Games & Tech

Browser game Counter-Strike Manager @ Female-Gamers

Je kent het misschien wel, even een vrij momentje op je werk, op school, of thuis… Op die momenten zou jij je in de Counter-Strike wereld kunnen wagen aan het managerschap. Je bent een echte manager, selecteert spelers, koopt nieuwe, gooit ze uit het team, verdient geld (csm), bekijkt de wedstrijden die gespeeld worden. Laat je team trainen en bekijk of ze aan het einde van het virtuele seizoen op de eerste plaats staan om te promoveren.nnnnDat is Counter-Strike manager in een notendop. Jij bent de manager van het team dat je hebt aangemaakt en komt in een league, groep van 16 teams, te zitten die allemaal strijden om die nummer 1 positie. Je stelt je eigen line-up (team) samen die de wedstrijden gaan spelen. Elke seizoen hoop je in de top te eindigen om door te gaan naar een hogere league en uiteindelijk zelfs de 1337-league. Je moet de financiële situatie onder controle houden. De spelers krijgen betaald voor hun diensten en ook heb je andere onkosten. Door het verkopen van tickets zodat (virtuele bezoekers) mee kunnen kijken, krijg je ook weer geld (csm).rnrnrnSpelers en trainingrnAls je het spel net gaat spelen start je met een volledig Nederlands team (tenzij je in het buitenland woont). Je hebt in principe 5 spelers nodig voor een basisteam, overbodige spelers zou je kunnen verkopen (transferlist) of als reserve in kunnen stellen. Deze spelers laat je trainen (trainingroom) zodat ze hun vaardigheden (skills) kunnen verbeteren en ook hun prestaties vooruit gaan. Als je een trainer huurt, zal deze je spelers extra stimuleren. Via een traingsreport kun je zien wat jouw spelers hebben verbeterd.rnrnJe kunt de spelers ook een eigen naam geven, mijn team bestaat op dit moment uit, Boevje, Lieverdd, MsMarvel, Babsy, Witchy en staat er een speler te koop. Hieronder zie je hoe een speler eruit ziet, wat zijn vaardigheden zijn, hoeveel ervaring, leiderschap enzovoorts. rn

rn

rn
rnTactiekenrnVoor de ingewijden heet dit ook wel tactics. Je speelt in deze game op de mappen de_dust2 en op de_aztec. Voor beide mappen maak je via een plattegrond tactics, waar je spelers heen moeten om de bom te planten of hoe ze de bomspots moeten beschermen. Dit kan wel veel tijd in beslag gaan nemen. Als je een traingspartner hebt kun je deze tegen elkaar uit proberen of ze geschikt zijn voor de officiële wedstrijden. Het kan af en toe een beetje gepuzzel zijn, maar al snel word het wel duidelijk hoe je je spelers kunt laten doen wat jij wilt! Ook handig om te zien of jouw spelers een beetje presteren of totaal niet…rnrnrnSponsorsrnIn principe krijg je elke week op maandag de mogelijkheid om een nieuwe sponsor en/of missie te kiezen. Waarom in principe? Omdat het er vanaf hangt of je een sponsor hebt gekozen voor een langere periode van bijvoorbeeld 5 weken. Sponsoren helpen over het algemeen je financiën op te krikken. Je krijgt telkens verschillende opties en de ene keer ook meer als een vorige keer. Maar als voorbeeld kun je een sponsor kiezen die de salarissen van je spelers betaald, of die je per winnende ronde betaald, of die je betaald voor elke gewonnen league game (deze speel je 5 maal per week). Als je een missie kiest en deze haalt krijg je meer kans op betere sponsoren en deals. Deze missies gaan over het algemeen over de league matches die je speelt. Je kunt hierbij kiezen uit, win 3 van de 5 league matches deze week, of win deze week 75 speelronden. rnrnrn

