Games & Tech

Review: De Sims 3: Bovennatuurlijk (PC) @ Female-Gamers

Met deze uitbreiding kan je nieuwe bovennatuurlijke personages aan je spel toevoegen. Dus schuif maar aan de kant Harry Potter, Twilight en Charmed! Tijd om je eigen monsterlijke creaties te gaan maken!nnnn
rnMet de Bovennatuurlijk uitbreiding kan je nu weerwolven, feeën, heksen en vampieren maken. Vampieren komen al enige jaren voor in De Sims reeks en ook kon je met het laatste pakket voor De Sims 1: Hocus Pocus de wondere wereld van de magie betreden.rn rn

rnCreate A Sim (CAS)rnMet de komst van een nieuwe grote uitbreiding mag je ook verwachten dat er nieuwe mogelijkheden zijn in het CAS systeem. Naast dat je weerwolven, feeën, heksen en vampieren maken is het ook mogelijk om een soort geest uit de fles personage te maken of een spook. Scheelt weer het vermoorden van je Sims. Ook zijn er verscheidene nieuwe outfits die je bij je Sims aan kan trekken. Allemaal wat ouder en klassieker, ook wel passend bij de personages die je kan maken. Je kan weer allerlei kanten uit met de outfits en ook een aantal nieuwe kapsels mogen ook niet ontbreken. Als je een weerwolf maakt kan je naast zijn ‘menselijke’ kant ook de weerwolf look creëren. Maar je kan je Sim ook voorzien van een setje mooie vleugels op de rug. Ook kun je jouw Sims voorzien van lange (puntige) nagels.rnrn

rn

rnNieuwe buurtrnWelkom in de nieuwe Sims buurt, Moonlight Falls. Het oogt mysterieus, niet te groot en misschien een beetje somber, maar deze buurt is klaar voor al je nieuwe avonturen met je bovennatuurlijke gasten. Er zijn verschillende nieuwe kavels die je kan bezoeken om gewoon rond te hangen of je te vermaken. Je kan je toekomst laten voorspellen bij een zigeunerkaravaan, dat heeft me tot nu toe alleen maar Simoleons (betaalmiddel in De Sims) gekost in plaats van dat het me ook iets heeft opgeleverd. Wat dat betreft kan je je Simoleons dan beter uitgeven aan een Magic Eightbal (bol der antwoorden), die is goedkoper en kan je toekomst net zo goed voorspellen. Je kan ook het beroep als waarzegger gaan beoefenen. Dit doe je in de zigeunerkaravaan en je start als horoscoop lezeres. Samen met de eerdere uitbreidingen voor De Sims 3 heb je al wat vervoersmiddelen als fietsen, auto’s en de motor. Maar ook kan je teleporteren of met de taxi. Nu heb je de bezem waar je mee kan vervoeren en een Engelse telefooncel die je kan gebruiken om van bijvoorbeeld je thuiskavel naar een openbare kavel te gaan, mits daar ook zo’n telefooncel staat.rnrn

rn

rnHuisraadrnBlijkbaar worden de bovennatuurlijke karakters geassocieerd met een oude, klassieke look. Het brengt wel sfeer naar je Sims huis met allemaal nieuwe meubels. Zo heb je nieuwe tafels, stoelen maar ook een mooie klassieke staande klok. Ook is er een nieuwe voorraad aan nieuwe foto’s en schilderijen om je muren te verfraaien. Maar er is nog veel meer nieuws om je huis mee vol te proppen. Zo zijn er speciale (lege) bloempotten waar je jouw gevonden zaadjes in kan planten en binnenshuis kan verzorgen tot een mooie groente of fruit plant. Ook een bijenkorf mag niet ontbreken bij de buitenliefhebbers. Je kan haast een boerderij maken en hoeft nooit meer boodschappen te halen. Maar je kan ook snoepen van de toverballenstruik die verschillende effecten geeft. Of rondvliegen in de bezemarena, knuffels te pakken krijgen in de grijpautomaat of wack-an-elf spelletje spelen. Je kent het wel rammen op de koppies die uit de grond schieten. Er is nog veel veel meer bijvoorbeeld een feeën bungalow, eigenlijk een mini-boomhut, voor de feetjes die je hebt gecreëerd. Deze zijn te vinden op openbare kavels, maar je kan hem ook in je eigen tuin plaatsen. De elfjes veranderen in een klein vliegend bolletje en maken er gretig gebruik van om te slapen of een feestje te geven. En om alles schoon te houden neem je een ‘Bonehilde’ in huis! rnrn

rn

rnHocus, Pocus, Drankje?rnAls Heks of Tovenaar kan je gebruik maken van een toverstaf. Je kan er dan mee oefenen als jouw Sims vrije bewegingsruimte van je krijgen, of mee toveren! Deze spreuken moet je natuurlijk wel even leren. Je groeit dus in je rol als magie gebruiker. Ben je meer van de drankjes, dan is een alchemielab een leuk speeltje. Hier leer je om verschillende drankjes maken met vreemde bijwerkingen. Ook hierbij begin je met simpele drankjes en daarna groei je daarin om de meest exclusieve drankjes te maken om zelf te gebruiken, aan anderen te voeren of te delen. Je kan nieuwe ingrediënten vinden door de hele buurt om te gebruiken voor je elixers.rnrn

rnZombiesrnTot nu toe heb ik weinig positiefs gelezen over de komst van de Zombies naar De Sims 3. Deze komen als het volle maan is langs op je kavel, of je er nu op zit te wachten of niet. Je kan er eigenlijk niets mee, ze slopen gewoon je tuin en stalken je Sims. Je kan ze buiten je kavel houden met hekken, maar nog drastischer is het gebruiken van cheats op de volgende manier. Type: CTRL + SHIFT + C en gooi daar de volgende code in om hem te gebruiken: testingcheatsenabled true. Je kan de zombies dan verwijderen. Om deze cheat weer uit te zetten (erg raadzaam) open je weer je cheatscherm en gebruik je de volgende code: testingcheatsenabled false. rnrn

rn

rnMijn meningrnLeuk de bovennatuurlijk snuiters in je Sims spel, het spel waar alles in mogelijk is! Maar voor mij is het niet weggelegd, maar ondanks dat heb ik me uitstekend vermaakt met de nieuwe mogelijkheden die de bovennatuurlijke snuiters met zich meebrengen. Het toveren is erg leuk om te doen en de elixers maken met verrassende effecten is ook leuk om mee te experimenteren! De buurt Moonlight Falls, past gewoon bij het thema en kan je zelf nog lekker volstoppen met verschillende ‘aparte’ gezinnen en openbare kavels. Er is genoeg rond te snuffelen op zoek naar nieuwe verzamel voorwerpen in de buurt en nieuwe planten te kweken. De hulp-optie waar je soms mee doodgegooid wordt is ineens niet meer zo wakker. Vervelen hoef je dus echt niet met de uitbreiding. De meubels, outfits en wensen van je Sims zijn erg leuk en vernieuwend. De uitbreiding brengt weer veel nieuwe mogelijkheden en je blijft verrast worden! Maar je moet wel heel erg veel zelf ontdekken. Hopelijk verrassen ze mij nog met een mogelijkheid om aan te geven in de opties om die stomme zombies uit te zetten!rnrnrnScore:rnrnGameplay 8/10rnFun 8,5/10rnLevensduur 7/10rnGraphics 8,5/10rnOriginaliteit 8/10rnrnTotaal 8.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.