Games & Tech,  Kijk & Luister

30 Opmerkelijke Gamer Records deel 3 @ Female-Gamers

Het derde en laatste deel van de 30 opmerkelijke gaming records. De voorgaande artikelen kun je hier lezen: deel 1 & deel 2. Naast een aantal records waar je jong, snel, meedenkend, wettig of knock-out gaat, zijn er nog een aantal paar kleine andere opmerkelijke records die ook met gamen te maken hebben even onder de aandacht gebracht moeten worden. Ik zou zeggen, veel plezier met lezen en als je een record hebt verbroken, laat het ons dan even weten!

21) Jongste Guitar Hero speler on Expert mode
Ben Eberie uit Amerika heeft ook een plaats verdiend in deze Guinness Book. Hij heeft namelijk de 5-sterren rating tijdens het moeilijkste liedje ‘Dragonforce Track’ in Guitar Hero III op de expert moeilijkheid weten te halen. Ben heeft dit record gevestigd op 24 november 2007 en heeft met zijn 9 jaar en 167 dagen nog geen geduchte tegenstander ontmoet!

22) Eerste game erkend als officiële sport
In 2003 in Noorwegen hebben ze een videogame erkend als officiële sport. Het gaat om de Dance Dance Revolution game. Een reden waarom deze game erkend is, is omdat er op het internet verschillende verhalen te vinden zijn van mensen die dankzij deze game zijn afgevallen. De game word nu op verschillende scholen gebruikt voor de leerlingen die niet zo dol zijn op de ‘gewone’ sporten.

23) Controller met de meeste functies
De gamecontroller voor Steel Battalion heeft 49 inputs! Dit is inclusief voetpedalen, een gear lever, 2 control sticks en een knop om de ingame windscherm te activeren. Gemaakt om de simulatie van een tank na te bootsen is dit de meest uitgebreide gamecontroller ooit uitgebracht.

24) Eerste game waarbij de gamers het tweede deel mochten bepalen
In mei 2008 deed Sony een oproep aan de SingStar fans. Zij mochten namelijk beslissen wat het tweede deel van de game zou gaan worden. De fans die hieraan meewerkten mochten ook kiezen welke liedjes ze graag in de game wilden hebben. Er kon gestemd worden via MySpace, Facebook en de PlayStation forums. De winnende titel was SingStar: Boy Bands versus Girl Power.

25) Eerste console met een Satelliet modem
In 1995 heeft Nintendo de ‘Satellaview’ gelanceerd. Dit was een add-on voor de Super Famicom, gerealiseerd in Japan. De gamers die zich hierop hadden geabonneerd konden gebruik maken van de service om geremixte versies te downloaden van bestaande games, die dagelijks via een satelliet TV kanaal werden uitgezonden. Satellaview had de beschikking over verschillende exclusieve titels, zoals de enige echte Legend of Zelde zonder Link. Gamers moesten wel de uitzendingen van games goed in de gaten houden, de games waren namelijk een beperkte tijd beschikbaar. Helaas is deze service nooit wereldwijd uitgebracht.

26) Eerste RPG met een Staats wet
Toen Alex Edwards uit Illinois, Amerika, zijn account van de Role PLaging Game Final Fantasy XI wilde verwijderen kon dat niet. Hij beklaagde zich bij zijn ouders, die contact zochten met de familievriend, Staats Repesentator, Raymond Poe. Deze introduceerde een wet waarin het mogelijk moest zijn om je online accounte te deactiveren voor de inwoners van Illinois.

27) De meest voortgezette spelontwikkelingrnOrigineel bekendgemaakt op 28 april 1997 met de release datum halverwege 1998 is Duke Nukem Forever de bekendste game waar ze al 11 jaar aan het ontwikkelen zijn. Tijdens deze gameontwikkeling hebben we de gehele carrière van Britney Spears kunnen volgen, de verfilming en de release van de Star Wars Prequel films en de gehele serie Harry Potter boeken en de 5 verfilmingen hiervan.

28) Snelste uitspeeltijd Portal
Michael ‘DemonStrate’ Yanni heeft op 26 februari 2008 een recordtijd neergezet. Hij heeft deze PC game in de tijd van 14 minuten en 27 seconden uitgespeeld. Deze tijd is inclusief de 5 seconden die de demo aan het begin van de start weghaalt. De tijd is officieel vastgesteld door de website speeddemonsarchive.com.

29) Meest opgebrachte Gameverfilming
De game Lara Croft Tomb Raider werd in 2001 uitgebracht. De verfilming naar het witte doek heeft inmiddels $274 miljoen dollar opgebracht.

30) Snelste Knock Out in Wii-SportsrnHet heeft de Amerikaanse Troy Whelan maar 14 seconden gekost om zijn computer gestuurde tegenstander in de game Wii Sports Boxing uit te schakelen. Hij heeft dit record op 10 februari 2008 gehaald en heeft daarbij het voorgaande record flink achter zich gelaten. Het eerdere record lag op 49 seconden.

Nog een paar opmerkelijke ‘records’

Langste gevangenisstraf voor het spelen van een computerspelletje
In september 2002 kreeg de Engelse Faiz Chopdat een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd. Hij speelde Tetris op zijn mobiele telefoon, nu is daar natuurlijk niet heel veel bijzonders aan. Maar meneer Chopdat deed dit tijdens zijn vlucht naar huis wat deze vlucht toch enigszins in gevaar bracht. Het vliegpersoneel heeft hem tweemaal gewaarschuwd wat niets opleverde. Na de landing in Manchester werd Faiz Chopdat meteen in de boeien geslagen.

Eerste Second Life miljonair
Ansche Chung, in het ‘normale leven’ beter bekend als Ailin Graef, is een entrepreneur in de virtuele wereld genaamd Second Life. Ailin registreerde zich op 26 maart 2004 en startte daar een leven als makelaar. In november van 2006 werd bekend dat zij de eerste persoon in deze game een waarde $1 miljoen dollar had weten te bereiken. Dit werd gevierd met een cover op het BusinessWeek Magazine.

Langste gametitel
De langste titel tot nu toe gegeven aan een game is White Princess the Second – Yappari Itto ni Ittemo Soujyanakutemo Ok-na Gotsugou Shugi Gakuen Renai Adventure. In het Engels is dit White Princess the Second – Love Adventure in the School That Follows the Principle of Convenience, Where It’s Okay to Stray From the Path or Stay on the Path. Deze game werd in 2005 uitgebracht voor de PlayStation 2.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 6

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.