Games & Tech,  Kijk & Luister,  Lifestyle

Kan jij een week zonder internet? @ Female-Gamers

Bijna iedereen bezit wel iets met internet. Is het een telefoon, computer of een tablet, het is bijna overal aanwezig. Maar hoe voel jij je als je een week zonder moet doen? Krijg je meteen angstzweet, begin je te hyperventileren en slaat je hart op hol? Of denk je, ach een eitje?!Vier studenten van Hogeschool Utrecht hebben voor het lectoraat Marketingcommunicatie en ARA onderzocht “hoe het niet mogen gebruiken van internet, inclusief apps en email, het gedrag van mensen be├»nvloedt.”

In totaal hebben er 16 mensen vrijwillig meegewerkt aan dit onderzoek, wat heeft geresulteerd in een leuke documentaire. Je kan zien hoe het de levens van deze personen een week lang heeft beïnvloed. Deze personen zijn van verschillende leeftijdscategorien, schoolgaand of werkend en hebben een hele week een videodagboek bijgehouden.

Hoe handig is internet? Je kan er altijd iets op zoeken. Heb je een route nodig? Even zoeken en printen. Zonder internet zit je met ingewikkelde kaarten te worstelen. Je mail niet kunnen checken! Wat een ramp. Of je Engelse woordjes vertalen met een woordenboek! Dat duurt gewoon veel langer. Naast dat het handig is, heeft het ook een sociaal aspect. Via de verschillende Sociale Media onderhoud je contacten. Je pingt of twittert met vrienden om snel iets te laten weten. Je bent van het ene op het andere moment van de buitenwereld afgesloten, tenminste zo voelt dat volgenseen van de deelnemers.

Bekijk de documentaire en geef aan in hoeverre jij nog zonder internet zou kunnen? Voel je met de mensen mee? Of durf jij de uitdaging aan te gaan?

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.