Games & Tech,  Kids

Nintendo DS, 3 Baby opvoed games onder de loep @ Female-Gamers

Je bent jong, misschien nog te jong voor kinderen. Toch wil je enige ervaring opdoen? Dat is mogelijk mits je in het bezit bent van een Nintendo DS. Er zijn verschillende ‘Baby’ games die je alvast wat ervaring op laten doen. Om je kennis te laten maken met de wereld van de virtuele baby’s raad ik je aan om verder te lezen, wie weet zit er een leuk geschikt spel voor je tussen.nnnnHello BabyrnrnIn deze game kun je oppassen op een virtuele baby van 7 maanden oud. Het doel? De baby jouw oppassessie laten overleven. Je oppassessie duurt alleen even een tijdje. Je bent er niet zoals bij het oppassen op je buurmeisje een avondje zoet mee. Nee je bent namelijk een aantal maanden lang vanaf de ochtend tot in de avond bezig totdat de baby 1 jaar oud is. rnrnWat moet je al die tijd doen met de baby? rnEr zijn een aantal mini-games die je met de baby samen kunt doen. Dingen die je normaal ook doet tijdens het babysitten. Zoals je op het plaatje kunt zien kun je een bal over rollen. Ook bestaat er een game waarin je schapen over het hek laat springen om de baby in slaap te krijgen en moet je zorgen dat de melk op de juiste temperatuur is.rnrn
rn
rnAls je de mini-game uitdagingen voltooid speel je nieuwe items vrij. Deze items zijn natuurlijk voor de baby die je kunt verwennen met nieuwe kleding outfits, hoedjes en andere accessoires. In totaal zijn er zo’n 10.000 combinaties te maken met de kleding en accessoires die je vrijgespeeld hebt.rnrnDe game beloofd hoge 3D details, de gameplay zal makkelijk te begrijpen zijn. Je maakt gebruik van de touch screen en je microfoon op je Nintendo DS.rnrnIk denk alleen dat je na je oppassessie geen geld van de ouders zult krijgen. De game zal vanaf 7 november 2008 te koop zijn. rnrnrnrnMijn BabyrnrnIn deze game heb jij je eigen baby! Je start met een pasgeboren kleine die je opvoed tot het een kleuter is. Je krijgt allerlei moeilijkheden voor je kiezen om de baby goed op te voeden. rnrnJe start met een baby creëren. Wil je een jongen of meisje? Wat voor kleur ogen, haar en huid moet hij of zij hebben? Wil je een dunne baby of mag hij of zij wat baby vet hebben? Zo kun je ook een luier met print omdoen, heb je verschillende outfits en verschillend speelgoed om mee te spelen.rnrn
rn
rnJe kunt je baby in bad doen. Een maaltijd voor je baby bereiden, de lepel is te besturen met de stylus, en zo leren wat je baby lekker vind en wat niet. Je kunt spelletjes met je baby doen en met speelgoed spelen. Als je baby opgroeit kun je hem leren kruipen, lopen en praten. rnrnOok in deze game speel je items vrij, hoe beter je baby zich ontwikkeld, hoe meer items je krijgt om jouw kleine te verwennen.rnrnOp de officiële website kun je ook een trailer bekijken van: Mijn BabyrnrnDe Game ligt sinds maart 2008 in de winkels en kost rond de € 19,99.rnrnrnrnMy Baby Boy & My Baby GirlrnrnIn deze Nintendo DS Game heb je je eigen baby die je op moet voeden. Deze jongen of kleine meid laat merken wat hij of zij graag wil. Je bent niet afhankelijk van metertjes die aangeven als je baby iets nodig heeft of niet. rnrn
rn
rnJe voed je baby op tot de baby periode afgelopen is. Dan houd het spel op. Je hebt in totaal 14 levels met verschillende opdrachten. Denk hierbij aan om je baby te leren lopen, de luier te verschonen, in bad doen, te troosten als ze bang zijn, eten te geven en nog veel meer. Je kunt winkelen met je kleine en nieuwe kleding voor hem of haar kopen. rnrn
rn
rnAls je start met de game My Baby Boy is je eerste baby altijd een jongen, daarna mag je zelf kiezen welk geslacht je baby zal zijn. Start je liever met My Baby Girl, dan moet je die dus aanschaffen.rnrnOok bij deze game maak je gebruik van de stylus en microfoon. Je baby reageert op je stem. rnrnDe Game ligt sinds juni 2008 in de winkels en kost rond de € 39,99rnrnrnMijn conclusie:rnHet zijn wel typische meidengames, maar of ze je nu echt leren een baby op te voeden? Ja gedeeltelijk denk ik van wel. Je krijgt een hoop mee wat je kunt verwachten als je met een baby bezig bent. Alleen als je met het spel bezig bent en je bent er even zat van, klap je je Nintendo DS dicht en je hebt er geen last meer van. In het echt is dat dus niet zo. Wat denk ik jammer is, als je je baby opvoed en je eraan gehecht raakt het spel ineens stopt als je taken voltooid zijn. Als je je baby verder zou willen opvoeden zou je een spel als The Sims moeten gaan spelen, daarin kun je jouw kinderen veel langer opvoeden dan alleen een baby fase.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.