Games & Tech

Review: Bejeweled 3 (NDS) @ Female-Gamers

Onlangs is Bejeweled 3 uitgekomen voor verschillende platformen. Ik heb de Nintendo DS variant mogen spelen en mijn ervaring met de verschillende spelvariaties kan je hier lezen.nnnn
rn

rnHet doel in Bejeweled is om gekleurde steentjes in 3 op een rij, 4 op een rij en meer weg te spelen. Maar niet alleen deze klassieke modes is beschikbaar in Bejeweled 3, ook andere spelvariaties komen voorbij en speel je er ook een aantal weg. Ik neem ze even met je door.rnrnClassicrnIn deze modes speel je de klassieke Bejeweled game. Waarin je zonder tijdslimiet lekker de steentjes kan combineren en oneindig weg kan spelen. Naast je speelveld is een blauwe balk, zodra deze gevuld is ga je naar een volgend level.rnrnZenrnDit is ook een relax modes die erg op de klassieke variant lijkt, die je eindeloos kan spelen. Je hebt hierbij ook naast je speelveld een blauwe balk, zodra deze vol is, ga je naar een volgend level. rnrnLightningrnJe moet ‘time gems’ verzamelen om de bonus ronde te laden. je speelt tegen een klok en op je veld verschijnen steentjes voorzien van een tijd (5 of 10 seconden). Deze moet je in een 3 op een rij (of meer) wegspelen. Deze worden verzameld en als de tijd van de eerste klok voorbij is, speel je op je verzamelde tijd verder en zo door tot je geen extra tijd meer hebt. rnrn

rnQuestrnDe meest uitdagende spelmogelijkheid is deze. Hierin heb je 40 minigames die je op moet lossen. Deze bevat zeer uitdagende puzzels. Je moet bijvoorbeeld 15 vlinders vangen voor deze bovenaan het speelveld bij de spin komen. Schatten vrijspelen door het zand op de achtergrond door combinaties weg te spelen. Of een weegschaal level waarbij je 15 rode en 15 blauwe stenen moet combineren, maar wel evenveel, de weegschaal moet in evenwicht zijn. Dan is er nog een optie waarin je 120 steentjes in 20 zetten weg moet spelen. Hier zijn vijf levels met acht minigames te vinden. Deze spellen zijn erg leuk en uitdagend.rnrnNaast deze bovenstaande spelmogelijkheden kan je dus ook nog een viertal vrijspelen. Over het algemeen doe je dit vrij snel, niet heel erg uitdagend, maar maakt de game wel uitgebreider.rnrnPokerClassicrnDoor middel van de Bejeweled steentjes te combineren volgens de pokerregels om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je maakt bijvoorbeeld een Full House door 2x en 3x een setje van steentjes te combineren. Zo kan je ook de combinaties Flush, 4 of a Kind, 3 of a Kind, 2 Pair, Spectrum en Pair maken.rnrn

rnButterfliesZenrnZoals je in een minigame ook vlinders moet vangen, voordat deze bovenaan het speelveld komen, en door de spin gepakt worden. Heb je deze ook in een iets minder stressvolle variant in deze Butterfly game. Steentjes zijn nu een vlinder die je door combinaties te maken weg speelt. rnrnIce StormLightningrnLekker stressen kun je in deze speloptie. Er verschijnen (vanaf onderen) ijsbanen in je speelveld. je moet zorgen dat deze dus niet je hele veld bevriezen en zo snel mogelijk wegspelen. Het ijs komt per 2 kolommen omhoog zetten, pas als alle ijs bovenaan is ben je game over. Tot die tijd is het snel wegspelen van het ijs de manier om te overleven.rnrnDiamond MineQuestrnDe onderste rijen van je veld zijn voorzien van een laag modder. Deze moet je wegspelen en schatten ‘opgraven’. Door het maken van knallende combinaties die zorgen voor een explosie! Met een enkele 3 op een rij speel je een klein laagje modder vrij. Heb je in deze twee rijen de schatten gevonden dan komt er een nieuwe rij tevoorschijn. Maar zand dat je niet weggespeeld hebt blijft liggen en zal steeds hoger komen. Let op, je speelt wel tegen de klok.rnrnNaast de Bejeweled spellen kan je ook Badges vrijspelen. Dit zijn een soort achievements die het spel misschien een tikkeltje uitdagender maken, maar ik heb het als een leuke bijzaak gezien. Hier was ik in elk geval niet mee bezig. Er zijn er 20 in totaal die je ook kan upgraden. Stel je hebt een bepaalde score in een spel gehaald dan verdien je brons. Uiteindelijk kun je je eigen record verbeteren en voor goud of platina te gaan.rnrn

rnAan de ene kant is Bejeweled 3 veel van hetzelfde, maar wel op een leuke manier gevarieerd te spelen is. Dat je naast de vier spellen ook nog eens vier vrij kan spelen is leuk. De Quest speloptie is erg afwisselend en uitdagend. Je eigen score telkens verbeteren blijft ook zeker een uitdaging. Ondanks dat er al meerdere voorgangers zijn in de Bejeweled serie en het niet helemaal origineel meer is, zijn de extra speelopties een aangename verrassing.rnrnMijn score:rnrnGameplay: 8/10rnFun: 7,5/10rnLevensduur: 6,5/10rnGraphics: 8/10rnOriginaliteit: 5,5/10rnrnTotaal volgens reviewer: 7,1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 − = 17

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.