Games & Tech

Review: Island Realms (PC) @ Female-Gamers

Onlangs werd dit nieuwe casual game genre door Denda aangekondigd. Island Realms staat namelijk in het teken van strategie! Ik heb hem voor jullie mogen testen…nnnn

rnLaten we beginnenrnJe start in een zeegebied met allemaal kleine eilandjes, alleen zie je deze nog niet omdat er een flink wolkendek over hangt, deze speel je in de loop van de game wel weg. Op het eerste eilandje krijg je ook meteen uitleg wat je kan doen en is het al snel duidelijk dat je van punt A naar punt B moet en hier grondstoffen voor moet verzamelen. Helaas kom je verder in de game een stuk of wat barbaren tegen die het je soms wat lastig kunnen maken.rnrn

rnVan A naar BrnJe start bij een goudkist waar je een over het algemeen een basis met voorraden in hebt zitten die je op gang kunnen helpen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk naar punt B te komen, waar een kar staat die volgeladen moet worden met grondstoffen, bouwkaarten en soms ook mannetjes. Als je op de kar klikt kan je zien hoeveel grondstoffen je nodig hebt om mee te nemen naar het volgende eiland. Tussendoor kan je ook nog eens prijzen verdienen die je weer terug kan vinden in je prijzenkast.rnrn

rnVerzamelwoedernOp het eiland kom je verschillende bouwplaatsen tegen om verschillende grondstoffen te verzamelen. Je hebt voedsel nodig, hout, steen en ijzer. Ook staat er op bijna elk eiland een huisje, beter bekend als de winkel, waar je grondstoffen om kan ruilen of bouwkaarten kunt aanschaffen. Met deze bouwkaarten kan je de bouwplaatsen upgraden en meet grondstoffen produceren. Let wel op dat je hier ook meer mannetjes voor nodig hebt.rnrn

rnBarbaren & AfgodsbeeldenrnHoe verder je komt hoe meer je nodig hebt aan grondstoffen om door te kunnen naar het volgende eiland. Alleen heb je dus de ellendige barbaren die je dwars kunnen zitten. Ze kunnen het voorzien hebben op een bouwplaats en telkens leegroven of ze schieten hem kapot met een katapult. Hetzelfde doen ze met wegen die volgens hun in de weg liggen, ook die maken ze kapot. Door het kopen van bouwtekeningen leren je mannetjes om ook een katapult te bouwen en terugvechten door ook hun gebouwen, wegen en katapulten kapot te schieten. Zo kom je uiteindelijk wel op het punt om door te gaan naar het volgende eiland. Het is soms wel handig om even over de map heen te scrollen en een plan van aanpak te bedenken, een klein foutje kan er maar zo voor zorgen dat je toch het beste opnieuw van start kan gaan. Wat ook helpt tegen het stelen is een afgodsbeeld bouwen. De barbaren gaan er omheen dansen en zijn zo afgeleid, tot er niet meer om het beeld heen passen en dan stelen ze die ook. Gelukkig kan je altijd weer een basis beeld neerzetten.rnrn

rnObstakelsrnAlsof de barbaren en hun geklier nog niet lastig genoeg zijn krijg je ook te maken met kapotte bruggen. Deze kan je repareren met bepaalde grondstoffen. Wat ook voor kan komen is dat je eerst naar een ander eiland te moet, een bouwkaart kopen en dan terug gaat om het level af te maken. rnrnRace tegen de klokrnJe speelt tegen de klok. In principe kan je de tijd nemen die je wilt, maar het geeft wel een extra uitdaging om toch de gouden vlag te halen door op tijd alles verzameld te hebben. Mocht je net niet op tijd zijn ga je voor zilver en als je alle tijd van de wereld neemt krijg je een blauwe vlag. Je kan altijd teruggaan naar de kaart om levels opnieuw te starten.rnrnTot slotrnDe game ziet er erg kleurrijk uit, is zeker elke keer weer een uitdaging en blijft de nodige tijd boeien. Zelf ben ik al behoorlijk ver en heb enkele levels opnieuw gespeeld om die ellendige gouden vlag te halen. Ik heb me er goed mee weten te vermaken en raad hem aan als je van strategie games houd of telkens maar even te tijd hebt om te gamen. Ach, eigenlijk kan iedereen dit gewoon spelen of je nu wel of niet van strategie games houd!rnrnScorernrn- Gameplay: 8/10rn- Fun: 7,5/10rn- Levensduur: 6,5/10rn- Graphics: 7,5/10rn- Geluid: 6,5/10rn- Originaliteit: 7/10rnrnTotaal: 7.2rn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − = 20

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.