Leestafel,  Persoonlijk,  Schrijfsels

Shortlist BouquetSchrijfwedstrijd 2020 bekend gemaakt

Op 1 juli is de top 10 shortlist van de Sweek BouquetSchrijfwedstrijd bekend gemaakt. Ik heb ook meegedaan met een verhaal, die je hier kan lezen. Ik vond het leuk om mee te doen en het is zeker voor herhaling vatbaar. De 10 verhalen in de shortlist zijn gekomen, kan je nog steeds online lezen op Sweek.com en ze zijn de moeite waard.

Van de 40+ verhalen ben ik ergens op de 15e plaats geëindigd op het gebied van de publieksstemmen. Een aantal reacties die ik heb gekregen waren ook erg leuk om te lezen en mensen vonden mijn verhaal leuk. Zoals ik al aangaf, is het voor herhaling vatbaar om nog eens te gaan schrijven. Ik heb ook andere verhalen gelezen die mee hebben gedaan aan de schrijfwedstrijd. Okay, het grootste deel van de verhalen heb ik gelezen. Het is zeker de moeite waard, ze zijn tenslotte gratis.


Lees de verhalen hieronder! (klik op de titel om naar het verhaal te gaan)

Gemaskerde Verleiding door Madeleine Wolfs
Omschrijving: In 1946 werd de Italiaanse adellijke familie di Savoia verbannen uit hun koninkrijk en werd Italië een republiek. Van de familie, die zich zou hebben teruggetrokken in Zwitserland, werd decennialang niets meer vernomen…

De jonge journaliste Eva wordt naar Italië gestuurd om een artikel te schrijven over de verdwenen koninklijke familie. Ze wordt in Venetië op sleeptouw genomen door haar plaatselijke collega Donna. Eva treft het, volgens Donna, want dat weekend is het jaarlijkse gemaskerd bal en Donna heeft via hun werkgever kaartjes geregeld. Tijdens het bal laat Eva zich verleiden door een gemaskerde knappe vreemdeling. Eva raakt in de ban van deze charismatische man, die haar telkens hunkerend naar meer achterlaat. Totdat hij net zo plotseling weer uit haar leven verdwijnt. Wie is hij en wat is zijn geheim?

Oase van Liefde door Violetta Heart
Omschrijving: Sarah ontmoet op een congres de rijke en machtige sjeik Samir. Zij weet vanaf het eerste moment dat ze van hem houdt. Maar hij ziet haar als een ‘ding’ dat hij kan kopen en gebruiken zoals hij dat wil. Hij is niet anders gewend. Zij verzet zich daar tegen, en beledigt hem daarmee in het openbaar. De volgende ochtend wordt ze wakker in zijn harem. Als hij haar de tweede nacht (waarom niet de eerste?) uitkiest om het bed met hem te delen, lijkt het geluk haar toe te lachen. Maar nadat ze uren de liefde hebben bedreven, stuurt hij haar bruusk weg. Niet alleen uit zijn slaapkamer, maar ook uit zijn leven.

Sarah is ontroostbaar. Hoe kan ze Samir ooit vergeten? Hoe kan ze haar oude leventje met haar zachtaardige, maar saaie vriendje weer oppakken? Maar dan…

Schotse Regen door Iris Visser
Omschrijving: De Nederlandse violiste Elena heeft met haar band de kans van hun leven: optreden op een groot feest van het koningshuis in Schotland. Wanneer ze op weg naar haar nieuwe opdracht echter vertraging oploopt besluit ze de tijd te doden met een verfrissende plons in de koude Schotse zee. Wanneer ze wordt “gered” door een knappe Brit die haar spontane actie bestempeld als een zelfmoordpoging en haar tijdens zijn reddingsactie bijna verdrinkt, is ze hem alles behalve dankbaar. Tot haar grote teleurstelling is dat niet de laatste keer dat ze hem zal zien…

Onder de Italiaanse zon door Anne Dorso
Omschrijving: Puck werkt als redactrice bij het prestitieuze tijdschrift La Folie als haar geliefde tante in Peccioli overlijdt. Als enige erfgename reist ze af naar de zonnige Chianti-streek, waar ze al snel in een strijd om het wijndomein van haar familie verwikkeld raakt.

Geschaakt door de Sjeik door Monica Roos
Omschrijving: Een spelletje poker tijdens haar all inclusive vakantie in het Verre Oosten, brengt Ariane in grote problemen. Om uit de gevangenis te blijven, moet ze trouwen met Rayan (Ray) Alhakim, de machtige, steenrijke en onuitstaanbare sjeik van het oliestaatje.

Nadat het huwelijk is voltrokken neemt Ray Ariane mee naar zijn paleis in de bergen om haar in alle opzichten tot zijn vrouw te maken. Maar daar denkt Ariane anders over. Ze is niet van plan zich neer te leggen bij haar gedwongen huwelijk en verzet zich uit alle macht tegen Rays overtuigingskracht. Toch komen er langzamerhand scheurtjes in haar verdediging en begint de betovering van het leven in het paleis en van Rays persoonlijkheid vat op haar te krijgen.

