Games & Tech

Review: Mario en Sonic en de Olympische Winterspelen NDS @ Female-Gamers

Fan van Mario, YES! Dol op Sonic? Eigenlijk niet echt. Deze egel was altijd veel te snel voor mij, beetje onhandelbaar, misschien ergens een foutje in mijn hand-oog coördinatie? Uiteindelijk een uitdaging om te kijken of ik net zoveel van Sonic zou kunnen gaan houden als van Mario…nnnnDe Nintendo DS-game geeft veel verschillende opties aan gamemogelijkheden. Er zijn uiteindelijk vier speelmodus om te spelen via singleplayer en multiplayer opties.rnrn

rnrnVancouver 2010 staat centraal tijdens deze Olympische Spelengame. Verschillende winterse sporten komen voorbij. Speel je als Single player, dan kies je uit verschillende sporten als skiën, schaatsen, snowboarden, bobsleeën, ijshockey, curling, biatlon of schansspringen. Als je bijvoorbeeld gaat schaatsen heb je de keuze uit verschillende schaatsvarianten, snelheidsschaatsen 500m, shorttrack 500m of figuurschaatsen. rnrnKies een karakter om het spel mee te spelen. Veel bekenden komen in deze game terug uit de Mario en Sonic games. Ga ik voor Prinses Peach of stap ik over naar Amy, een karakter van de Sonic games? Van alle karakters die er zijn heb je verschillende vaardigheden, snelheid, springen, power, techniek en stamina. Welke karakters zijn er om uit te kiezen? Wario, Knuckles, Bowser, Vector, Donkey Kong, Luigi, Amy, Mario, Blaze, Bowser Jr., Shadow, Daisy, Sonic, Yoshi, Metal Sonic, Tails, Peach, Dr. Eggman, Waluigi en Silver. Ik denk dat er voor de mannen en vrouwen genoeg keuze is om hun favoriete karakter te kiezen. rnrn

rnrnWat leuk is, is dat er ook bij de games die je gaat spelen het Olympisch Record staat. Je hebt dan bijvoorbeeld een opdracht dat je een schaatsronde moet doen, maar dan binnen een bepaalde tijd. Een extra uitdaging is dan om het Olympisch Record te verbreken. Speel Bingo, de bal die eruit valt geeft aan wat je moet doen.rnrnSowieso is er voor elke game een uitleg hoe je moet spelen, wat soms erg lang kan duren. Ook allemaal in het Engels terwijl ik echt iemand ben die zo min mogelijk wil lezen, maar zoveel mogelijk van een spel gebruik maken. Tijdens het spelen wordt er snel duidelijk welke knoppen en dergelijke je kunt gebruiken en speel je desnoods je spel opnieuw. Speel Bingo tegen anderen en maak dan ook kennis met een aantal sporten die je uit moet voeren.rnrn

rnrnOf ga voor de Avonturen tour! Hier kom je een aantal gemeneriken tegen als Bowser en Eggman die de boel flink weten te verzieken en de Olympische Winterspelen willen verpesten. Ze laten alle sneeuw verdwijnen en het is aan jou om samen met Mario en Sonic het op te lossen, de ontvoerde sneeuwvlokken terug te vinden en dus de Winterspelen Vancouver 2010 te redden! Een zware taak die zeker voor deze twee gamehelden is weggelegd. Zeker als ze hun handen ineen sluiten. Tijdens de toer kom je verschillende minigames tegen die je of met Mario of met Sonic speelt. Lang leve de herkansingen! Ik koos namelijk telkens voor Mario, maar op sommige momenten is Sonic echt de betere…rnrn

rnrnDe game is zeker leuk, het ziet er heel mooi gemaakt uit. Geschikt voor zowel jongens als meiden, ook omdat je je favoriete mannelijke of vrouwelijke karakter uit kunt kiezen. Ik denk dat je ook wel een beetje van sporten moet houden om deze game helemaal super te vinden. Ik ben absoluut geen sportster, maar vond de minigames tijdens de avonturen tour erg leuk. De games zijn op sommige momenten erg pittig, maar oefening baart kunst om uiteindelijk er iets moois en goeds van te maken. rnrnScorernrn- Gameplay: 7/10rn- Fun: 7/10rn- Levensduur: 8/10rn- Graphics: 8/10rn- Geluid: 6/10rn- Orginaliteit: 7/10rnrnReviewerscore volgens de reviewer: 7,2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − = 9

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.