Games & Tech

Review: Restaurant Tycoon (NDS) @ Female-Gamers

Casual games liggen mij wel. Het is even een momentje van ontspanning zonder dat je over het algemeen veel over de game na moet denken. Restaurant Tycoon is beschikbaar voor de Nintendo DS en kan dus gezellig overal mee naar toe.nnnn


rnDe game is volledig Nederlandstalig, dus geen ingewikkelde Engelse restaurants termen die over je beeld komen. Je hebt twee verschillende speelmodus, scenario en de Freestyle optie. Om Restaurant Tycoon goed te kunnen spelen is het raadzaam om met de scenario te starten, de eerste level legt je namelijk alles uit!rnrn

rnZoals je wellicht verwacht van een Restaurant game is het de bedoeling dat je restaurant goed loopt. Je zorgt dat je personeel aardig tegen de gasten is, er goed eten op tafel komt en de inrichting er ook een beetje aardig uit ziet. rnPer scenario krijg je een andere opdracht die je moet uitvoeren voor je een nieuwe scenario kan vrijspelen. Het is lastig om de game goed te spelen omdat je veel uitdagingen tegelijk krijgt. Zo heb je dat je klanten niet tevreden zijn, je kan dit bekijken in de menu opties waar ze over klagen. Voorbeelden zijn dat het eten niet lekker is, de ruimte er niet mooi uit ziet of dat het te donker is. Allemaal punten om aan te werken. rnrn

rnVerder is het van belang om je personeel op te leiden. Zo krijgt je kok meer ervaring in het koken, kan je afwashulpje sneller en beter afwassen en zijn je obers een stuk vriendelijker tegen de klanten. Je kan goed alle hoeken van je restaurant bekijken door de L + R knoppen achter op je DS. Je kan ook slepen door het gebruik van je stylus, maar ook dit is een deel van de uitleg van de eerste scenario opdracht.rnrn

rnMinigames zijn ook aanwezig in de game. Een voorbeeld is dat je als chef in de keuken staat en groente moet snijden. Je krijgt één keer snel te zien hoe het gesneden moet worden en dan moet je dat snel nadoen om zoveel mogelijk punten te krijgen. Als je alles gesneden hebt moet je ermee aan de slag. Je gaat een gerecht bereiden en moet dan volgen wat je moet doen. Dus een snufje zout in de pan, wat andere spullen, een beetje roeren en je gesneden groenten. Op dat punt ging het bij mij fout, maar wellicht kan jij het toch beter!rnrn

rnHet geluid is rumoerig, precies wat je van een restaurant verwacht. Er is een klein sfeermuziekje op de achtergrond en je hoort borden en glazen rinkelen. Het beeld past op zich wel bij het spel, maar ik zou meer inzoomopties leuker hebben gevonden. Ook is het leuk om te zien waar je klanten zich aan ergeren, het neemt wel wat tijd in beslag en geld om dat op te lossen. En dat geld is telkens veel te weinig! Ik denk dat door het geldprobleem de game mij niet heel erg heeft kunnen boeien. Telkens liep het mis door het geld. Dan is voor mij de lol er snel af en ondanks de vele scenario’s die de nodige uitdagingen bieden heeft de game voor mij geen replay optie. rnrnScorernGameplay 7/10rnFun 6/10rnLevensduur 5/10 rnGraphics 6/10rnGeluid 7/10 rnOriginaliteit 5/10rnrnTotaal: 6.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 − 45 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.