Games & Tech

Review: Sims 3 Wereldavonturen (PC) @ Female-Gamers

Na de basisgame The Sims 3 enkele malen flink gespeeld te hebben, werd het toch wat saai, je kent de buurt, je buren, regelmatig van baan gewisseld en nu werd het toch tijd voor een volgende stap, op avontuur gaan!nnnn

rnNa de game geïnstalleerd te hebben eerst een nieuwe Sim gemaakt. Ook om te kijken wat er allemaal nieuw is aan haar en kleding. Nou, niet zo heel erg veel. Een enkele outfit is aanwezig om je Sim in het nieuw te steken, maar ook de stofjes zijn niet bepaald uitgebreid. Dit had wel uitgebreider gemogen, om zo meer te kunnen variëren, maar waarschijnlijk is het dan toch de bedoeling om via de website nieuwe items aan te schaffen, voor de Simpoints.rnrn

rn

rnNa het Create a Sim (CAS) verlaten te hebben, meteen een nieuw huisje bouwen om te kijken wat voor Egyptische, Chinese of Franse invloeden ik in het huis kon stoppen. Tja, ook dit is niet echt om over naar huis te schrijven, er zijn wel een aantal nieuwe dingen, maar ik heb het idee dat ik die op vier handen kan tellen. Wel zijn er veel nieuwe bomen, maar om daar mijn tuin mee vol te zetten… Wat ik ook miste was een mapje waarin alle nieuwe items zouden staan die nieuw waren. Maar omdat dit niet erg veel waren, was dit ook niet helemaal de moeite waard denk ik. rnrn

rnVolgende stap, op vakantie! Drie landen, het rijtje maar af. Als eerste naar China. Daarna Egypte en als laatste nog wat Franse cultuur opsnuiven. rnrnAls je op reis gaat, kun je aangeven wie je van je huishouden mee wilt nemen en hoelang je op vakantie wilt zijn. In het begin is er vrij weinig keuze, omdat je nog geen visumpunten hebt voor het land, dus mag je nog niet lang blijven. Maar die visumpunten ga je dus verdienen door het uitvoeren van opdrachten. Eenmaal aangekomen zit je in een soort starterskamp. Dit is je thuisbasis terwijl je op vakantie bent. Je bent er niet alleen met je Sim en zijn of haar gezin, ook wildvreemden lopen er rond en komen gezellig bij je op de kamer slapen.rnrn

rn

rnIn elk thuisbasis kamp staat een mededelingenbord met daarop avonturen die je kunt gaan volgen. Je wordt door het hele land gestuurd, praat met verschillende mensen en verzameld zo je visumpunten. Maar ook oude munten waar je in combinatie met je visumpunten exclusieve items aan kunt schaffen die je tijdens je avonturen kunt gebruiken.rnrn

rn

rnMaar genoeg hierover, op de plaatjes die voorafgaand de uitbreiding te zien waren, zagen we mummies, grotten, waterputten en nog veel meer. In alle landen zijn wel grotten waar je in komt en de boel kunt ontdekken. In Egypte betreed je een piramide, in Frankrijk heb je ook grotten onder de grond of een beveiligd landhuis en in China ga je ook de grond in. De ene plek is groter dan de andere, je krijgt te maken met verborgen deuren, boobytraps in de grond, mooie omgevingen, nieuwe wensen van je Sim, survivalmomenten en een hele hoop meer. Aan te raden is om een survivalkit te kopen bestaande uit een tent, douches en verpakt eten. Zo kun je dagen in de piramides blijven, ronddwalen en op zoek naar de grote schatten en uiteindelijk de uitgang.rnrn

rn

rnDe omgevingen zien er mooi uit, het is af en toe spannend met een enkel schrikmomentje maar vooral leuk om de nieuwe gebieden te ontdekken, de opdrachten uit te voeren en heen en weer te reizen. Je vaardigheden blijven tijdens je reizen omhoog gaan en je leert een hoop nieuwe Sims kennen. Wellicht wel de liefde van je leven zomaar in Egypte. De muziek is ook iets wat je haast niet tegen kan staan, bekende artiesten die hun eigen liedje in het Simlish hebben ingezongen en ingame te beluisteren zijn. Nelly Furtado, LeAnn Rimes, Matt + Kim, Fefe Dobson, Pixie Lott, Natalie Portman’s Shaved Head, Katie Melua, Esmee Denters, Young Punx!, Evan Taubenfeld, Madina Lake en nog vele anderen.rnrn

rn

rnHet is een leuke aanvulling voor je Sims 3 collectie. Nieuwe avonturen, nieuwe omgevingen, nieuwe Sims, nieuwe mogelijkheden. Het is zeer vermakelijk om rond de dwalen in een piramide, schatten te zoeken, mummies te verslaan en meer en meer munten en visumpunten te scoren. Ik miste een vakantiehuis in Egypte… Of in Frankrijk, daar vlakbij de wijnboerderij, in China om tot jezelf te komen en je vescht skills bij te werken. Ondanks dat ik de game al enkele malen heb gespeeld, heb ik bij lange na niet alles kunnen ontdekken. Er is nog veel meer te zien, ontdekken en dat zal jij toch zelf moeten gaan doen!rnrnScorernrn- Gameplay: 9/10rn- Fun: 9/10rn- Levensduur: 9/10rn- Graphics: 9/10rn- Geluid: 9/10rn- Originaliteit: 8/10rnrnTotaal score volgens reviewer: 8.8

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

89 − 87 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.