Onze Bruiloft

Bruiloft: Voorbereidingen trouwdag, drukte en chaos

Er kwam de laatste dagen nog een hoop op ons af om de laatste dingen te regelen. Zondags hebben we alvast een partytent opgezet op het terras achter. Halverwege het land waren Mariska, Inge en Mirjam druk bezig om wat lekkere versnaperingen bezig voor in de middag. We hebben tig boodschappen gehaald. Dinsdags kwamen Inge & Mirjam alvast, hun zijn vrij snel gestart met de voorbereidingen voor hapjes, salades enzo voor bij de BBQ. Ik heb een beetje geholpen, Bart & ik moesten namelijk nog naar de Ambtenaar van de Burgerlijke stand.
Vlak voor we weg moesten werd de Heineken tap, bierfusten en een buffet gebracht, die moesten nog even snel in de tuin geschoven worden. Handig hoor een pap die bij Heineken werkt 😉 Daar hadden we om 16:00 afgesproken met de Ambtenaar en waren net op tijd bij de deur. Al eerder had ik contact met haar gehad (om de afspraak te maken) en moesten we van haar een stukje tekst schrijven over elkaar waarom we elkaar zo leuk vinden. Maar mochten het niet van elkaar lezen. We moesten wat over de familie vertellen en hoe we elkaar ontmoet hadden.

Toen we weer thuis kwamen ging ik een hele lading Bami maken voor ons (de moeders, Inge, Marcel, Joyce, Bart en ikke). We moesten natuurlijk ook eten. De partytent en sta-tafels waren net voor het eten gebracht en de tent werd ook opgezet. Een hele grote tent! We hadden al 1 van 3×3 op het terras staan, nu kwam er nog 1 van 4×8 in de achtertuin te staan. Het leek meteen al leuk met de tafels erin en de tap erbij.

Paul en Mariska kwamen ook aanwaaien vanuit Apeldoorn. Nog even snel wat laatste dingen met Paul de ceremoniemeester doorgenomen. Paul wilde de route weten naar het stadhuis. Zo gezegd zo gedaan, Bart, Marcel en Paul gingen op weg naar het stadhuis. Eerste obstakel, de korrewegbrug (jaja, ik weet dat hij anders heet!! Ik weiger het alleen te zeggen!) de brug lag eruit (ofzo) in elk geval konden we daar niet langs. Toen moesten we dus via het Damsterdiep rijden. Toen de heren op de Grote Markt aankwamen bleek dat men de kermis al aan het opzetten waren. Nou ja zeg, volgens mij doen ze dat altijd later. Maar goed, geen probleem, ze hebben ook een achteringang. Al was de voorkant wel mooier, hihi.

Inmiddels waren Inge en ik met onze troepjes naar mijn moeder gegaan. Wij zouden daar blijven slapen. De nagels werden nog even onder handen genomen en de spullen allemaal uitgestald. Toen was het tijd om te gaan slapen, nog even snel met Bart gesproken. Hij had net het boekje wat ik voor hem had geschreven gevonden, deze hebben we samen doorgenomen (telefonisch). Daarna zijn we gaan slapen, op naar DE dag.Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 6

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.