Games & Tech,  Persoonlijk

App Review: Hoopa City (iPad) @ Female-Gamers

Voor kinderen zijn er behoorlijk veel apps te vinden. Apps om lekker te gamen zijn leuk, maar dat ze ook nog leerzaam zijn is erg fijn. In Hoopa City heb je wat van beide en biedt het gigantisch veel mogelijkheden om je eigen stadje te bouwen.


Ik zeg dan wel stadje, maar eigenlijk heb je een virtuele aardbol. Want je draait uiteindelijk een rondje. Je hebt de mogelijkheid om je eigen stad of dorp te bouwen en hebt hier verschillende opties voor. Er is niet echt een tutorial, maar kinderen proberen van alles maar uit, dus zo ben ik dan ook maar aan de slag gegaan.


Je hebt dus je wereldbol, deze bevat allemaal groene vlakken, daarboven verschijnen eerst een paar sterren, die aan een touwtje hangen. Hier verschijnen verschillende elementen (blaadje, betonblok, een weg, waterdruppel enzovoorts) op en de eerste drie zijn nog vrij duidelijk tot er ineens veel meer zijn. Je kan dus door middel van het aantikken van een element iets op een groen vlak plaatsen.


Je kan wegen, water, huizen of openbare gelegenheden bouwen. Maar ook het nodige groen mag niet ontbreken en hierbij kies je uit snoezige bloemetjes voor op een vlak. Tik je er nogmaals op dan krijg je bomen en als je er dan een weg op legt krijg je bomen langs je weg! En zo kan je dus gigantisch veel combinaties maken en dat is dus erg leuk! Want zo heb je ineens ook winkeltjes die passen bij bepaalde thema’s. Als je een winkeltje plaatst en hier dan een waterdruppel mee combineert heb je een paraplu winkeltje. Maar ook sportvelden, stations, bushaltes, bruggen, scholen, ziekenhuizen en nog heel erg veel meer. Ik heb een complete lijst gevonden die hier alle combinaties uitlegt!


Mijn dochter is nu bijna 2,5 jaar en vindt dit best leuk. Al snapt ze het plaatsen en het maken van een dorpje nog niet helemaal. Het is zeker leuk om naar te kijken. Er wordt aangegeven dat Hoopa City voor de ‘wat oudere’ kinderen ook leuk kan zijn. Val ik met mijn 33 jaar hier ook nog onder? Het is voor even wel leuk, maar ik ben dan ook al een groot kind. Vooral de kleine kinderen die het leuk vinden om te bouwen, steden te maken en te kijken naar de leuke diertjes die er rond lopen is het zeker een aanrader.


De kleuren spreken aan, het ziet er lekker vrolijk gekleurd uit en de dieren die er rond lopen zijn iets uit hun proportie (ze zijn veel groter dan de huizen) maar zijn leuk. Ben je er flauw van? Of wil je het anders inrichten? Daar is ook aan gedacht: een schep! Selecteer dit icoon om daarna het gewenste (gevulde) vlak te wissen. Zo kan je uren bezig zijn met een klein stukje wereld van jou en alle Dr. Panda beesten.Er zijn al meerdere Dr. Panda spellen verschenen voor o.a. de iPad. Hoopa, het nijlpaard, is een vriendje van deze panda en heeft nu dus een eigen spel gekregen. In de toekomst zullen meerdere vrienden van Dr. Panda meer een eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Daarmee laat de ontwikkelaar ook meteen weten dat ze nog lang niet klaar zijn met het ontwikkelen van nieuwe spellen.

Wij zijn fan! Al moet je wel betalen voor de Apps en we blijven Hollanders natuurlijk. Maar het is een aanrader en beloofd je kleine veel plezier! Downloaden kan via iTunes of Google Play.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.