Games & Tech,  Kijk & Luister,  Leestafel,  Lifestyle

Guinness World Records 2009 ‘Gamers Edition’

Voor op de cover van het boek staat; ‘Ben je een gamer, dan moet je dit boek hebben’. Ik heb het Guinness World Records Gamers 2009 vast mogen houden, in mogen kijken en lezen en sluit me hier echt bij aan! Het is echt een aanrader!
Eerlijk is eerlijk, ik heb niet alles gelezen, maar wel heel erg veel! Het is een boek met 216 pagina’s en er staat echt gigantisch veel in over records met betrekking op gamen. Maar daarnaast staan er leuke ‘Trivia’ vragen in, quotes, korte interviews, geschiedenis en nog veel meer. Moet je voorstellen hoe ik door huis heen liep, ‘hey, wist jij dit wel?!, ‘Wist je dat?’ ‘Oh, jeetje, zit dat zo..’ Om even een paar voorbeelden te geven natuurlijk.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken, hierin loop je door de geschiedenis van hardware en de beste stukken van tegenwoordig. Neem je een blik in de collecties van de verzamelaars. Maar wat erg cool is, de recordbrekende games, die weer opgedeeld zijn in verschillende hoofdstukken, oorlogsgames, point-and-clickgames, superheldengames, ruimtegames en racegames. Dan ben je er nog niet, dan komen er nog meer records aan bod in de vechtgames, internetgames, platforms, roleplayinggames, shooters, sportgames en strategie- en simulatiegames.

Geschiedenis is absoluut niet mijn sterkste vak geweest op school, maar teruggaan in het verleden met een gamerstintje maakt het een stuk leuker. Weet je hoe verschrikkelijk lelijk die oude consoles waren? Gewoon zo, primitief! Waarschijnlijk zal ik dit over zo’n 15 jaar ook roepen over de huidige consoles, maar dat natuurlijk terzijde.

In het boek wordt je bekogeld met leuke weetjes en natuurlijk de records! Wist je dat Sinds 21 januari 2008 Call of Duty de meest gespeelde game is op de Xbox 360 Live? Of dat Magneto de meest populairste slechterik is uit de X-Men games? Dat Space Invaders de eerste geanimeerde videogame was? Ik kan je wel bestoken met allerlei leuke weetjes, maar die moet je verder zelf maar gaan lezen.

Ben je uiteindelijk alle games doorgelopen, heb je gelezen welke records er allemaal zijn dan is er nog meer te lezen in de Giga lange lijst met ‘Highscores en snelste tijden’. Ik ben er even doorheen gebladerd en heb gezocht op Nederlanders en Belgen en jawel, die staan er tussen!

Zo kwam ik de Nederlander Wouter Jansen tegen die in de game Goldeneye 007, op de Nintendo 64 een record zette met de tijd 1 min. 6 sec. op 7 mei 2004. Opmerking: Agent Silo. Albert Daubee uit België is helemaal verzot op de game Lilo & Stitch op de PC. Hij heeft op 5 mei 2005 een 3-tal records gemaakt in deze game op de 3 moeilijkheidsgraden in de game.

Een van mijn favorieten zijn zeker de verzamelaars, wat mensen allemaal sparen wat met games te maken heeft. Denk jij al veel aan games en bijbehorende attributen in je bezit te hebben, wellicht dat je een van de huidige records kunt verbreken. Waar moet je aan denken? Ruim 1500 PlayStation items (hardware, games en handleidingen). Grootste collectie gamemerchandise die bestaat uit ruim 467 verschillende gamingitems.

Ook het stukje over het Professioneel gamen is leuk om te lezen. Of wat dacht je van Gameprijzen? Voor films en muziek heb je een hele reeks aan prijzen die te winnen zijn, maar ook in de gamewereld zijn er een aantal hoge prijzen te winnen, denk onder andere aan de Spike Awards, Golden Joystick Awards en de BAFTA Video Games Awards.

Uiteindelijk kan ik echt een heel lang verslag typen over dit boek, puur omdat ik heel erg enthousiast over ben en alles wat ik te weten ben gekomen met jullie zou willen delen. Het is ook leuk om te weten te komen wat er allemaal aan records te winnen zijn, wat voor verzamelingen er bestaan, informatie over je favoriete games enzovoorts. Zoals ik al aangaf, dit is echt een boek die je in je bezit moet hebben!!

Titel: Guinness World Records 2009 Gamers
Richtprijs: 19,95
Te koop: onder andere bij Bol.com

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 6

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.