Dagje Uit!,  Games & Tech

Report: FirstLook 2009, hoe was het? @ Female-Gamers

Vroeg in de ochtend op weg, vanuit geheel Noord Nederland en geheel Zuid Nederland, naar de Westergas fabriek in Amsterdam. Op weg naar het persmoment van FirstLook. Als één van de eerste een blik op de nieuwste games en de mogelijkheid om de medewerkers van de desbetreffende game te spreken.nnnnSamen met XLG (Lisa) en Witchy (Yvonne) had ik afgesproken bij de pers ingang. De ingang waar om 10:00 uur al fanatiekelingen stonden te wachten tot de zaal open ging om 12:00. Al vrij snel kwamen we ook andere collega’s van Female-Gamers tegen, Snes, Ivo, Miranda en GameLayD liep er ook nog rond. Maar niet teveel tijd om te kletsen, er moest gegamed gaan worden! Een voorproefje van allemaal leuks wat er tijdens de feestdagen op de verlanglijstjes geplaatst kan worden.rnrn

rnrnBij binnenkomst kwamen we in een grote zaal met veel grote posters van de nieuwe games, de namen van de uitgevers en veel journalisten, het enthousiasme, van waar te beginnen kriebelde. We hadden de mogelijkheid om als één van de eersten de games te spelen. Waar ga je beginnen? Eerst een ronde lopen beetje kijken wat er allemaal aanwezig is, toen onze ogen naar Fairytale Fights werd getrokken als een stel magneten. Even de game gespeeld, waar we snel meer over gaan vertellen en verder liepen. De stand van Bayonetta, de lenige vrouw, was best relaxt, vooral omdat je plaats kon nemen in grote zitzakken om lekker te gamen. rnrn

rnrnDe rij voor Modern Warfare 2 was tijdens het persmoment te doen, maar zodra de deuren voor het publiek open gingen was er een lange wachtrij te vinden. Het was overigens een primeur om als eerste wereldwijd deze game te checken, maar wij hebben dit niet kunnen doen, wachten zijn vrouwen gewoon geen ster in… Maar als je wel de moeite nam kon je tijdens het wachten van de muziek van DJ Hero genieten, nou ja, genieten… Lisa vond het de meest irritante stand die aanwezig was en de muziek klonk gewoon niet meer vet! rnrn

rnrnEr waren ook nog een aantal competities! Tegenover DJ Hero heb je nog een muzikale game staan, namelijk; Just Dance van Ubisoft. Meestal stonden hier boothbabes te dansen, maar soms deed ook iemand uit het ‘publiek’ mee waaronder bijvoorbeeld onze eigen Ivo, die natuurlijk zwaar vette dansmoves bedacht en een goede prestatie heeft neergezet. We hebben veel gesproken met medewerkers en Lisa heeft zich rot gegamed. Ze heeft de preview gezien van Dragon Age Origins van EAgames waar ze al uitgebreid over heeft kunnen schrijven. Yvonne en ik waren in de ban van de 3D laptops. De PSPgo was aanwezig, wat is dat een klein gameapparaatje. Het lijkt haast wel een mobiele telefoon, als je die er naast legt zal er weinig verschil tussen zitten.rnrn

rnrnDe Nintendo DSi was niet aanwezig, dit was misschien nog een gelegenheid geweest om hem nog even extra aan het publiek te laten zien. Maar daarentegen hadden ze wel de nieuwe ‘New Super Mario Bros’ voor de Nintendo Wii. Deze hebben we ook kunnen testen en zullen we jullie binnenkort meer over vertellen. Ook stond er een DJ Booth, waar je een cursus ‘hoe word je een DJ’ kon volgen, dit voor de komende game van Rockstar Beaterator. We zagen de boothbabes binnen komen en wezen Lisa erop dat ze die meiden dus in de gaten moest houden om aan de tand te voelen voor haar BoothBabes en Gamen artikel. rnrn

rnrnHet grote podium zag er stoer uit, aan de zijkant ook nog vele games om te kijken. Op dit grote podium werden de World Cyber Games finales gehouden om te zien welke gamers er naar de grote finale gaan om ons land te vertegenwoordigen. Daarnaast werden er ook de TMF Awards uitgereikt.rnrn

rnrnWe hebben onze ogen uitgekeken. Er was veel te zien en te doen. De sfeer was erg gezellig. Buiten stond er een gigantische rij te wachten om naar binnen te mogen. Hopelijk hebben ze het droog weten te houden! Het was heel erg vet en gaaf om aanwezig te mogen zijn en we hebben weer genoeg aan jullie te melden de komende tijd! Wat wel een beetje miste, meer games gericht op de vrouwen! En lekkere mannen! Zien we jullie volgend jaar ook? Wij zijn in elk geval wel weer van de partij!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

93 − = 92

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.