Games & Tech

Review: My Healtch Coach: je gewicht in balans (NDS) @ Female-Gamers

We weten allemaal wel dat bewegen en gezond eten goed voor je is. Maar hoe weet je nu eigenlijk of je goed bezig bent? Of je aan een half uur beweging toekomt op een dag, dat je niet teveel of te weinig calorieën binnen krijgt? Hier kun je een elektronisch hulpmiddel voor aanschaffen, namelijk: My Health Coach: Je gewicht in balans, ontwikkeld in samenwerking met een professionele voedingsdeskundige. Ik heb de game van Ubisoft mogen ontvangen en uitgebreid kunnen testen.nnnnNa het ontvangen van de game heb ik hem meteen uitgepakt. Bij My Health Coach zit ook een stappenteller. Ik ben er meteen op uitgegaan met mijn hondje Pepper om eens te kijken hoeveel stappen ik doe tijdens een wandeling. Wist je dat je in 5 minuten tijd al gauw 1000 stappen loopt? 6000 stappen is eigenlijk al een half uur bewegen op een dag. Het gewenste aantal beweging wat aangeraden word. rnrnIk heb een kwartiertje met mijn hondje Pepper gelopen. Ik had er al 3000 stappen opzitten, nog het dubbele te gaan en ik had mijn beweging al gehad voor vandaag. Tijd om de stappen in de DS te zetten. Maar, was het niet handig om eerst even een profiel aan te gaan maken?rnrnDat ben ik eerst gaan doen, mijn eigen profiel aanmaken. Je vult je gegevens in, onder andere je leeftijd, je gewicht en je lengte. Alles is later nog aan te passen. Je BMI word berekent en dat is je basis om aan te werken. Mijn BMI is 18,3 ligt net op de grens van een te laag en een goed gewicht. Er mag dus wel wat bij en daar heb ik nu een extra stukje steun in. Ik heb mijn coach (meisje) uitgekozen en ga op weg naar een balans in mijn gewicht.rnrnJe hebt een Dagelijkse Sessie en je Rugzak. Beide handig om langs te lopen, maar ik start met de Dagelijkse sessie. Wat staat me te wachten? Ik heb de stappenteller aangesloten en mijn stappen worden ingevoerd. De stappenteller laat je erin zitten tot je je DS weer uit doet. Mijn doelen voor vandaag:rnrn


rn
rnDe eerste opdracht heb ik inmiddels al gehaald, ik had al een wandeling met de hond erop zitten en hierbij al 1000 stappen gemaakt! Op naar de volgende opdracht.rnrnIk kom in een menu met gekleurde enveloppen, witte, blauwe, groene en een roze. Je kiest 6 opdrachten uit voor een dag, de ene opdracht is voor op de lange termijn, 24 uur. Een andere opdracht kan weer zijn die je direct kunt doen terwijl je coach op je wacht. Wat betekenen de kleuren van de enveloppen?rnWit staat voor: Voorbereiding (maaltijden/boodschappen)rnBlauw staat voor: BewegingrnGroen staat voor: GezondheidrnRoze staat voor: Een verrassing!rnrnIk houd wel van een uitdaging, verras mij maar envelopje! Ik heb ingevuld dat ik een auto heb in mijn gegevens. Mijn opdracht is nu, maak je auto van binnen helemaal schoon. Ik heb 24 uur de tijd om deze opdracht te voltooien. Ik kies nog een witte envelop. Ik moet voor de komende twee dagen mijn maaltijd plannen en mijn lijstje meenemen naar de winkel. Ik neem nog maar een blauwe envelop, (je kunt de opdrachten lezen en een volgende kiezen als het je niets lijkt) deze lijkt me wel leuk. Zet een CD met heftige muziek op en dans zes nummers mee. Ook hier heb ik weer 24 uur de tijd voor. Als laatste kies ik een groene envelop, neem een zelfgemaakte muffin in plaats van een croissant bij het ontbijt. rnrnAls je je opdracht hebt gehaald kun je dit invoeren en krijg je virtuele kilometers erbij. Ik heb al veel kilometers afgelegd, zoveel dat het gelijk staat aan de Mount Everest beklimmen Of een Formule 1 Race. Ik zit nu op 111.6 kilometer en heb net de afstand van de Seikant tunnel gehaald. Op naar de volgende!rnrnTijd om mijn lichaamsbeweging in te voeren, ik moet natuurlijk ook nog een half uurtje beweging hebben gehad naast mijn stappen die ik doe. Wat heb ik allemaal gedaan vandaag. 12 kilometer gefietst in zo’n 50 minuten, inmiddels 2 keer met de hond gelopen, een wasje gedaan en wat opgeruimd in huis. Ja sommige huishoudelijke taken kun je ook invoeren. Dat valt ook onder beweging! Na het invoeren van mijn activiteiten krijg ik er weer een aantal kilometers bij.rnrnNu is het tijd om naar mijn energiebalans te kijken, wat heb ik gegeten en gedronken heb en hoeveel calorieën mag ik gebruiken. Komt dit overeen? Ja! Ik mag 55 calorieën in totaal naar binnen werken en heb er 54 gehad. Weer een doel van vandaag gehaald, ik heb een perfecte balans weten te bereiken. Hier krijg je weer een aantal kilometers voor. rnrnIk heb een nieuwe mijlpaal gehaald! Ik heb het hele Cox’s Bazar strand in Bangladesh gelopen. Zo kom je nog eens ergens, hihi.rnrnIn je rugzak houd je alles bij. Hoe het met je BMI gaat, Hoe het met je gewicht gesteld is. Maar ook kun je verschillende trainingen vinden en vragenlijstjes invullen om daarna weer tips of uitdagingen te krijgen over eten en beweging. rnrnDoor middel van deze Coach is het heel handig om in te voeren hoeveel je hebt gegeten en gedronken en te kijken hoeveel beweging je hebt gehad op een dag. Zelf heb ik wel eens moeite genoeg te eten en door dit speeltje is het echt handig om bij te houden. Ook de stappenteller is heel leuk om mee te lopen. Het is elke dag weer een uitdaging je record te verbreken en er een paar stapjes bovenop te doen. Wel moet ik erbij melden dat de stappenteller erg gevoelig is, als je ergens tegenaan stoot komen er gelijk een paar stappen bij.rnrnJe krijgt handige tips en leuke uitdagingen. Probeer maar eens in een stoel te gaan zitten en 10 keer te gaan staan en weer te gaan zitten. Er zitten leuke uitdagingen bij en het is ook steeds leuk om te zien welke volgende mijlpaal je naartoe loopt. Nou ja, je coach naartoe loopt. Wat ik wel mis is een mogelijkheid om een les te skippen en een andere keer te doen. rnrnDeze ‘game’ is zeker een aanrader voor mensen die problemen met hun gewicht hebben en dit goed bij willen houden. Ach, eigenlijk is het ook gewoon leuk om bij te houden of je op een goede weg zit. Hij geeft niet aan bij het invoeren van je maaltijden of je genoeg groente en fruit hebt gegeten. Maar je kunt er alle kanten mee op! Er is nog zoveel meer te ontdekken.rnrnrnMeer weten over My Health Coach: Je gewicht in balans? Bekijk dan even de officiële website van de game. rn- http://myhealthcoach.nl.ubi.com/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 + = 51

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.