Games & Tech

Terugblik naar The Sims @ Female-Gamers

Ongelofelijk dat The Sims alweer 10 jaar bestaan. Dat ik deze game dus ook al die tijd heb gespeeld met de nodige uitbreidingen over die 10 jaar, was me niet opgevallen. Het verschil van The Sims nu en 10 jaar geleden is groot, maar het concept is nog altijd aardig hetzelfde. Laten we even teruggaan naar het jaar 2000.nnnn

rnIk weet nog dat ik een reclame op de televisie had gezien met daarin The Sims die werd aangeprezen. Het boeide me meteen en had ik een doel voor ogen. Toen ik uiteindelijk The Sims binnen had, speelde ik de CD helemaal grijs, bij wijze van spreken dan. Inmiddels moet ik concluderen dat mijn The Sims 1 collectie foetsie is en ik geen idee heb waar hij is gebleven…rnrnAls ik nu de screenshots van toen terug zie kan ik het me bijna niet voorstellen dat ik de game toen helemaal mooi vond. Maar voor een nieuwe vrouwelijke gamer ging er sowieso een nieuwe wereld aan games voor me open. Als je alleen al kijkt naar het CAS (Create A Sim) scherm moet ik even slikken, dat het er zo uit zag! Je kon alleen kiezen uit een hoofd en lichaam, dat was het wel zo’n beetje.rnrn

rnBij The Sims begonnen ze al met ongeveer elk half jaar een nieuwe uitbreiding uit te brengen. Op zich wel goed, want zo bleef het spel boeien met de nieuwe spullen. Ik zet ze nog even op een rijtje:rn- Het Rijke Leven augustus 2000 rn- Party maart 2001 rn- Hot Date november 2001rn- Op Vakantie maart 2002rn- Beestenboel september 2002rn- Superstar mei 2003rn- Abracadabra oktober 2003rnrn

rnToen was het afgelopen voor The Sims 1, de opvolger kwam in september 2004. Ik kan me ook nog wel herinneren dat ik toen niet moest denken aan een opvolger van The Sims! Maar al gauw was dat voorbij toen ik eenmaal gewend was aan het spelen met The Sims 2. Als je dan terugblikt op de Sims 1 collectie en je dan afvraagt, wat zat er ook alweer bij? Er zijn plaatjes om nog verder terug te blikken op de game met uitbreidingen. rnrn

rnHet Rijke LevenrnLuxe hadden je Ssims op een gegeven moment ook nodig natuurlijk. Een dagje in een kuuroord met de nieuwe producten was een uitkomst om even op te knappen. Verder kwamen er nieuwe spullen in de game. rnrn

rn

rnPartyrnFeest, feest, feest! Zelf een feest organiseren en veel nieuwe mensen leren kennen, een ritje op de mechanische stier, lekker bubbelen aan de waterpijp of een dansje wagen op de discovloer. Themafeesten kon je ook organiseren en je had zelf een topper op je feest als je de man of vrouw in de taart langs liet komen. Met de verkleedkoffer kon je jouw visite een party outfit aansmeren. rnrn

rnHot DaternDe kennismaking met het daten van die ene leuke sim. Nieuwe omgevingen, meubels, kleding en karakters kwamen in dit pakket voorbij. Zo kwam ook mevrouw Rimpelbil ten tonele die niet van klefheid hield. Maar voor de leuke dames en heren ging je naar DownTown om eens flink los te gaan.rnrn

rnOp VakantiernMet deze uitbreiding kon je met je Sims afreizen naar het Vakantie Eiland. Je had drie verschillende locaties, aan het strand, in de bossen of in de sneeuw. Voor elk wat wils! Een goedkope camping of een luxe oord, ook dat was mogelijk. Je kon een kaartje sturen naar het thuisfront of een souvenir meenemen als herinnering. rnrn

rnBeestenboelrnMeer gezelschap bleken The Sims nodig te hebben met deze uitbreiding. Je kon verschillende dieren aanschaffen, populair waren toch de hond en de kat. Je kon met bijvoorbeeld je hond meedoen aan wedstrijden, hem zelf trainen of laten trainen. Een bezoekje aan de dierenwinkel leverde weer een aantal nieuwe huisdieren op. rnrn

rn

rnSuperstarrnTijd om beroemd te gaan worden, dat kon op verschillende manieren. Een modellencarrière, een zangcarrière of een filmcarrière. In de nieuwe SuperStarwijk kon je shoppen en een modeshow gaan lopen. Dol op zingen, dan maar eens een plaatje opnemen in de studio om, als het goed genoeg ging, een videoclip te gaan maken. De stad was druk en gezellig en vol mogelijkheden, alleen moest je nu wel oppassen voor stalkende fans!rnrn

rnAbracadabrarnEen nieuw gebied waar je heen kon reizen en kennis kon maken met magie. Drankjes in elkaar fabrieken, trucjes leren, spreuken uitoefenen en pret maken. Je kon deelnemen aan het open podium en hopen dat men je act goed vond. De uitwerking op spreuken en het innemen van drankjes leverde vreemde beelden op en met pech boze buren. rnrnIn alle pakketten zaten wel nieuwe voorwerpen om je huis mee te vullen, een aantal nieuwe outfits en kapsels om je Sims op te leuken en nieuwe mogelijkheden om je huizen te pimpen. Zelf was ik dol op de uitbreidingen Hot Date, Op Vakantie en SuperStar. Met alle pakketten heb ik in elk geval genoeg plezier beleefd en het terugblikken op hoe het er in The Sims ook alweer uit zag was wel even leuk. Om het weer eens te gaan spelen? Nee, dat denk ik niet. Sowieso niet omdat ik mijn collectie niet terug kan vinden, maar ik vraag me af of de set nog wel kan draaien op de huidige PC’s. rnrnWat zijn jouw favoriete momenten? Wat vond jij het tofste uitbreidingspakket? De 10 jaar is in elk geval snel voorbij gegaan. Binnenkort duiken we nog even door The Sims 2 en de andere games heen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 45 = 48

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.