Als het Ariane eindelijk lukt om contact te krijgen met een vriendin, blijkt dat Ray tegen haar gelogen heeft. Met een gebroken hart keert Ariane terug naar Nederland, waar ze met grote moeite haar oude leventje weer oppakt. Maar net als ze denkt dat ze de boel weer aardig op de rit heeft, staat ze ineens weer oog in oog met de man die ze zo graag wil vergeten.

Verscheurd door Verlangen door GezustersAvesta
Omschrijving: De jonge au pair Amber snapt maar niet wat haar bazin ziet in de arrogante Dario Serafin. Hij mag dan wel ontzettend knap, ondenkbaar rijk, en – gebaseerd op de geluiden die door het huis galmen – ongelooflijk goed in bed zijn, maar zijn persoonlijkheid doet Amber rillen.

Dan richt Dario zijn aandacht ineens op Amber, en kan ze niet langer zeggen dat het de Italiaanse zon is die haar zo doet zweten. Passie, intrige en onmogelijke keuzes: deze romance brengt niet alleen haar baan, maar ook haar hart in gevaar.

ADAWYTH door Michelle Sikking
Omschrijving: De moeder van Eleanor is al tien jaar lang de minnares van koning Eduard. Eleanor bracht al haar dagen door met kroonprins Edward, vanaf het moment dat ze beide tien jaar oud waren. Naar mate ze ouder werden, veranderde deze vriendschappelijke gevoelens in andere gevoelens. De koning kreeg dit door en verbood ze nog met elkaar om te gaan. Eleanor ging buiten het paleis wonen met haar verzorger Edith en ze zag de koninklijke familie alleen nog van veraf. Kroonprins Edward, die eens zo leuk was, lijkt nu alleen nog maar arrogant en verwend.

Op haar twintigste verjaardag komt haar moeder haar ophalen voor een speciaal diner met de koning en zijn kinderen. Hier ziet ze Edward weer voor het eerst. Is hij echt zo negatief veranderd of is hij van binnen nog hetzelfde als de jongen die ze jaren geleden kende. Victoria, de verloofde van Edward, doet er alles aan om ze uit elkaar te houden. Zal dit nieuwe leven in het paleis tot iets moois leiden of wordt het een nachtmerrie?

Verleidelijk Spel door Jasmijn van de Zee
Omschrijving: Julia heeft haar leven gewijd aan belangrijker zaken dan de liefde. Nadat ze de dood in ogen heeft gekeken reist ze op verzoek van haar uitgever af naar Italië om de vermaarde filmster en weldoenster Francesca Fontana thuis te interviewen. In het prachtige palazzo komt ze langzaam tot rust. Het is jammer dat Francesca’s arrogante zoon deze steeds verstoort met zijn aanwezigheid en misplaatste veronderstellingen.

Harteloze Italiaan door Celia Lynne
Omschrijving: Onder de romantische Toscaanse sterrenhemel viel Calista ‘Lis’ Rossi drie jaar geleden als een blok voor de aantrekkelijke, steenrijke tycoon Matteo Allegri. Maar toen ze erachter kwam dat haar vader haar aan Matteo wilde uithuwelijken en ze voor Matteo slechts een pion was in zijn meedogenloze spel om het bedrijf van haar familie in handen te krijgen, ontvluchtte Lis in het holst van de nacht het huis van haar vader, vastberaden om een beter bestaan voor zichzelf op te bouwen.

Als ze na de dood van haar vader terugkeert in Italië om de leiding van het familiebedrijf over te nemen, blijkt al snel dat het ooit zo gerenommeerde bedrijf op de rand van de afgrond balanceert. De enige die het bedrijf en de mensen om wie Lis geeft van de ondergang kan redden is Matteo. Maar daarvoor in ruil verlangt hij datgene wat ze hem drie jaar geleden weigerde te geven: haar jawoord!

Grenzeloze Hartstocht door Caroline Nelissen
Omschrijving: Sterre verdient de kost met deeltijdbaantjes zodat ze tijd overhoudt om blogs over tuinieren en duurzaamheid te schrijven. De beroemde en uiterst knappe ex-voetbalinternational en succesvol zakenman Mike Adams ziet haar foto’s en verhalen op het internet en biedt haar een baan aan. Maar ook haar oogverblindend mooie hartsvriendin ziet Mike wel zitten.

Voor nu is het afwachten welke verhalen uiteindelijk gepubliceerd gaan worden. De verhalen die op de shortlist staan heb ik bijna allemaal gelezen. Er staan er twee tussen die ik nog moet gaan lezen, dus dat ga ik zeker nog even doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 − 66 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.