Apeldoorn,  Dagje Uit!,  Gezin & Familie,  Kids

Tweede Kerstdag 2019: Naar het Winter Circus Apeldoorn (+ eten bij vrienden)

Ergens in het najaar kwam er op school een intekenlijst te hangen waarbij je met korting naar het Winter Circus kon gaan in Apeldoorn. Logische naam ook, het Winter Circus Apeldoorn.. Op Tweede Kerstdag zou er ook een voorstelling zijn en dat vrienden van ons ook heen zouden gaan, wat ik een heel goed idee vond en dus ook kaarten voor ons heb gereserveerd! Toen begon ik me af te vragen, hoe lang is het eigenlijk wel niet geleden dat ik in een circus ben geweest?!


Voor zover mijn geheugen terug gaat is het al een hele lange tijd geleden geweest dat ik voor het laatst in een circustent ben geweest. Al zo lang geleden, dat de olifanten en tijgers nog rondliepen in de circuspiste. Ik weet zelfs nog dat we ook langs de dierenhokken mochten lopen en je de tijgers in hun (niet zo ruimte habitat) kon bewonderen. Als je er dan zo over nadenkt was het wel heel zielig allemaal, kleine hokjes, gedrild worden en wellicht nog minder fijne verhalen. Hoewel zo’n tijger-act wel altijd een super stoere act was, was het niet zonder gevaar. De hekken die er omheen stonden waren naar mijn idee ook nooit super stevig. Hoe dan ook, het was wel heel gaaf om dat gezien te hebben. Net als die immense olifanten! Bleef toch wel stoer, zeker als kleiner meisje om dat gezien te hebben. Mijn tante heeft zelfs in een jeugdcircus gezeten in Groningen, die was zonder leeuwen! Oh en wat dacht je van de ‘toen-nog-niet-zo-strenge-veiligheids-eisen’?


Doet me dan ook wel afvragen, wat is er dan tegenwoordig nog leuk aan een circus? Nou, dat zal ik wel eens even vertellen! Als je de talentenshows op de TV wel eens hebt gezien zijn er genoeg mensen met acrobatische talenten. Maar met een enkele act of misschien wel vijf, kan je geen uren durende show vullen. Nou, welkom in het circus kan je dan wel weggen. Juist deze acts zijn hier zeer geschikt voor en zo zagen we wat sterren van talentenshow voorbij komen.

Op de foto: Asia Perris (zeer lenig!!)

Op de foto: Skating Dalton (die cirkel, was hun schaatsbaan!)

In dit Winter Circus Apeldoorn waren artiesten over de hele wereld aanwezig. Er waren enkele acts met dieren, waaronder de ezels, hondjes en papegaaien. Hoewel ik bij de ezels meteen dacht, oei, mag dit wel? Was het wel leuk om te zien hoe je dieren kan trainen. Wat waren de favoriete acts? Dat blijf ik lastig vinden om te benoemen, er waren meerdere leuk! Zo ben ik fan van illusionisten, al zou deze misschien nog wel iets meer moeten werken om de geheimen niet teveel prijs te geven, maar ook acrobatische acts vind ik mooi om te zien zoals de rolschaatsen-act. Verder de (ik noem hem) mummie-man die aan een touw in de lucht zijn kunsten vertoonde. Oh, en de diabolo artiesten, ik ben daar zo slecht in en ze deden allemaal fratsen uithalen met die dingen alsof het kinderspel was. De sterke mannen (ook zo typisch voor een circus) waren supersterk! Even een trappetje op en weer af met de ander op de kop op je hoofd.. Diverse acts uit diverse talentenshows!

Op de foto: Sergey Novikov (mummie-man)

Op de foto: Duo Vitalys (de sterke mannen)

Een clown mag niet ontbreken! Deze kwam tussen bepaalde af en opbouw momenten zijn neus laten zien. Geen rode neus! Maar wel vol grappen en grollen. Het was zelfs zo dat als hij hulp nodig had uit het publiek, hij rond keek en er was een meisje die heel enthousiast haar vinger op stak en dan snel naar haar vader wees.. Die dus meerdere malen uit het publiek werd gevist om deel te nemen. Fijn zo’n dochter, hihi.

Op de foto: Berty Balder

Op de foto: Jimmy Saylon

Ondanks dat naar het circus gaan een behoorlijk kostenplaatje kan zijn, is het toch echt wel iets waar je met je kinderen heen moet zijn geweest. Of als je geen kinderen hebt, zelf.. Het blijft toch een stukje nostalgie om in zo’n mooie grote tent te zitten en vermaakt te worden met verschillende acts. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Zeker als er de volgende keer andere artiesten zijn met andere acts zodat je telkens iets nieuws voorgeschoteld krijgt. En voor nu, gelukkig hebben we de foto’s nog..


Waar ik me wel erg aan stoorde is de mensen die terwijl het slotstuk kwam met alle deelnemende artiesten van de show, al opstonden en weggingen. Waar is het genieten tot het einde gebleven? Klappen tot je handen tintelen van het klappen? Ja, okay, misschien moesten er bussen gehaald worden, snel naar de auto om als een van de eersten weg te kunnen rijden of iets dergelijks, maar dat vond ik wel jammer en een beetje respectloos. Bedankt mevrouw, die achter ons zat, dat we uw programma-boekje mochten hebben. Na de show zijn we bij vrienden, met wie we naar het circus waren, gaan eten. Dat was ook nog een gezellig afsluiting van de kerst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

96 − = 87

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.