Games & Tech,  Kids

Review: LEGO Friends (3DS) @ Female-Gamers

Ga je mee naar Hearthlake City om kennis te maken met mijn nieuwe vriendinnetjes Mia, Emma, Andrea, Olivia en Stephanie? Ze nemen mij op sleeptouw en maak kennis met hun bezigheden en hobby’s.

Mijn eerste kennismaking met de LEGO video games wat LEGO City Undercover en sindsdien komt de LEGO franchise hoog in mijn favorieten lijstjes voor. LEGO Friends is net weer anders dan de voorgaande LEGO games, vooral omdat het zo lekker roze is! Enkele jaren geleden is de LEGO Friends serie geïntroduceerd en zijn er ook speciale blokjes voor de meiden die dol zijn op deze bouwblokken. Nu kun je ook virtueel kennis maken met deze meiden.

Je gaat als eerste langs bij je nichtje Olivia. Je logeert bij haar thuis en hebt daar ook een eigen kamer. Hier kan je het uiterlijk van jezelf of je kamer aanpassen. Naast het huis van Olivia en de nabije omgeving zijn er nog een aantal plaatsen waar je heen zal gaan zoals Hearthlake High, Clover Meadows en Main Street. Per locatie staat er een vriendin van Olivia te wachten, die dolgraag kennis willen maken met het nichtje van Olivia.

Je hoeft je niet af te vragen wat je allemaal kan doen in LEGO Friends. Overal zijn opdrachten te vinden. Je krijgt ze om te beginnen van Olivia om je wegwijs te maken in de omgeving. Uiteindelijk maak je kennis met haar vriendinnen die je ook vragen of je ze wilt helpen. Als je eenmaal op een locatie bent, springen een aantal los liggende blokjes op en neer. Hier kan je dan items in elkaar gaat zetten maar je raakt ook aan de praat met andere LEGO poppetjes die er rondlopen. Af en toe is het een beetje overweldigend en weet ik even niet meer waar ik als eerste heen moet!

Terwijl je de omgevingen verkend zie je ook overal noppen liggen, deze kan je oppakken om je spaarpot aan te vullen. Ondertussen speel je tijdens opdrachten ook nog kleding vrij. Onderin je onderste scherm heb je verschillende icoontjes die handig zijn. Je hebt een kaart waarop je naar de verschillende locaties kan reizen. Je handtas natuurlijk waarin je verschillende voorwerpen kan verzamelen, foto’s in je scrapbook terecht komen, je sms-jes en je dierenvriendjes.

Je bent dus niet alleen en constant omringt door Olivia en haar vriendinnen en de verschillende dieren die je tegen komt. De opdrachten zijn erg verschillend en gewoon leuk om te doen! De omgeving is mooi zoals je gewend bent van de LEGO games makers. Het leuke is ook dat de sets die je van de LEGO Friends blokken herkent in de game. Ik vind LEGO Friends echt een aanrader. Je bent niet zo heel snel uitgespeeld, en na elke speelsessie smaakte het voor mij naar meer.

Patricia’s Score
Gameplay: 8/10
Fun: 9/10
Levensduur: 8,5/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 8/10
Totaal volgens reviewer: 8,3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 85 = 92

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.