Games & Tech

Review: DJ Star (NDS) @ Female-Gamers

“Let’s get this party starteeeeeeed”. Ik ben een DJ en wat voor één! Ik ben altijd wel nieuwsgierig geweest hoe het zou zijn om aan een DJ booth te staan, plaatjes mixen en het feest op gang te brengen. Nu heb ik ervaring, want ik heb DJ Star!nnnn

rnrnWat mij meteen opvalt tijdens het kiezen van een profiel dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit mannen en vrouwen, dat is meteen een dikke plus. Ik kies voor de mooie rooie en ga op pad. Wat voor enkelen een struikelblok zou kunnen zijn, is dat de game volledig in het Engels is. Je kunt een paar andere talen kiezen bijvoorbeeld Spaans.. Maar dat beheers ik niet. Er zijn verschillende speelmodussen:rn- Carrière rn- Creatiern- Challengesrn- Free modernrn

rnCarrièrernIn deze speelmodus krijg je gelukkig meteen een cursus ‘hoe bedien je zo’n DJ tafel’. Beetje plaatjes draaien, in elkaar over laten lopen, via je koptelefoon luisteren. Ik heb geen koptelefoon op, maar mijn DS lost dat wel op, je hoort dan de twee platen gewoon over beide boxen, goed opgelost. Als ik alle knoppen beheers, het is eigenlijk kinderspel, kunnen de feestjes beginnen. Je krijgt voor elk feestje een opdracht, de eerste begint al dat je binnen zo’n 5 minuten 10 mensen aan het dansen moet krijgen. Er word aangegeven hoeveel mensen er op het feest zijn. Nou, een slinger geven aan de platen, beetje spelen met de schuifjes en het feest komt los en zo dansen er al 20 mensen. Je gaat van Gig naar gig, valt in en moet steeds meer mensen aan het dansen krijgen. Een leuke uitdagende gamemodus in elk geval! Naast dat je muziek vrijspeelt, speel je onder andere ook nieuwe outfits vrij, zo sta je niet altijd in hetzelfde te draaien. Als je goed draait, sta je vanzelf in grote steden als Parijs, Berlijn, Miami en London. rnrn

rnCreëer je eigen muziekrnAlsof een kind de was kan doen. Je krijgt ook hier uitleg hoe alles werkt. Het lijkt wel of je in een studio zit met her en der wat knoppen en je kunt je eigen muziek maken. Het is even veel om te onthouden, maar al gauw lukt het wel. Het mooie is ook dat je je gemaakte muziek (maximaal 4 nummers) op kunt slaan. Maar ook in je carrière modus of free modus kunt gebruiken. Ik moet zeggen dat het maken van muziek best pittig is, maar als muziekliefhebber kun je hier echt wel een poos zoet mee zijn. Je hebt veel mogelijkheden aan muziek en kunt er echt van alles mee maken.rnrn

rnChallengesrnBen je klaar voor wat uitdagingen? Dan ga je naar deze speelmodus. Verschillende opdrachten die je kunt doen. Alleen snap ik de eerste al niet. Je moet iets doen met lichten, je ziet een dansende chick en wat licht en wat ik ermee moet doen, ik heb echt geen idee. Na wat geklooi moet je iets met het eerste lichtbolletje doen en steeds meer mensen gaan dansen. Uiteindelijk moet je dus de helft van de partyanimals aan het dansen krijgen. Gelukkig zijn er meerdere uitdagingen, deze speel je in de carrière modus vrij. rnrnFree ModesrnIn deze optie heb je, hoe zielig ook, een lege kamer.. Je bent thuis en kunt hier oefenen met de muziek die je inmiddels hebt vrijgespeeld om wat goeie beats te maken. Je kunt het verprutsen, want je hebt geen opdracht te vervullen. Maar om te checken of je muziek aanslaat moet je weer naar de carrière modus om het op de feest vierende mensen te proberen.rnrn

rnBeeld en geluidrnWat de game nog een tikje extra sfeer geeft, is dat als je in het menu ergens op klikt, je een DJ scratch hoort. Verder is het geluid echt helder en klinkt de muziek gewoon goed. Verschillende deuntjes komen voorbij en je krijgt zelf ook wel zin om te swingen. Het beeld ziet er gaaf uit, misschien dat de dansende mensen wat meer gedetailleerder hadden gekund, maar toch is het mooi en het gaat natuurlijk eigenlijk om de DJ tafel, die er goed uit ziet! De muziek komt van echte DJ’s en bevat zo’n 40 beroemde tracks uit het genre Electro, R&B, Techno, House, Hip Hop en Funk.rnrnUiteindelijkrnIk moet zeggen dat ik er wel wat tegenop zag om deze game te gaan spelen. Wat kon ik verwachten? Er zou vast niets aan zijn.. Maar inmiddels ben ik enthousiast en vind ik het een leuke game. Je kunt er best veel mee op muziekgebied. De carrière modus is mijn persoonlijke favoriet, als ik het daar verpruts start ik de missie gewoon opnieuw. Het ziet er leuk uit, je swingt helemaal mee en je kunt gewoon een DJ chick kiezen! Als muziekliefhebber is dit echt een aanrader om in je gamecollectie te hebben. rnrnScorernrn- Gameplay: 8/10rn- Fun: 8/10rn- Levensduur: 8/10rn- Graphics: 8/10rn- Geluid: 9/10rn- Orginaliteit: 7/10rnrnReviewerscore volgens de reviewer: 8.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.