Games & Tech,  Persoonlijk

Review: Mario Party: Star Rush (3DS) @ Female-Gamers.nl

Het heeft even geduurd voor ik deze review heb geschreven, aangezien de game al even uit is. Maar Mario Party: Star Rush voor de Nintendo 3DS is eigenlijk best wel leuk om alleen te spelen en waarschijnlijk ook om met meer te spelen. De multiplayer heb ik dus nog niet kunnen testen. Gelukkig heb ik al mijn NPC vriendjes!

Enige tijd geleden verscheen Mario Party: Star Rush voor de Nintendo 3DS, wederom een Party-game waarbij je zou denken dat je uit de populaire Mario personages zou kunnen kiezen om mee te spelen. Niets is minder waar, iedereen waar je mee speelt is een Toad! Of je nu tegen de computer (NPC) of tegen je vrienden speelt, iedereen is een Toad.

img_mario_party_star_rush_ster

Maar je kan wel de bekende Mario-personages bij je team krijgen in de loop van de game. Maar daar kom ik zo nog even op terug. Ik ben meteen verkocht door de looks van de game. Het voelt herkenbaar, gewoon vertrouwd aan en toch is Mario Party: Star Rush weer anders dan de voorgaande Mario Party’s.

Het doel is om sterren te verzamelen en zo snel mogelijk. Op diverse speelborden gooit ieder met een dobbelsteen (gezellig tegelijk) en mag je stappen zetten van links naar rechts of van boven naar beneden. Sta je met een tegenspeler op hetzelfde vakje, dan is het tijd voor een mini-game. Deze mini-games zijn zeer gevarieerd en testen je snelheid, geduld en leveren zo nu en dan stress.

img_mario_party_star_rush_speelbord

Op het speelbord kom je zo nu en dan Mario, Luigi, Waluigi, Peach en anderen tegen. Als je op het vakje land waar ze staan sluiten ze zich bij je team aan. Het kan zijn dat er een strijd geleverd moet worden en je jouw partner kwijt raakt. Ze zijn wel verrekte handig, zeker in mini-games waar ze helpen. Zoals mijn ervaring is met NPC’s weten ze het vaak te verkloten maar dat heb ik nu nog niet mee gemaakt.

img_mario_party-star_rush_minigame

Aan het einde van een ronde is er een Boss-fight! Als je partners hebt weten te verzamelen sta je iets sterker in je schoenen dan je tegenstanders. De eindbazen zijn soms erg pittig en ik mis soms wat extra toelichting over hoe je ├╝berhaupt de (mini-)games moet spelen. Tot dusver heb ik er wel veel plezier in gehad om te spelen.

review_cijfer_7.6Maar ik mis wel het samenspel, ook al kan ik dit met vrienden spelen op de 3DS het was zo leuk om met zijn allen voor de tv te zitten, lekker op te jagen en omstebeurt aan de beurt te zijn. Nu is de maatschappij ook zo dat alles sneller en sneller moet gaan, maar dat hoeft niet per se in een game. Mario Party: Star Rush verliest wat charme door deze manier van spelen. Mocht je nog een leuke game zoeken voor de 3DS, dan is hij wel leuk om aan je collectie toe te voegen!

+ Mario Party
+ Strijd met anderen (NPC)
+ Sterren
– Toads

Kopen als je dol bent op mini-games, sterren jagen en het verzamelen van ‘vrienden’.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + = 23

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.