Games & Tech

Review: Jewel Quest III @ Female-Gamers

Het is een zoektocht naar een antigif voor de blinde dochter van Emma en Rupert. Op zoek naar mooie gekleurde stenen en je reist af naar verschillende windstreken om het tegengif te zoeken. Daarbij krijg je een aantal uitdagingen voor je kiezen die steeds lastiger worden, een ware puzzel uitdaging.nnnnWat doen?rnIn Jewel Quest III staat het zoals bij de voorgaande Jewel Quest games centraal dat je de achtergrond van je speelvlak goudgekleurd moet maken. Dit doen je door drie (of meer) dezelfde stenen op een rij te plaatsen en de achtergrond goud te laten kleuren. Er verschijnen telkens andere speelvelden en meer uitdagingen om het hele speelveld goud te laten kleuren. En dit allemaal binnen beperkte tijd!rnrn

rnrnHet verhaalrnRupert en Emma zijn terug voor een nieuw avontuur in Jewel Quest III. Hun dochter Natalie is bij het spelen met een juwelenbord besmet met giftige sporen. Rupert gaat op zoek naar een geneesmiddel voor zijn blinde kleine meid. Zijn kansen groeien als hij geheimzinnige boodschappen krijgt van iemand die zegt hij het medicijn heeft. Maar wie is het? Speel Jewel Quest III en kom erachter!rnrn

rnrnHet spelrnJe gaat de wereld over waar je verschillende landen verblijd met jouw bezoek en gaat een aantal puzzels oplossen. Je gaat bijvoorbeeld IJsland bezoeken. Je hebt in IJsland een aantal opties om te spelen, verschillende borden die je veel puzzelplezier beloven. In IJsland heb je namelijk een aantal blokken die bevroren zijn. Als je andere stenen wegspeelt, komen er vlammetjes naar beneden die je naast de ijsblokken moet plaatsen zodat deze smelten. Dan kun je verder spelen. Per werelddeel is er een andere uitdaging te vinden. Er zijn zo’n 200 levels en 11 omgevingen met verschillende speelvarianten. rnrn

rnrnTegenstandersrnJe neemt het ook op tegen Hani en Emma. Wie als eerste een bepaald aantal punten heeft is de winnaar van deze ronde. Omstebeurt mag je een zet doen en hopen dat er zoveel mogelijk vakjes goud opkleuren zodat jij als eerste het aantal te winnen punten hebt. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Zeker erg uitdagend om als eerste te zijn. Maar ook neem je het weer tegen deze twee personen op in andere werelddelen. Zo heb je je eigen speelscherm voor je, maar zie je links de positie van bijvoorbeeld Hani. Hij heeft hetzelfde speelvlak, maar het gaat erom wie als eerste de gouden vlakken tevoorschijn weet te halen. Ook weer een zenuwslopende tijd, want het klokje tikt door.rnrn

rnrnMeningrnEen aanrader! Het ziet er leuk uit, het werkt gemakkelijk en installeren is helemaal een eitje. Het is uitdagend en soms wat frustrerend. Een leuke bezigheid die je ook makkelijk weer af kunt sluiten. Ik heb al verschillende stenen gevonden, maar volg niet echt de weg naar het medicijn. Ik speel gewoon Jewel Quest. Heerlijk om elke dag even een potje te spelen, al moet je haast een wekker zetten, want de game kan je zo opslurpen!rnrnUitgever van de game is Denda.comrnRichtprijs is € 6,99rnrn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 17 = 25

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.