Games & Tech

Review: De Sims 3: Studententijd (PC) @ Female-Gamers

Elke avond een feestje, verschillende vakgebieden, sociale groepen, nieuwe wensen en nog veel meer staat centraal in de nieuwe uitbreiding van De Sims 3: Studententijd.nnnn
rn

rnOrigineel is de uitbreiding niet. Voor De Sims 2 kwam er ook al eens een soortgelijke uitbreiding uit. Alleen moeten de makers natuurlijk wel komen met nieuwe mogelijkheden en vaardigheden voor De Sims 3. En dat is ze aardig gelukt, het is geen exacte kopie en er komen wel wat punten voorbij die ook in De Sims 2 zaten maar er is nog zoveel meer toegevoegd. Voor de jong volwassen Sims is er nu de mogelijkheid om te gaan studeren. Als je een gezin hebt of nieuw maakt komt er een mascotte (Llama anyone?) langs met een studiepakket. Hierin vindt je bijvoorbeeld een t-shirt en vlaggetje, maar nog veel belangrijker de studiekeuze test! rnrn

rnDe test kijkt naar welke vaardigheden je hebt en geeft je dan punten. Zo kies je een studierichting, Zaken, Technologie, Wetenschap en Geneeskunde, Kunstwetenschappen, Communicatie of Lichamelijke opvoeding, het aantal semesters en is het tijd om naar de universiteit te vertrekken. De nieuwe buurt oogt wat kaal, maar het centrum, de spil van het student zijn, is goed gevuld en doet ook wel denken aan van die Amerikaanse universiteiten en zien er goed uit. Net als de gebouwen die er gaaf uit zien waar je Sims in kunnen studeren of wonen. rnrnJe Sim kan in een studentenhuis gaan wonen voor jongens, meisjes of gemixt, of gaan voor een eigen huis. In een studentenhuis deel je van alles met huisgenoten en is het handig om snel een eigen bed te claimen. Een semester duurt een week (in Sims tijd) en het is aan jou om te zorgen dat er veel geleerd gaat worden. Hoe beter je inzet en humeur des te beter je aan het einde je examen maakt. Het is niet handig om elke avond de feestjes af te gaan waar je voor word uitgenodigd en al helemaal niet de avond voor je examen. Maar dat is natuurlijk aan jou, mij is het iets minder goed bevallen. rnrn

rnDan de grote vraag, kan je met je Sim mee de gebouwen in als ze een college volgen of aan het studeren zijn? Bij sommige colleges moet je netjes wachten tot je Sim klaar is en weer naar buiten komt. Je hebt net als bij een baan de mogelijkheid om te kiezen hoe je Sim zich inzet. Maar er zijn ook colleges die gegeven worden in de bibliotheek en dan kan je mee naar binnen en dat is hartstikke leuk. Ook zijn er college zalen waar je mee naar binnen kan en een willekeurige Sim een lezing kan geven en jij vragen kan stellen, aantekeningen maken of in slaap vallen. Je kan toekijken of je Sim dan zelf sturen. Er zijn ook nog losse vakken te volgen tegen betaling. Je kan (tot je studierichtingen hebt gehad) telkens terugkeren naar je Studententijd en elke keer kiezen waar je gaat wonen en hoe jij je gaat inzetten voor je studie.rnrn

rnIn De Sims 3: Studententijd heb je ook variërende nieuwe kleding met verschillende stijlen en voor de verandering eens leuke hippe kapsels. Er zijn ook veel nieuwe meubels, het ziet er erg goedkoop uit, maar met een likje verf kan je het toch nog wat opleuken. Er zijn ook andere nieuwe voorwerpen die het studentenleven leuk maken, kampvuren, drankvaten en een radio-achtig apparaat waarmee je het laatste nieuws kan delen, interviews kan houden of een (honger)staking mee aan kan kondigen. rnrn

rnEr zijn drie verschillende sociale groepen waar je allemaal van mee kan snoepen. Je hoeft dus niet te kiezen bij welke groep je wilt horen. Zo heb je de Nerd Sociale Groep waarbij je door het lezen van stripboeken, online games en met gewonnen kennis quizen punten verdiend en er nieuwe vaardigheden bij kan krijgen. De Rebel Sociale Groep geeft je door onder andere kruiden te eten, succesvolle demonstraties en dumpduiken (erg onsmakelijk maar kan je nog leuke items opleveren) punten om erbij te horen. Als laatste heb je de Sportfanaten Sociale Groep waarbij je bevriende sportfanaten moet hebben, feestjes geeft en vat handstanden doet.rnrnJe hoeft je ook niet aan te melden bij een sociale groep, gewoon door het uitvoeren van bepaalde acties als een feest geven of graffiti op een muur te spuiten verdien je al punten. Er zijn per sociale groep nog veel meer mogelijkheden om punten te verzamelen, het is ook best lollig om te doen. De nieuwe vaardigheidspunten zijn leuk en kunnen ook erg handig zijn om populairder te worden en je als Sim zijnde te ontwikkelen. Het brengt zeker een leuke uitdaging met zich mee om bij een of meer van de sociale groepen te komen. rnrn

rnHet studentenleven is soms erg bekrompen en is het zeker een aanrader om even langs het administratiekantoor te gaan. Is je huisgenoot lastig? Gewoon uitzetten! Maar je kan ook geld verdienen door naar een mededelingenbord te gaan die vaak voor studentenhuizen staat. Hier kan je dan verschillende vacatures aannemen. Zo heb je de mogelijkheid om een baantje te nemen, een uitdaging aan te gaan of een sociale groep baan te nemen. Het gaat om eenmalige kansen waar je geld mee kan verdienen, studiepunten en punten voor je sociale groepen.rnrn

rnAls laatste is de ‘gewone’ telefoon van je Sims vervangen door een smartphone. Ook zij mogen niet achter blijven natuurlijk. Je kan foto’s maken, sms-en, surfen, je sociale groepen checken en nog veel meer waar je zelf achter zal komen. Want dat is nu eenmaal zo met De Sims 3 er is altijd nog meer te ontdekken, want ondanks dat ik de nodige uren deze uitbreiding heb gespeeld ben ik nog niet met de ‘PlantSim’ in aanraking gekomen. rnrnIs je semester afgelopen? Dan ga je eerst weer naar huis toe. Je kan je daarna ook snel weer inschrijven voor een nieuw semester en een andere richting kiezen. Allemaal om je kansen in de grote Simswereld te vergroten en je droombaan te vinden. Al met al een leuke toevoeging aan De Sims 3. rnrnrnMijn Score:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 8/10rnLevensduur: 8/10rnGraphics: 9/10rnOriginaliteit: 7,5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.