Games & Tech

Gamen is Educatief @ Female-Gamers

Sinds kort is er een nieuwe gamesite in de lucht. Deze site is naar ouders gericht van gamende kinderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste ouders niet weten wat hun kind gamed, weetwatjegamed wil de ouders over het gamen informeren. Ook hebben ze een onderzoek onder kinderen/jongeren van 6-19 jaar gehouden. De bedoeling van het onderzoek was om te kijken of gamen ook educatief kan zijn.nnnnVolgens het onderzoek kan gamen inderdaad educatief zijn. Je hebt het zelf misschien niet door maar dankzij het gamen worden je computerbeheersing, coördinatie en reactie- en doorzettingsvermogen beter. Uit het onderzoek bleek zelfs dat maar 7% van de gamers niks van hun hobby hebben geleerd. Ook waren de meeste jongeren het erover eens dat je Engels beslist beter werd dankzij het gamen.rnrn Gamen op schoolrn78% van de jongeren zouden graag een educatief leersysteem op school krijgen dmv games. De meeste jongeren/kinderen vinden dat dit de school veel aantrekkelijker en leuker zal maken. Kinderen en jongeren die al ervaring met games op school hebben gehad zijn ook onder de indruk.rnrnWat meiden wel leren en jongens nietrnHet zijn juist de gamende meiden die zich in andere leren in te leven. Dit komt waarschijnlijk door het soort games dat zij spelen. Nu ga ik gamende meiden niet vooroordelen maar de meeste spelen toch wel games als de Sims. De meeste jongens spelen andere soorten games.rnrnOneens met vooroordelenrnDe meeste kritiek die op games wordt geleverd is bullshit. het zijn allemaal vooroordelen en de kritiekgevers weten vaak ook niks van games af. Kinderen en jongeren zijn het dan ook meestal niet met de vooroordelen eens. Dat mensen geweldadig worden van games is bijv. zo’n vooroordeel. Toch is bijna iedereen het er wel mee eens dat gamen verslavend isrnrnKlik hier voor meer informatie over goed gamen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 + = 27

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.