Creatief,  Dagje Uit!,  Persoonlijk

Vrijgezellen feessie Patricia – Taartjes versieren

Afgelopen zaterdag hebben Bart en ik mogen genieten van onze vrijgezellendagen. Beide naar Apeldoorn gelokt waar we al snel na aankomst afscheid namen en ons lot in de handen van de groep dames en heren lag. Bart zijn verhaal gaat hij speciaal voor mij zelf schrijven, dus ga ik vertellen over wat ik heb gedaan en met wie. Het leek me heel erg leuk om deze dag met mijn moeder, schoonmoeder en schoonzusjes te beleven. Zo gezegd zo gedaan, Inge zou wel iets regelen en heeft samen met Mariska het een en ander verzonnen.Om 11 uur moesten we in Apeldoorn zijn, Mijn moeder, Joyce, Marcel, Bart en ik zijn rond 9 uur uit Groningen vertrokken. Bart en Marcel gingen vrij snel al weg, ik bleef met ‘the girls’ achter., wachtende op wat komen zou. Ik had al opgevangen dat we om half 1 weg zouden gaan. Dus nog 1,5 uur te gaan.

Tussen de middag kregen we een soeppie en een broodje. Om half 1 gingen we aan de rit. Geen idee waar we heen zouden gaan, van alles spookte door mijn hoofd. Met Inge had ik natuurlijk al eens besproken wat ik wel of niet leuk zou vinden. Maar dat kon vast niet zijn wat we hadden besproken.

Na een half uur rijden kwamen we op de locatie aan. Tja, wat kon ik er van zeggen? Ik had nog geen enkel idee. We werden ontvangen en mochten meelopen naar een schuurtje. Toen we binnen kwamen dacht ik van, hmm, wat gaan we doen? Een hight tea? Daar zag het er ook niet naar uit. Ik zag namelijk taartjes en kopjes staan. Wat gingen we wel doen, taartjes versieren.

Het was echt super leuk! We hadden allemaal 4 taartjes en een stukje marsepein. Je kon er kleurstof door heen doen en het door mekaar kneden. Daarna moest je hem uitrollen en over je gebakje draperen. Je kon zoveel kleurstof erin doen als je wilde. Mirjam was van de pasteltinten en ik meer van de knal kleuren. Het leverde veel kleurige taartjes op. Nadat we de 4 gebakjes hadden bekleed (zeg maar) mochten we ze gaan versieren. Er waren heel veel vormpjes om uit te kiezen.


We leken wel een stel volleerde banketbakkers, zulke mooie creaties hebben we gemaakt. Af en toe was het zo muisstil, we waren allemaal erg druk onze taartjes zo mooi te maken. Roosjes werden in elkaar geflanst, vormpjes uitgedrukt en op het gebakkie geplaatst het was zeer leuk om te doen!! Natuurlijk hebben we alle gebakjes uitgebreid op de foto gezet, we gingen ze uiteindelijk eens opeten, dan hebben we in elk geval nog even een moment om er van na te genieten, toch?

Toen we weer bij het huis van Mirjam waren werden er nog wat dingen besproken. Ik stond erbij, maar was te druk met de taartjes. Maris versprak zich wat we gingen doen, maar ik heb niets gehoord, haha. Ik was erg onder de indruk van de gebakjes. Maar we gingen dus wokken met ons zessen. Dat was ook erg leuk, lekker en gezellig.

Tegen het einde van de maaltijd kreeg ik telefoon van Bart, of we naar het Nieuws kwamen later. Zo gezegd zo gedaan, na het eten zijn we naar het Nieuws van Apeldoorn gegaan waar we nog even op het terras nagekletst hebben met z’n allen. Uiteindelijk bleven onze ouders achter met hun kroost en aanhang. Wat een leuke groep. Ik moet wel zeggen dat ik mijn vader er wel bij miste zo gezellig op het terras.

Al met al was het een hele geslaagde dag en hebben we het erg gezellig en leuk gehad. De taartjes zijn inmiddels al op en waren verrukkelijk!! Zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Bedankt meiden!!

Dikke (K) Patries

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + = 17

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.