Games & Tech,  Persoonlijk

App Review: Epic Eric (iPad) @ Female-Gamers

Men neme een ridder, Eric, een prinses, Erica en wat lastig obstakels en je hebt een frustrerende game voor je neus. Al snel krijg ik het “Mario moet Princess Peach redden” gevoel, alleen een tikkeltje anders.

img_epic_eric3
Je moet je weg zien te vinden om van A naar B te komen. Dus slinger, schuif en stuiter met Eric om bij zijn ‘True Love’ Erica te komen. De eerste levels zijn nog te doen, daarna begint het best pittig te worden! In totaal zijn er 45 levels en drie verschillende thema’s. Zo vlieg je rond in Rookies Rook, Cup Cake Castle en Icengard om dus die prinses te redden. Vindt je het niet leuk om een prinses te redden? Kies dan voor een rollenwissel en laat prinses Erica prins Eric redden!

img_epic_eric2
Het enige dat je nodig hebt om Epic Eric te spelen is inzicht, creativiteit, geduld, je wijsvinger en nog een potje geduld! Als ridder Eric ten tonele komt zie je dat hij moeilijk kan lopen, zou dat komen door zijn ijzeren harnas? In elk geval moet je hem via radjes slingeren van A naar B. Soms zijn de radjes te ver uit elkaar en moet je er op een andere wijze komen, stuiteren bijvoorbeeld en dan heeft alles te maken met een juiste tik op je scherm en timing.

img_epic_eric1
Ondertussen zijn er ook nog eens drie sterren per level te verzamelen waardoor je soms in lastig situaties komt om uiteindelijk het einddoel te halen. Alles gebeurd met vallen en opstaan, maar als je valt kom je niet overeind en moet je opnieuw beginnen. Uiteindelijk gaat het erom dat je bij de prinses komt met of zonder de drie sterren.

img_epic_eric5
Een extra uitdaging mag natuurlijk niet ontbreken. Zo zijn er een aantal Easter Eggs die je kunt zoeken. Speel bijvoorbeeld eens in de nacht. Maar ook achievements zijn er te verdienen. Denk aan een Chuck Norris achievement door het overleven van een val of de “I was inverted” Top Gun achievement waarbij je over de prinses vliegt terwijl je op de kop hangt en dat zijn nog maar twee van de 21 uitdagingen.


Belangrijke kanttekening, er zijn geen ridders gewond geraakt tijdens het maken van de game!

Ook al is de game aan te schaffen voor €0.89 in de App Store (voor de iPhone, iPad of iPod touch) er gaan meer gratis levels komen waardoor dat kleine bedrag eigenlijk wel meevalt.

Download hier: Epic Eric.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 7 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.