Dagje Uit!

Weekendje Huttenheugte

Afgelopen weekend zijn Bart en ik ertussenuit geweest, even tijdens onze twee weken durende vakantie een andere omgeving in. We hadden vorige week maandag nog snel een last minute kunnen boeken op Center Parcs. Het ging in rap tempo, zo waren er 12 huisjes, bij het refrsehen van de site nog maar 3… En voor we het door hadden, waren we voor het weekend in het bezit van een 2-persoons bungalowtje op de Huttenheugte.nnnnVrijdag vertrokken, regen gehad. Gelukkig is er een fantastisch overdekt zwembad waar we maar heen zijn gegaan. Veel baden en glijbanen maakten ons weer blij! Het was me toch een potje druk zeg! Niet te geloven. In principe alle huisjes bezet, het park vol mensen en auto’s. Het zwembad nog gevulder… In de avond hebben we ons gewaagd aan een potje Kolonisten van Catan voor 2 personen, maar phoe wat is dat ingewikkeld zeg.. Beide snapten we er niet zoveel van. Als iemand weet hoe het werkt, ik houd me aanbevolen om te leren!rnrn

rn

rnrnZaterdag, regen.. Geen mogelijkheid om lekker te wandelen met Pepper, dus maar weer naar het zwembad gegaan. Lekker dobberen, toen we bij het huisje waren was het inmiddels droog en zijn we nog even een stukje gaan fietsen met peppe rover het park. Fietsen? Hadden jullie die mee? Nee, natuurlijk niet! Die hebben we daar lekker gehuurd. Lekker makkelijk!rnrnS’middags zijn we naar Roden gereden, hebben we de BBQ van mijn vaders verjaardag gehouden. Was weer smakelijk en gezellig. We zijn niet heel lang gebleven, want we hadden Pepper alleen op het park achter gelaten, dus na een paar uurtjes hebben we die maar weer opgezocht.rnrn

rn

Stukje Orvelte dorp

rnrnZondag, regen? NEE! De zon scheen! Alleen stond ons huisje zo, dat we hier bijna niet van konden genieten. We zijn daarom naar het Drents open lucht museum Orvelte gegaan, een dorpje in de oude sferen. We zijn eerst een ritje gaan maken met de paardentram. Daarna nog wat rondgelopen, naar de glasblazerij geweest waar een demonstratie werd gegeven. Die man vertelde het zo leuk! Vooral ook omdat hij als Engelsman de G niet goed uit kan spreken.rnrn

rn

Glasblazerij

rn

rn

Glazen schaal in de maak, met kleurtjes

rn

rn

Resultaat de schaal, slecht te zien

rn

rn

Zo is het uiteindelijke resultaat

rnrnNa deze show zijn we nog even rond gaan lopen, ik wilde nog even bij de kruidentuin kijken. Ze hadden daar een drietal bruidsjurken opgehangen, met wat voor nut? Geen idee, kon niemand vinden die me dat antwoord kon geven… Daar nog wat fotootjes gemaakt en weer terug naar het park!rnrn

rn

Bruidsjaponnen in de kruidentuin

rn

rn

Mijn mannetje en hondje Pepper

rn

rnrnOp het Park zijn we nog even het zwembad ingedoken, een patatje gegeten (jummie!) en terug naar ons huisje gegaan. Omdat we geen zin hadden weer slecht te slapen, of te haasten de volgende ochtend hebben we onze spullen bijeen geraapt en zijn we op weg naar ons eigen grote huisje gegaan! Maar toch even een paar dagen lekker eruit.rnrn

rn

rn

Nog twee foto’s van de kruidentuin, vlindertjes en bijtje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − = 6

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.