Games & Tech

Review: Mijn Dierenpraktijk Paarden (3DS) @ Female-Gamers

Onlangs is Mijn Dierenpraktijk Paarden voor de Nintendo 3DS verschenen. Ik ben aan de slag gegaan met mijn dierenartsvaardigheden om deze mooie dieren beter te maken en geld te verdienen!

img_dierenpraktijk_paarden1
Welkom op mijn landgoed waar mijn boerderij staat, waar ik dus woon en werk. Er komen verschillende bezoekers langs met hun paarden die ik dus moet gaan behandelen. Ik heb alleen ergens een tutorial gemist hoe dit eigenlijk moet. Misschien denk ik te moeilijk? Als er een paard op mijn scherm verschijnt moet ik deze dus ‘bekijken’, veelal met het vergrootglas om te zien wat er aan de hand is.

img_dierenpraktijk_paarden2
Het behandelen is eigenlijk heel simpel, tenminste, als je het weet! Ook hier miste ik weer een uitleg bij. Uiteindelijk is het dus erg logisch en moet je de paarden behandelen op basis van kleur. Zo verschijnt er een gele cirkel bij het been van het paard en moet je bij je medicijnen ook kijken of er ‘iets’ geels is. Nadat ik het eenmaal door had ging ik als een tierelier de paarden behandelen.

img_dierenpraktijk_paarden3
Het behandelen is een heel project op zich. Je krijgt een ziektebeeld en aan de hand daarvan moet je dus handelen. Het systeem is erg kieskeurig en eigenlijk ook goed bezig met betrekking tot de hygiƫne. Als ik een plek heb aangestipt, moet ik eerst nieuw materiaal erbij pakken voor ik een volgende plek kan behandelen. Dit vind ik soms erg frustrerend om te doen, als ik het verkeerde kies, dan is het ook meteen weg. Dus weggegooid geld als het ware.

img_dierenpraktijk_paarden4
Naast dat mensen bij mij komen, ga ik ook naar afspraken. Houd de rode sirene in je scherm dus in de gaten. Voor het huis staat een auto, zodra je hier in stapt kom je in de buurt terecht en zie je waar je heen kan rijden voor een spoedgeval. Je hebt hier maar beperkt de tijd voor! Gelukkig gaan de paarden niet dood als je te laat bent. Ik ga er maar vanuit dat er een andere arts eerder was.

img_dierenpraktijk_paarden5
Na wat behandelingen was ik door mijn medicijnen heen en kon ik paarden alleen onderzoeken en dus niet behandelen. Hoe kwam ik aan nieuwe medicijnen? Dat werd nog even een speurtocht maar, ook hierbij weer de vraag of ik niet gewoon te moeilijk heb nagedacht? Als ik van de boerderij af wandel kom ik in een dorpje terecht. In dit dorpje kan je van alles aanschaffen als medicijnen maar ook, als je genoeg geld hebt verdiend, een paard voor jezelf!

img_dierenpraktijk_paarden6
Als je een behandeling hebt afgehandeld zijn de eigenaren van de paarden erg tevreden, daar doe je het voor natuurlijk! Het spel ziet er grafisch okay uit, het is niet super gedetailleerd maar alles is duidelijk te zien. Let er trouwens wel op dat je eet en slaapt anders kan je niet goed voor dierenarts spelen. Uiteindelijk een zeer vermakelijk spel als je dol op paarden en doktertje spelen bent!

img_boxart_mijndierenpraktijkPatricias Score:

Gameplay: 6/10
Fun: 7/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 6/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6,4

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 65 = 75

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.