Games & Tech

Review: Pokémon Art Academy (3DS) @ Female-Gamers

De kleine monsters uit Japan zijn terug! Onder een andere naam, maar het is niet een nieuw avontuur dat je te wachten staat in Pokémon Art Academy. Hoewel, als leerling tekenaar is het wel degelijk een avontuur en leer jij hoe je Pokémon hoort te tekenen.


Je start je avontuur met een medeleerling en treed de wandelgangen binnen van de Art Academy. Op deze Art Academy leer je tekenen, het inkleuren van Pokémon en hoe je dit stap voor stap moet doen. Middelbare school in de herhaling.. Je kan de lessen volgen, wat zeker een aanrader is, maar uiteindelijk kan je ook bezig in ‘Free Paint’ of ‘Quick Sketch’ om je geleerde vaardigheden toe te passen.


Je krijgt bij elke tekenles een uitleg (in het Engels) en kan dan aan de slag met het tekenen, wat in het begin het volgen van lijnen is. Dit lijkt kinderspel en al gauw vraag ik me af of dit de hele game behelst. Niet veel tekenopdrachten later wordt het zeker een stuk pittiger en is het steeds lastiger om je Pokémon perfect te maken, lees: niet vloeiende lijnen, trillijntjes, te grote en ongelijke ogen. Al ben ik wel veel beter dan die andere nieuwe leerling, die maakt er toch een potje van (hilarisch, die lelijke tekeningen van die ander!).


Je digitale etui wordt ook uitgebreid met verschillende materialen. Zo vind je een aantal pennen en potloden met een dikke en dunne streep om je Pokémon te voorzien van een mooie omlijning om uiteindelijk in te kleuren met het palet die je krijgt. Wat ik wel erg onhandig heb gevonden, is dat ik tijdens het tekenen mijn hand op het scherm plaatste, voor ondersteuning, maar dat ik hierbij dus allerlei strepen veroorzaakte. Logisch, want bij een aanraking verschijnt er zo een streepje op je scherm. Dus was de tekenstijl ook een stuk instabieler.


Hoezo is dit leuk voor de Pokémonliefhebbers? Je leert je favoriete karakters over te tekenen en kan ze op jouw manier perfectioneren, al krijg je in verschillende lessen de Pokémon regels voorgeschoteld en mag dit op dat moment eigenlijk niet. Je krijgt bij de Pokémon die je gaat tekenen achtergrondinformatie en dat is voor zowel Pokéfans als Pokén00bs interessant. Verder moet tekenen wel je ding zijn, want anders is het niet een echte uitdaging meer als je alle lessen hebt gehad. Je kan natuurlijk altijd blijven oefenen in de tekenvaardigheden die je hebt geleerd. Er zal ongetwijfeld nog DLC komen, want je vindt lang niet alle Pokémon in deze Art Academy!Je weet toch wat ze zeggen? Pokémon, Gotta Catch ’em all!


Patries’ Score
Gameplay: 8,5/10
Fun: 7/10
Levensduur: 6,5/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 8/10
Totaalscore volgens reviewer: 7,6

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.