Games & Tech

App Check: Piano City (iPad) @ Female-Gamers

Piano spelen is wel een van de laatste dingen die ik zou gaan doen en toch heb ik me er aan gewaagd om het eens te proberen. Met de app Piano City ga je niet alleen piano spelen, maar geef je ook concerten.

img_piano_city1

Als er een app is die voorzien is van kleur is het Piano City wel. De kleuren spatten van het scherm af en geven je totaal niet het idee dat je met iets ‘stoffigs’ als piano spelen bezig bent. Piano spelen word zo voor iedereen toegankelijk en uitdagend.

img_piano_city3

Je gaat van concertzaal naar concertzaal en leert tussendoor nieuwe liederen spelen. Het spelen is best simpel het geeft een beetje het idee alsof je een Dance Dance Revolution (DDR) game aan het spelen bent, alleen nu moet je de muzieknoten zodra ze in het vakje komen indrukken. Je hebt ook een stuk minder toetsen dan op een echte piano.

img_piano_city2

Je krijgt ook hulpmiddelen om het spelen makkelijker te maken waardoor bijvoorbeeld alle toetsen gebruikt kunnen worden tijdens een oefening of optreden. Je moet een bepaald aantal punten halen om verder te kunnen gaan. Ook moet je bepaalde muziekstukken meerdere malen spelen om verder te kunnen komen.

img_piano_city5

Uiteindelijk geef je concerten en moet je een bepaalde score halen. Je krijgt des te verder je komt steeds meer muziekstukken die je tijdens een concert moet spelen. Ook ga je een aantal voorwerpen verzamelen om collecties te maken en vrienden blij te maken met de spullen die ze nodig hebben. Ook neem je het op tegen Rob, het betweterige mannetje die zijn best doet om je dwars te zitten.

img_piano_city4

Je kan gebruik maken van in-game aankopen om sneller voortgang te maken en verder te komen in de piano wereld. Je speelt klassiekers maar ook bekende stukken die steeds leuker zijn om te spelen naarmate je ze vaker voorbij ziet komen. De opzet is makkelijk te volgen en zolang je energie hebt kan je doorspelen.

Piano City is gratis te spelen en te downloaden voor de iPad en iPhone via de iTunes Store.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 20 = 22

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.