Games & Tech

Review: LEGO Ninjago Nindroids (3DS) @ Female-Gamers

Na mijn LEGO Friends avontuur is het tijd voor nieuwe vrienden. Dus ga ik deze keer op avontuur met de gasten van Ninjago!

Ninjago Nindroids is gemaakt door Hellbent Games en co-geproduceerd door TT Games en deze laatste heeft al vaker LEGO games geproduceerd. Dus eigenlijk weet je dat het wel goed moet zitten. In 2011 kwam Battles of Ninjago uit voor de Nintendo DS, in de tussentijd konden LEGO fans zich vermaken met de tv-serie en dan nu met de volgende game, Ninjago Nindroids voor de 3DS en Vita.

img_LEGO_ninjago_nindroids1
Cole, Jay, Kai, Zane zijn allemaal ninja’s met elk hun eigen skills. Zo kan Cole goed overweg met een bijl en Zane met werpsterren. Ook hebben de gasten allemaal humor, want we hebben naast een spannend avontuur ook een hoop lol. In de loop van het verhaal komen er nog meer vrienden bij, maar die moet ik eerst vrijspelen. Wat is er nu aan de hand? We moeten New Ninjago City beschermen tegen het Nindroid-leger van de kwade Digital Overlord.

img_LEGO_ninjago_nindroids2
Onze ‘basis’ is het Ninjago commandocenter, een klein stukje van een stad waar we rond kunnen hobbelen. We kunnen onze skills trainen in de dojo of met onze zuurverdiende noppen nieuwe karakters vrijspelen of extra speelopties regelen, zoals dubbele noppen verdienen (waarbij elke nop dan x2 of meer is) of de verdediging van de vijand doorbreken. Dat komt wel van pas, want we gaan veel knokken.

img_LEGO_ninjago_nindroids5
De vechtpartijen zijn veelal met robots of de slechteriken. Er komt geen bloed aan te pas, ze vallen in stukken uit elkaar. De levels (31 stuks) zijn erg afwisselend. De omgevingen zien er leuk uit en je kunt lekker veel kapot maken! Per level heb je 10 doelen te halen om gele blokken te verdienen. Er zijn er in totaal 310 te verzamelen, ik ben inmiddels op de helft. Maar je kan niet alle opdrachten -waarin je bijvoorbeeld personages vrijspeelt- in een keer halen. Dus speel je de levels sowieso 1x, vast ook wel 2x of als je het niet voor elkaar krijgt om alle gele blokken te verzamelen 16x of meer.

img_LEGO_ninjago_nindroids4
Doordat je alle levels nogmaals speelt, kies je telkens een ander karakter en bezit je steeds andere skills. De tijdrit is pas echt een uitdaging. Het houdt mij in elk geval flink bezig. Vooral omdat ik die 310 gele blokken wil halen, maar ook nog eens bepaalde karakters vrij wil spelen die 30 miljoen noppen kosten!! Oftewel, een game die nog lang niet uitgespeeld is.

img_LEGO_ninjago_nindroids3
Voor vele jongere gamers komt de game en het verhaal wellicht bekend voor, want hij is gebaseerd op de eerste afleveringen van de tv-serie Ninjago: Masters of Spinjitzu. De levels zijn afwisselend, de filmpjes zijn erg mooi, je krijgt te maken met vecht-combo’s, speciale skills, handige hulpjes (die je vrij speelt) en je bent er dus even zoet mee.

img_LEGO_ninjago_nindroids_boxPatricia’s Score:

Gameplay: 8/10
Fun: 6/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 6/10

Totaalscore volgens reviewer: 7/10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 − 45 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.