Games & Tech

Review: Samantha Swift – Hidden Roses of Athena (NDS) @ Female-Gamers

Het was al bekend dat Denda de stoere Samantha Swift van de PC naar de Nintendo DS zou brengen. Inmiddels is de game uit en heb ik Samantha Swift and the Hidden Roses of Athena op de Nintendo DS kunnen proberen.nnnn

rnOmdat ik deze game ook voor de PC had gespeeld, was ik vooral benieuwd hoe de game er in de Nintendo DS versie uit zou zien. Het verhaal is hetzelfde, je begint in de eerste level al dat je de spullen van Samantha moet zoeken om aan je avontuur te beginnen.rnrn

rnWat mij meteen opvalt is hoe soepel het spel werkt. Je houd je stylus op je touchscreen om in of uit te zoomen van de level. Je sleept het scherm met je stylus heen en weer om door de kamers te kijken. Je kan er voor kiezen om je balk met items die je moet zoeken wel of niet in je scherm te houden. Deze blokkeren in elk geval niet je level. Ook kan je gebruik maken van de hints functie, die ik eerlijk toegegeven af en toe wel heb moeten gebruiken. rnrn

rnSamantha Swift haar avontuur gaat weer door verschillende levels op zoek naar de rozen van Athene. Je hebt niet dat bepaalde items, die je moet zoeken, duidelijk zichtbaar zijn op je scherm. Het is dus flink zoeken. Omdat ik het spel al kende, wist ik ongeveer wel wat ik moest doen, maar toch was het af en toe flink puzzelen om het voor elkaar te krijgen. rnrn

rnDe levels zien er mooi uit en het geluid past ook echt bij het spel, spannende muziek, maar niet irritant! Het beeld is duidelijk en mooi voor een Nintendo DS game. Hier is echt werk van gemaakt. Het verhaal is leuk om te volgen, ondanks dat ik het spel al kende. De verhaallijn kan je dus ook overslaan, maar als je de game voor het eerst speelt is het de moeite waard het te volgen. rnrnAl met al heb ik me goed vermaakt met Samantha Swift op de Nintendo DS. De beloofde tien uur speelplezier heb ik niet vol kunnen maken, maar dat kan ook zijn omdat ik voorkennis had van de PC game en regelmatig wist wat ik moest doen. Voor een Nintendo DS game waarin je moet zoeken en vinden, is dit zeker een aanrader van mijn kant!rnrnrnScorernrn- Gameplay: 9/10rn- Fun: 7/10rn- Levensduur: 6.5/10rn- Graphics: 7.5/10rn- Geluid: 7/10rn- Originaliteit: 6.5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 7.3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

86 + = 88

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.