Gezin & Familie,  Persoonlijk

Het is okay, Aaron is alweer 2!

Time flies when you are having fun! En zo is het. Vorige week werd onze kleine grote man alweer twee jaar. Ook neefje Joas mocht weer twee kaarsjes uitblazen en zo hadden we het voor gezamenlijke familie samen gevierd met een mooie taart en werden de jongens overladen met cadeautjes. Maar eerst…

Even een beetje terugblikken. De afgelopen twee jaar zijn voorbij gevlogen. Aaron, je bent zo groot! Je groeit als kool en zat voor het laatst boven de lengtelijn van het consultatiebureau, je gewicht schommelt een beetje maar je lust praktisch alles, behalve boontjes (uit blik, vers of de vriezer) dit sla je graag over. Je lust graag fruit en bent ook een kleine koekjesdief! Je pikt regelmatig iets uit ‘de lade’ en je lijkt wel een ninja en heb ik het pas door als je iets te smikkelen hebt in de kamer.

We hebben het huis al aardig ‘hufter-proof’ weten te maken. Veilige stopcontacten dopjes zijn er volop. Lades zijn beveiligd. Je weet ook al een hele tijd hoe je de deuren open moet krijgen, behalve de voordeur maar dat is een kwestie van tijd, je oefent natuurlijk wel volop! Inmiddels weet je ook al uit bed te klimmen en hebben we de box ook maar uit de woonkamer gehaald. Je bent snel en sneaky, je weet donders goed wat niet mag en blijft het proberen, wat een lol heb je als ik weer achter je aan moet rennen. De meeste kindjes komen kijken als hun mama uit zicht is, jij niet! Als ik na twee tellen kijk ben jij alweer foetsie, want dit was je kans!

Je bent een echte boef! Men zegt ook wat een ondeugende blik en dat klopt aan je hoofd en vooral je ogen is te zien als je iets van plan bent, hihi en dat is best vaak! Ik pluk je zo nu en dan van de eettafel af, de vensterbank en inmiddels weet je ook al hoe je door het raamwerk tussen de kamer en keuken moet klimmen (bedankt papa!) Je klimt op alles en hoe gekker hoe beter. Zelfs gewoon glijden van de glijbaan is voor baby’s, daar loop je gewoon vanaf (zeer slecht voor het hart van mama!) Klimmen op de schutting? Moet kunnen toch? (Nee dus!!) Het woordje gevaar ken je niet en dat doet me weer denken aan mijn eigen broertje.

Ook ben je een ware knuffelbeer, je vind het fijn om zo nu en dan te knuffelen en dat vind deze mama heus niet erg! Je zwaait als je gaat slapen, deelt kusjes uit, geeft boxen en knuffels aan anderen en weet ook zelf je slaapzak open te friemelen (tenzij we de rits heel goed weten te verstoppen, wederom een kwestie van tijd).

Als we onderweg zijn hoor ik constant oooh en aaaah of wauw. Grote voertuigen zijn erg gaaf, bussen, vrachtwagens, tractoren, werkvoertuigen van de gemeente vind je fantastisch. Maar ook treinen weet je duidelijk te spotten aan te wijzen. Je herkent de omgeving al aardig en begint al met je wijsvingertje naar je mond te gaan van ‘oh, let op!’. Zo leuk ben je!! Bijna alles met wielen is gaaf.

Je bent een pretletter, een blij ei, stout, slim en nog niet zoveel aan het praten maar dat gaat nu ook al steeds beter. Het is wel jammer dat je iedereen maar papa en mama noemt als je iets gedaan moet hebben, haha! Het helpt wel en je weet dus al dat papa en mama je altijd helpen. Ik vind je echt waanzinnig leuk!!


Voor je verjaardag heb je ook weer de nodige voertuigen gekregen en ben je onwijs blij met je eigen rugtas die ook nog eens is voorzien van een Thomas de trein plaatje! Deze tekenfilm hoort tot een van je favorieten en is iets waar je voor klaar gaat zitten op de bank. Samen even een tekenfilmpje kijken, heerlijk toch! Ook ben je dol op je Toet Toet auto’s en heb je daar nieuwe wegen en voertuigen voor gekregen. Maar er was nog veel meer, maar je lievelingscadeau (duidelijk te horen aan de ooooh, aaah, wooow) plus de blik in je ogen, was toch de vrachtwagen met daarbij twee tractoren erop! Toen er nog een tractor bij kwam met een kar erachter was het helemaal feest.

Nog van harte gefeliciteerd lieve schat en op naar je derde verjaardag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

86 + = 94

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.