rn
rnStaffrnOm je team te trainen kun je natuurlijk hulp inschakelen. Je kunt inhuren, een trainer (deze verbeterd de skills van je spelers sneller), een medic (deze verzorgd geblesseerde spelers), een scout (deze zoekt nieuwe veelbelovende spelers voor je team), PR-Manager (trekt meer kijkers naar de matches en eventueel meer geld). Deze personeelsleden kun je allemaal huren tegen bepaalde tarieven. Er blijft altijd de mogelijkheid om ze te ontslaan.rnrnrn2D-livernEen van de leukste dingen van het spel is je matches van de trainingen en leagues live volgen! Dit kan via een 2D-live mogelijkheid. In het begin krijg je deze mogelijkheid gratis, maar op een gegeven moment sla je toch aan het SMS-en om je team te kunnen blijven volgen. Je ziet alles net als bij de tactics en kunt live volgen hoe de stand is! Je speelt 2 keer 12 ronden en soms kan het erg spannend zijn. Ben je niet thuis om je match te kijken? Dan bekijk je ze gerust achteraf. rnrn

rn

rnNog meerrnEr is nog veel meer mogelijk in deze browsergame. Geef je team een leuke naam (mijne heet Female-Gamers.nl), maak een leuke profielpagina van je team aan. Volg je league, promoveer je of niet, bekijk de gespeelde matches en de uitslagen hiervan. Start met een aantal bekenden een friendly league (moet je wel voor betalen), schrijf je in voor een Tournament (hier moet je ook voor betalen, maar in de weekenden zijn deze gratis). Volg spelers op de transferlist (de marktplaats voor nieuwe spelers) en nog veel meer om op te noemen!rnrnrnVIP-Member!rnDeze game is helemaal gratis te spelen, maar voor een paar opties kun je wel betalen. Hiervoor kun je een VIP-Member worden en kun je ‘coins’ kopen om de volgende opties te krijgen:rn- 2D-live (eerste tijd gratis)rn- Wekelijkse en Seizoens training reportagesrn- Speler notitiesrn- Tactiek informatie (hoe vaak is een bepaalde tactiek wel/niet gelukt)rn- Clan en speler statistiekenrn- Deel je tactieken met andere spelersrn- Nog meer opties…rnrnStel je wilt VIP-member worden, wat kost het dan? rnJe kunt een SMS sturen, deze kost €1,10 (+ operator fee) en levert je 10 coins op. Maar ook kun je met een Credit Card of Paypal account geld betalen. rnrnrnMijn meningrnZelf vind ik het erg leuk om te spelen. Vooral ook omdat ik samen met mijn vrienden ben begonnen. We zijn gestart in dezelfde league. Daarna zijn onze wegen gesplitst, maar inmiddels zit ik alweer bij een van hen in de league. Het is leuk om nieuwe tactieken te maken, te testen en door te voeren naar de leagues. Minder is wel dat je in het begin lekker word gemaakt met de 2D-live matches en als je VIP op is, niet meer. Maar van die ruime euro kan ik niet wakker liggen per maand. Door de keuze van bepaalde sponsoren spaar je geld om betere spelers te kopen en de transferlist is dan erg populair tijdens onze chat sessies op MSN/Ventrilo om te informeren of je een goede speler op het oog hebt of niet. rnrnJe hoeft de game niet 24 uur per dag bij te houden. Even snel op je werk misschien je score bekijken. Of snel even kijken of je nog op die ene speler die je wilt hebben moet bieden of hem hebt gekregen. Tactics aanpassen kan natuurlijk ook als je een hele saaie niet-drukke baan hebt, maar dat kun je ook even thuis doen.rnrnJe hoeft ook niet superveel van de game Counter-Strike te hebben, maar het is misschien wel mooi meegenomen. Anders kun je altijd vragen stellen aan een admin, mij of op het forum!rnrnrnHet is een internationale game en word in veel verschillende landen gespeeld! Zeker een aanrader die niet veel tijd in beslag hoeft te nemen! Je kunt het altijd proberen, vind je er niets aan, dan stop je er weer mee: ga hier naar de website http://www.cs-manager.com. Mij kun je vinden als LadyPatries of onder de teamnaam: Female-Gamers.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 − 39 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.