Creatief,  DIY,  Gezin & Familie

DIY: Uitnodigingen maken voor een feestje

Als je dochter bijna jarig is, je de voorbereidingen voor het verjaardagsfeestje treft en dan beide kinderen ziek thuis zijn.. Dan moet je vindingrijk zijn! Want om nu met twee grieperige kinderen even naar een winkel te gaan is in mijn ogen vragen om problemen. Ik kreeg het idee om dus zelf met dochterlief uitnodigingen voor haar verjaardag te gaan maken, samen (want ze was toch thuis) en ook geen extra kosten eraan besteed omdat we alles hiervoor al in huis hadden. Dus samen met Pinterest, mijn dochter en ik gingen we aan de slag!

Toch is het goed dat ik wel eens iets koop, laat slingeren, toch niet wegdoe omdat ik het toch eens nodig blijk te hebben. Zoals in dit geval! Eigenlijk hadden we alle gebruikte spullen in huis, dus dat scheelt ook weer iets in de portemonnee. Ook een mazzel dat ik net deze spullen niet het huis uit heb gezet tijdens een van mijn opruimbuien.

Wat heb je nodig?

* Strijkkralen (we hebben ooit eens zo’n hele grote pot aangeschaft) o.a. hier te koop.
* Leg plankje voor strijkkralen, o.a. hier te koop.
* Strijkijzer en strijkpapier, o.a. hier te koop.
* Gekleurd papier (van de Action)
* Washi-tape (die ik heb gebruikt komt via AliExpress)
* Luxe Dubbele kaarten met enveloppen (Action)
* Glue Dots (Action)
* Fijnschrijver of dunne stift
* Pritt-Stift
* Alfabet stempeltjes, o.a. hier te koop.


We zijn gestart met het bepalen van welk patroontje we wilden gaan strijken. Gezien we naar de Monkey Town gaan, dacht ik aan een aapje. Maar ik liet dochterlief kiezen uit onder andere een taart, vlaggetjes, aapjes en ballonnen. Snel heb ik het patroon voor haar op papier getekend en mocht ze de kleuren bepalen. Dus als eerste hebben we alle ballonnen gemaakt en gestreken.


Ik ging aan de slag met het stempelen van de kaartjes. Op elk kaartje heb ik ‘Party’ gestempeld. Vond ik net iets beter klinken dan ‘Feestje’.. En ook omdat ‘Uitnodiging’ helemaal niet ging passen op het kaartje!


De ballonnen hebben we met deze lijm dots op het kaartje geplakt. Hij kan er dus nog af, maar in principe zit het er stevig opgeplakt. Hier heb ik dus een voorraadje van in huis en blijk er geregeld iets van nodig te hebben.


Voordat ik de vraag krijg, maar welke kaarten heb je gebruikt? Tadaa, bij deze het etiket, label, papiertje uit de verpakking! Ik durf ook niet te zeggen of ze in het huidige assortiment nog zitten van de Action. Maar weer iets dat ik per toeval nog in de kast vond. Anders had ik het op gekleurde kaarten geplakt, daar wist ik sowieso van dat ik die nog had liggen.


Ondertussen ging dochterlief de enveloppen bestempelen met de namen van de kindjes die op haar feestje mogen komen. Daar was ze wel even zoet mee en het moest natuurlijk wel op de envelop passen! Zoals ik al aangaf, deze stempels heb ik ooit eens bij de Kruidvat gekocht. Als je ze ziet liggen en denkt, neem ze dan mee! We hebben er hier thuis al regelmatig gebruik van gemaakt.


De binnenkant van de kaarten hebben we voorzien van een gekleurd papiertje met tekst erop. Een deel blauw aan de binnenkant en een deel roze. Deze zijn in elk geval met de Pritt vastgelijmd en nog opgefleurd door de washi tape, deze kocht ik via AliExpress.

Ik heb ervoor gekozen om de tekst te printen op een apart papiertje. Je kan als je geen printer hebt, dit ook gewoon schrijven. Zeker leuk om met gekleurde pennen te werken!

Wat staat er op de uitnodiging?
* Waarom we een feestje vieren.
* Wanneer we het feestje vieren.
* Van .. en .. tot tijden erop.
* Of je wel/niet wordt thuisgebracht.
* Cadeautip lijst (lijstje.nl).
* De vraag of je ook komt.
* Telefoonnummer van de contactpersoon (vader of moeder).


Als laatste heb ik met een fijnschrijver de ballon touwtjes getekend. Dit kan je ook met een draadje doen, of heel dun garen. Maar daar heb ik niet altijd geduld voor, dus vond ik dit een geslaagde oplossing!


Vandaag zijn de kaartjes uitgedeeld! Nu hopen dat iedereen erbij zal zijn.

Maak jij zelf de uitnodigingen? Of doe je ook lekker makkelijk en haal je kant en klare kaartjes in de winkel?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.