DIY,  Kids

DIY: Pom Pom week kalender

Bij mijn kinderen op school maken ze in de kleuterklassen gebruik van Pom Pom. Ze hebben bijvoorbeeld een week overzicht om zo aan te geven welke dag het is. Op school kunnen ze er ook nog dingetjes met plakband op plakken zoals het weer. Om de dagen van de week voor mijn kleuter duidelijk en overzichtelijk te houden heb ik zelf eentje gemaakt.

Na wat zoekwerk kwam ik op Pinterest, op de pagina vanĀ Juf Chantal Ouw terecht en zag ik de kalender staan. Het was een foto gemaakt van een A4 waar hij op stond om zelf in te kleuren. Ik heb hem zelf in Photoshop op maat gemaakt, zodat ik hem makkelijk uit kon printen. Pom Pom heb ik apart gedaan.

Je kan het plaatje hieronder zelf opslaan en dan uitprinten. Hetzelfde gaat op voor Pom Pom natuurlijk. Ik heb het iets lichter gemaakt, zodat hij wat helderder zal worden bij het printen.


Natuurlijk kan je kind hem zelf gaan inkleuren, maar ik heb het in dit geval zelf gedaan. Omdat ik een lamineer-apparaat thuis heb, zijn onze weekoverzicht en kalender voorzien van een plastic laagje. Zo blijft hij ook mooier en is hij iets steviger. Je zou hem natuurlijk op karton kunnen plakken. Met een splitpen kan je Pom Pom erop vastmaken en heb je een eigen draaikalender.

Omdat onze kleuter maar bleef volhouden dat het op maandag donderdag is en vaak wel weet welke kleur de dag heeft, is dit voor ons ideaal. Zo houden we voor hem ook het overzicht. Ga jij hem ook maken? Deel dan vooral je resultaat even, dat zou ik leuk vinden om te zien!

Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen of deze juf de foto ook heeft gemaakt, of dat er copyright op zit. Mocht je hem hebben gemaakt, laat het dan weten dan zet ik je credits erbij! Maar in tijden als nu hoop ik dat je het niet erg vindt dat ik dit doe, om het voor ouders iets makkelijker te maken om zo de dagen van de week te oefenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.