Dagje Uit!,  Games & Tech

Artikel: Gamen & Kermis @ Female-Gamers

Er is weer kermis in Groningen!! Heather en ik hebben even gekeken of we ook game-gerelateerde knuffels konden scoren. Daarnaast hebben we de nodige huilende en kotsende kids gezien.nnnn
rn

rnIn Groningen is er twee keer per jaar kermis. In mei, altijd rond Moederdag, en in augustus, altijd rond het Gronings Ontzet. Je kan dan zwaaien en zwieren in de attracties of je geluk beproeven bij de verschillende spellen die er zijn.rnrn

rnWij gingen vooral kijken of we game-gerelateerde knuffels en andere prullaria konden vinden! En het verbaasde ons een beetje dat je bij heel veel verschillende stands ook echt allerlei gaming knuffels kon vinden en winnen. Nintendo is duidelijk het beste vertegenwoordigd maar wel nauw gevolgd door de Angry Birds. rnrn

rn

rnOver deze vogels gesproken, er was zelfs een Angry Birds stand! In eerste instantie dachten we dat je moest blik gooien. Maar al snel bleek dat je met een katapult Angry Birds op de biggen afvuurt. De bedoeling is, net zoals je van het spel kent, de biggen van de stellages afknallen. En dit is nog best pittig omdat de stellages op verschillende (ongunstige) plaatsen vast zitten! Uiteindelijk gingen we beide met een kleine gele Angry Bird naar huis.rnrn

rnWe hebben natuurlijk ook nog even staan kijken bij de attracties waarbij je allerlei kanten opvliegt. Vaak is dit erg ongunstig voor je maaginhoud, waar we getuige van waren. Ook de nodige traantjes hebben gevloeid, want de attractie ziet er natuurlijk leuk uit als je staat te kijken, hem zelf ervaren is toch een heel ander verhaal. Wij bleven veilig met onze voetjes op de vloer!!rnrn

rnOp naar de gok spellen en grijpautomaten! Bij de laatst genoemde kon je uit een heel assortiment aan game-knuffels inslaan. Mits je natuurlijk geluk had! Want je kan nog wel zo goed je gewenste knuffeltje vastgrijpen, als hij te zwaar of zelfs te zacht is, valt hij er zo weer tussenuit. Je kan naar zoveel verschillende Yoshi, Mario, Wario, Toad, Donkey Kong, Angry Birds Star Wars en Dragon Ball Z pluche grijpen. Onze score hierbij is een blauwe Toad, en Pip van de Woezel en Pip hondjes.rnrn

rnWat zagen we nog meer voorbij komen? Bij de schiettent zagen we Toad die je van een stokje af moest schieten! Maar ook grijpautomaten waar je een Nintendo DS, Nintendo Wii, Kinect voor de Xbox360 en een mini Wii kon scoren. Maar ook werd je bedolven onder de nodige tablets. rnrn

rn

rnWe hebben een leuke middag gehad en zijn nog even langs de snoepkraam gegaan om wat zuurstokken in te slaan! Ga jij eigenlijk in allerlei attracties? Of stort jij je op de grijpautomaten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.