Games & Tech

App Review: Wasgij? Puzzel (iPad) @ Female-Gamers

De puzzels van Wasgij zijn anders dan andere puzzels. Normaal maak je ze na vanaf een plaatje, maar bij de Wasgij puzzels weet je niet wat er gaat komen. Nu is deze ook voor de iPad beschikbaar en ben ik aan het puzzelen geslagen.

Er zijn twee verschillende versies van de Wasgij Puzzelapp. De zogenaamde ‘lite’ versie, die gratis is en ook wat beperkter en de full version waarbij je eigenlijk iets meer krijgt. Wat is het verschil? De lite versie is gratis en heeft twee puzzels om te proberen. De volledige versie kost 0,89 en brengt vijf puzzels met zich mee.

Daar waar je normaal onderweg niet gauw een legpuzzel mee zou nemen in de auto, bus of trein, is het nu ideaal om op je iPad te zetten. Je raakt de stukjes niet kwijt en je hebt maar weinig ruimte nodig om je puzzel neer te leggen. Handig is ook dat je de puzzelstukjes allemaal met de fotokant naar boven hebt liggen.

Een andere bijkomstigheid is dat je alle kant-stukjes al klaar hebt liggen. Door het drukken op de knop verschijnen alle kant-stukjes en gaan de gewone stukjes even naar de achtergrond. Dit zit allemaal in een balk aan de rechterkant die je ook weg kan schuiven als je zou willen.

Het linkermenu is meer voor de menu opties en de hints. Zo zie je het thema van de puzzel, maar je weet niet wat je gaat maken. Dus is het gewoon een verrassing. Maar er worden ook andere hints gegeven over de puzzel. Deze vond ik persoonlijk een beetje overbodig, omdat je toch niet weet wat je precies maakt. Je moet dus echt puzzelen.

Het puzzelen zelf is zo gemakkelijk! Je hebt naast je puzzel een grote ruimte (virtuele tafel) waar je puzzelstukjes met dezelfde kleur neer kan leggen of alvast wat je hebt gevonden aan elkaar kan puzzelen. Verder kan je in-, en uit-zoomen door met je vingers te swipen. Er stond dat dit met een enkele vinger moest lukken, maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Met twee vingers werkt het prima.rnrnJe hebt bij de volledige versie een vijftal puzzels om te maken. Je kan dan kiezen welke hoeveelheid stukjes je wilt gebruiken. Ga je voor 54, 70, 96, 150, 240 of 504 stukjes? Wasgij puzzelfanaten zijn op de hoogte van de verschillende thema’s die de puzzels hebben Original, Mystery en Destiny. Deze thema’s komen ook gewoon voorbij.

Ben je even uitgepuzzeld? Dan kan je jouw iPad gewoon aan de kant leggen en iets anders doen. Je gaat daarna gewoon weer verder waar je bent gebleven. Zo kan je ook met anderen samen puzzels maken, zolang je maar onthoud wie welke puzzel maakt. Je kan er ook een wedstrijd elementje aan toevoegen via Facebook, wie het snelste een puzzel heeft opgelost. Helaas heb ik dit niet kunnen proberen.

Wil je meer puzzels? Dan kan je deze aanschaffen via de Wasgij app in de App Store, voor een schappelijk prijsje. Het is dus erg makkelijk in het gebruik, je bent misschien sneller klaar met deze puzzels, maar het is oh zo gemakkelijk om mee te nemen!

Zelf even proberen? Download dan de Wasgij Lite of de volledige Wasgij App in de iTunes Store.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.