Games & Tech

Review: Touchmaster 4 Connect (NDS) @ Female-Gamers

Allemaal mini-games op eenn klein schijfje voor mijn Nintendo DS. Het gaat in deze review over Touchmaster 4. Zoals het cijfer al doet vermoeden is dit een vierde deel in deze Touchmaster serie. De review van de voorganger is hier te lezen.nnnn

rnIn Touchmaster 4 heb je 20 mini-games in verschillende spelvarianten. In je scherm kan je zien dat ze onderverdeeld zijn in puzzel, kaart, bord en actie spellen. Je selecteert een spel heel simpel door met met je pijltjestoetsen te bewegen of er een slinger aan te geven met je stylus. rnrnDe 20 spellen die je in Touchmaster 4 kan vinden zijn:rn- 11 Ballrn- Ink Rallyrn- Sudoku6rn- Quick Matchrn- Tic Tac Triviarn- Super Cell Chaosrn- Dodge Bullrn- Feeding Frostyrn- Tricky Fishrn- Vinci-ballrn- Draggle Droprn- Super Boxxirn- Pharaoh’s 9rn- Monster Madnessrn- Boxdroprn- Coco Locorn- Spider Kingsrn- Card Piratesrn- Tri-Towersrn- Cattle Drivernrn

rnHet zijn allemaal spelletjes die eigenlijk in een nieuw jasje zijn gestoken en een iets wat andere naam hebben gekregen. De spelletjes zijn leuk om te spelen, erg afwisselend en kunnen een kleine verslaving brengen. Naast het spelen van een spel heb je ook nog een highscore die je telkens kan verbeteren. Ook zijn er ‘achievements’ die je vrij kan spelen. rnrn

rnNet als dat de spellen niet heel erg origineel zijn is de muziek ook niet van de meest originele kant. Zo kwam ik tijdens een spel een ‘Oh Oh’ geluidje tegen die ik jaren geleden voor het laatst heb gehoord toen ICQ (chatprogramma) nog hip was. Daarnaast zijn de muziekjes van een aantal games hetzelfde en telkens opnieuw afgespeeld. Dat komt je op een gegeven moment wel je neus uit. rnrn

rnAan de looks zou ook nog wat gedaan kunnen worden. Het ziet er wel mooi en gekleurd uit, alleen heb ik wel meer gezien in andere games en zou hier nog wel iets meer aandacht aan besteed kunnen worden. Maar misschien moet het wel erg basic zijn, maar een aantal dingen vond ik niet heel erg scherp en kan zeker beter. rnrn

rnDe spellen zijn makkelijk te spelen en er zit echt voor iedereen wel iets tussen. Het telkens verbeteren van je highscore is een stukje verslaving dat kan optreden. Af en toe hadden sommige spellen van mij veel langer mogen duren, dan ben je lekker op dreef en dan is je spel alweer afgelopen. Maar toch erg toegankelijk voor iedereen om te spelen.rnrn

rnWat wel erg van nu is, is dat je je highscores kan plaatsen op je Facebook of Twitter account. Hier heb je wel een internet verbinding voor nodig, ook wel de Wi-Fi genoemd. Ook kan je een aantal demo games aan je vrienden sturen en het tegen elkaar opnemen. Je hebt hier één Nintendo DS voor nodig en je speelt dan om de beurt. Je kan met je Nintendo DS een avatar kiezen en met je Nintendo DSi kan je zelfs een foto bij je profiel maken. rnrnScorern- Gameplay: 8/10rn- Fun: 7/10rn- Levensduur: 6/10rn- Graphics: 5/10rn- Geluid: 5/10rn- Originaliteit: 5/10rnrnTotale score: 6.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 21 = 29

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.