Games & Tech

Preview: De nieuwe MMORPG: RIFT (PC) @ Female-Gamers

Het land van Telara is opengescheurd en er zijn verschillende kloven (rifts) ontstaan. Dat niet alleen, ook zijn er krachten tevoorschijn gekomen die Telara bedreigen. Ga jij er voor om de kloven voor eeuwig te sluiten? Of de kracht die vrij is gekomen gebruiken voor je eigen belang en avonturen?nnnn

rnDoor de kloven in Telara zijn de rassen verdeeld in twee facties, zijn er vier verschillende rassen en daarnaast nog eens 16 subrassen met hun eigen sterke en zwakke eigenschappen. De twee factions die je in RIFT kan vinden zijn; rnrn

rnThe GuardiansrnDit ras is gekozen door de goden van Telara, ‘the Vigil’. Zij moeten er voor zorgen dat Telara gered gaat worden. Met goede daden, een voorbeeld geven om de wereld weer veilig te maken. Oftewel ‘The good Guys’. Als je kiest voor The Guardians kan je kiezen uit de volgende rassen; Dwarves, High Elves en Mathosian.rnrnThe DefiantrnKan het je allemaal niet schelen of je als Defiant verbannen zal worden van de wereld of niet, dan zou dit wel een geschikt ras voor je kunnen zijn. Zij geven de goden de schuld van de ramp, zij verdwenen toen alles van kwaad tot erger werd en plots verdwenen. Ga je voor The Defiants kan je kiezen uit de volgende rassen; Bahmi, Eth en Kelari.rnrn

rnTerwijl de Guardians door Telara rennen, tempels bouwen, hun neus in allerlei zaken steken en bidden voor een wonder, zijn de Defiants van plan om een wonder plaats te laten vinden. Ook al betekend dit dat zij als slechteriken gezien worden en moeten opereren buiten de regels om van Telara.rnrnZoals eerder genoemd zijn er vier verschillende rassen met daarbij nog eens 16 subrassen. De rassen even op een rij:rnrn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

Warrior Cleric Rogue Mage
Champion Purifier Nightblade Elementalist
Reaver Inquisitor Ranger Warlock
Paladin Sentinel Blade Dancer Pyromancer
Warlord Justicar Assassin Stormcaller
Paragon Shaman Riftstalker Archon
Riftblade Warden Marksman Necromancer
Void Knight Druid Saboteur Dominator
Beastmaster Cabalist Bard Chloromancer

rn

rnrnTelararnIn Telara kom je in verschillende gebieden terecht. De ene wat vrolijker dan de ander. Zo heb je de Plane of Life, Plane of Death, Plane of Fire, Plane of Water, Plane of Air en Plane of Earth. Zoals de namen wel doen vermoeden krijg je in een gebied van vuur ook vuur voor je kiezen. De gebieden zijn elk uniek om te zien en je kan de sfeer goed proeven.rnrn

rnNaast de ‘planes’ zijn er ook nog verschillende Zones die ook elk hun eigen verhaal vertellen. Deze zones zijn; Gloamwood, Stonefield, Scarlet Gorge, Meridian, Iron Pine Peak, Sanctum, Freemarch en Scarwood Reach.rnrnMocht je nog meer willen zien? Dan kan je altijd nog een kijkje nemen in de Instances die RIFT bevat. Er zijn in eerste instantie acht instances; Darkening Deeps, Realm of the Fae, Deepstrike Mines, Abyssal Preipice, King’s Breach, Iron Tomb, Runic Descent en The Fall of Lantern Look.rnrn

rnPVPrnOok de PvP spelers komen aan bod in RIFT. Zo heb je verschillende Warfronts waarin je met een team vecht tegen het andere ras in het spel. Deze Warfronts zijn er voor verschillende groepen en hebben een ander doel om te winnen. rnrnBlack Garden 10 spelers, minimaal level 10, die 500 punten moeten verzamelen in 20 minuten tijd. rnThe Codex 10 spelers, minimaal level 20, die 1000 punten (of de meeste punten) moeten verdienen in 20 minuten tijd.rnWhitefall Steppes 15 spelers, minimaal level 30, moeten 3 Sourcestones of de meeste Sourcestones van de vijand in handen houden in 20 minuten.rnPort Scion 20 spelers, minimaal level 50, 1000 (of de meeste) punten in 45 minuten, of de ‘commander’ van de vijand met de grond gelijk maken.rnrn

rnSysteemeisen voor RIFTrnMinimale Systeem SpecificatiesrnOperating system: Windows XP, Vista, or 7rnProcessor: Dual Core 2.0 GHz or betterrnMemory: 2 GBrnHard disk space: 15.0 GB availablernVideo: Nvidia GeForce FX 5900, ATI/AMD Radeon X300, Intel GMA X4500, or betterrnSound: DirectX 8.1 compliant cardrnDirectX®: 9.0c, June 2010 updaternBroadband internet connection (DSL, cable modem, or other high speed connection)rnrn

rnAangeraden Systeem SpecificatiesrnOperating system: Windows XP, Vista, or 7rnProcessor: Core 2 Duo 2.2 GHz or betterrnMemory: 4 GBrnHard disk space: 15.0 GB availablernDesktop Video: Nvidia GTS 250 or betterrnNotebook Video: Nvidia GTX 200M series or betterrnSound: DirectX 8.1 compliant cardrnDirectX®: 9.0c, June 2010 updaternBroadband internet connection (DSL, cable modem, or other high speed connection) rnrn

rnAbonnementrnVoor RIFT moet je maandelijks betalen. Je hebt verschillende mogelijkheden om te betalenrnMaandelijks €12,99rnKwartaal €10,99rnHalf jaar €8,99rnJe kan ook betalen via de welbekende CreditCards. Of je kan natuurlijk ook een Game Time Card aanschaffen. Deze zijn al vanaf 1 maart 2011 te koop.rnrn

rnNoord-Amerika heeft al kennis kunnen maken met RIFT sinds 1 maart. Morgen, 3 maart, zal Engeland RIFT kunnen spelen en Europa kan op 4 maart 2011 kennis maken met RIFT! Nog meer informatie is natuurlijk te vinden op de website riftgame.com.rnDe game komt uit de handen van Trion Worlds en Ubisoft zal de distributie voorzien van RIFT.rnrnElke breuk brengt nieuwe personages, gebeurtenissen en schatten met zich mee, terwijl de wereld rondom jou voortdurend verandert. Ben jij klaar voor RIFT?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.