Dagje Uit!,  Speciale Dagen

Nationale Molendag

Naast een aantal typische Nederlandse voorwerpen en producten is de molen een heus kenmerk te noemen. Sinds 1972 bestaat er een Nationale Molendag! Alleen is dat deze keer helaas een virtuele beleving. Wat ik zelf nog wel eens zou willen zien, van dichtbij, zijn de molens aan de Zaanse Schans. Dat is ook zeker iets wat we dit jaar nog even moeten gaan bekijken.

Op de een of andere manier vind ik het ook leuk om molens op de foto te zetten. Het geeft van dat typische Hollandse sfeer aan een plaatje.

Er zijn heel veel molens in Nederland waarvan er enkele misschien nog werken. In Groningen hadden we een molen vlakbij, in het Kardinge Natuurgebied. Nu ben ik daar in april (20e om precies te zijn) nog langsgelopen met mijn broer en mijn schoonzus en heb daar nog wat fotootjes gemaakt. Vandaag deel ik de foto’s van de molen en de omgeving.


Deze molen hebben Bart en ik al eens van binnen gezien. Wij waren per toeval een stukje aan het fietsen en kwamen er langs. De molen bleek geopend te zijn voor het publiek en hebben we er even rond mogen kijken. Tijdens excursies van school heb ik wel eens eerder in een molen mogen kijken.


Elke provincie heeft een x aantal molens, de vraag is alleen waar ze precies staan. Op de website van molens.nl staat een overzicht met wandelroutes langs molens. Wellicht mogen we volgend jaar weer eens een molen van binnen bewonderen.


Wil je deze molen eens van dichtbij bewonderen? Het gaat om de Noordermolen die staat aan de Noorddijkerweg in Noorddijk, gemeente Groningen. Deze molen is 1888 en hij kwam ter vervanging van de in dat jaar afgebrande molen uit 1864.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 14 = 16

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.