Games & Tech,  Kijk & Luister

Muziek die je aan games doet denken @ Female-Gamers

Het is eigenlijk heel ernstig, je luistert naar de radio en hoor liedjes voorbij komen waarbij je meteen aan een game moet denken. Ik heb dat bijvoorbeeld met het liedje Battlefield, maar vanmorgen hoorde ik het liedje van Beyonce, Halo en moest meteen denken, wat is er nog meer?
Het zijn een aantal liedjes die ik sterk met games associeer. Misschien heb jij dat niet, dat kan. Of denk je er een hele andere game bij, kan natuurlijk ook. Maar dit zijn er zeven en eenn extra die mij aan games doet denken als ik muziek luister.

Lang leve youtube die hier leuk van pas komt. Zo kun je er ook een beetje een beeld bij zien. Ik ga van start:

Battlefield van Jordin Sparks Dit liedje doet mij dus meteen denken aan de Battlefield serie. Ik heb de game dan nooit gespeeld, ik schaam me er niet voor hoor, maar de naam van de games ken ik natuurlijk wel. In het nummer komt de tekst ‘Love is like a Battlefield‘ voorbij en ik moet dan denken aan een slagveld tijdens een heftige Battlefield gamesessie.


Halo van Beyonce
Beyonce doet me denken aan dat spelletje Halo, net als de titel verklaard. In de game Halo maak je gaten in de wand om naar een volgende level te gaan. Slim bij nadenken waar je een gat maakt en door wilt vallen.


Pokerface van Lady GaGa
We hebben bijna allemaal wel eens een potje poker gespeeld. Als ik dit liedje hoor moet ik aan pokeren denken, maar de lyrics die Lady GaGa zingt geven het ook wel een beetje weg toch? Al hoef je bij online poker je pokerface niet echt op te zetten, mensen zien je toch niet!


Dota van Basshunter
Enkele jaren geleden hoorde je ineens een jongeman (een gamer) zingen over zijn favoriete game, Dota. Deze game is een mod op het spel Warcraft III en hier werden toen der tijd ook wedstrijden in gehouden. Zelf heb ik ook veel Dota gespeeld en zat ook altijd op Ventrilo.. Leuk om beelden van de game te zien, een blik op een LAN party, prachtig!


Smile van Lily Allen
Dit liedje is uitgebracht voor de game The Sims 2 in de taal die deze gesimuleerde mensen spreken, Smilish. Als ik hem nu hoor moet ik meteen aan het spel denken. Juist daarom heb ik er voor gekozen om dit liedje ook in de Simlish taal met jullie te delen. Je kunt hem vast zelf wel meezingen.


Een aantal nummers die me door hun titel ook met games doen associëren zijn de volgende twee:

Cascada met Evacuate the Dancefloor
Zeg je dat ook niet als je een potje Dance Dance Revolution gaat spelen? Iedereen van de dansvloer af, ik ga nu? Misschien is het zelfs wel een leuk nummer om in de DDR machines op te gaan nemen? ‘I’m infected by the sound‘, dat heb je toch ook als je op een DDR machine staat?


Wanted Dead or Alive van Bon Jovi
Nou, moet ik echt nog iets bij vertellen? Denk aan de game Dead or Alive.. Al zou ik dit liedje eerder aanraden voor op een CD in de auto voor een lange rit.


Als allerlaatste iets totaal anders. Maar voor mij zeker in dit artikel past, namelijk:

Counter-Strike Song van een onbekend iemand
Dit muziekje was toen ik nog Counter-Strike speelde, dan hebben we het ook over 5 jaar geleden ongeveer, was dit erg hip. Je kwam hem overal tegen. Het liedje is gemaakt door iemand die dit heeft gemaakt met de geluiden van de wapens die in de game Counter-Strike voorkomen. Erg goed gemaakt. Er zit ook niet echt een videoclip bij, dus geniet van de, uhm, muziek..


Zijn er nog andere muziekjes die jou aan bepaalde games doen denken? Deel dat dan vooral.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

83 − 73 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.