Games & Tech,  Kijk & Luister

Column: Een Quest op buienradar.nl @ Female-Gamers

Hoe hoog kan een game je zitten? Vergelijk je de dagelijkse dingen in het leven met de dingen die je in een game meemaakt. Gametermen die tijdens gesprekken met andere gamers rijkelijk vloeien en wellicht anderen te raden laten waar je het over zou kunnen hebben.

Gisterenavond zat ik samen met mijn gamemaatjes op ventrilo. Zelf was ik wat aan het surfen toen een van de maatjes zei dat het zo regende bij hem. Het weer was natuurlijk al erg benauwd in heel Nederland en ik was benieuwd of het hoge noorden ook nog een buitje kon verwachten. Samen keken we op buienradar.nl. Gunstig weer voor de noordelingen, maar in Zuid Oost Nederland was er een groot wolkendek.

Toen kwam het moment waarop je even denkt, ‘uhmmmm’ Mijn gamebuddy, ik zal zijn naam even niet noemen, zei, ‘Hey, er zit een quest op buienradar, we moeten naar BelgiĆ« toe.’ Ik moet zeggen, hij heeft gelijk! Er zit een geel uitroepteken daar in BelgiĆ«, maar om dat meteen met een World of Warcraft teken te vergelijken?

Samen met mijn gamemaatjes spelen we de game World of Warcraft. In deze game kun je opdrachten doen (Quests), deze herken je aan een geel uitroepteken boven de NPC’s (None Playing Characters). Zo kom je wel vaker tegen dat je dingen gaat vergelijken met iets wat je uit een game kent. Films zijn ook van die dingen, je hoort iets leuks, onthoudt dat en past het toe in het dagelijkse leven.. Heb jij dit ook wel eens? Dat je zulke dingen hebt, wat ik net beschreef? Het komt bij mij wel eens vaker voor zo met mijn gamebuddies, maar verder heb ik een vrij normaal leven, toch?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

63 − 61 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.