Games & Tech

APPview: Playworld Superheroes (iPad) @ Female-Gamers

Een leuke app, ook voor kinderen vanaf een jaartje of vijf, is Playworld Superheroes. Ik heb deze game-app mogen reviewen voor Female-Gamers.nl en heb mijn bevindingen in een Appview mogen schrijven. Wij van Female-Gamers geven apps geen cijfer omdat er teveel zijn die op elkaar lijken en dit een beoordeling lastig maakt. Wel kan je lezen of het een aanrader is of juist niet.

In een soort achterbuurt is een klein tuintje met een boom. In deze boom is een boomhut, een speelhuis voor kinderen om hun fantasie lekker in de vrije loop te laten. En die fantasie neemt grote proporties aan als ze eenmaal wat karton hebben verzameld en op avontuur gaan als superheld.

img_playworld_superheroes1
De boomhut hangt vol tekeningen en de tuin om de boomhut is verlaten. Zo nu en dan verschijnt er een stuk karton in de tuin om armor te maken voor jouw superheld. Deze kan je inkleuren, gaten in knippen (door gewoon een rondje draaien met je vinger op het scherm) of doppen en blikjes op plakken, laat je fantasie dus in de vrije loop met de materialen die je voor handen hebt. Het is heel gaaf om te zien hoe jouw ontworpen armor getransformeerd wordt in de superheldenwereld.

img_playworld_superheroes2
In je scherm zie je linksbovenin de hoek een soort wolk-achtig iets wat je kan slepen. Zo neem je een kijkje in de Superheroes-wereld en transformeert je boomhut in een hoofdkwartier vol superhippe, coole technische snufjes. Maar dat is nog niet alles, al snel na het maken van je eerste armor voor je arm verschijnt er een portal in het tuintje waarmee je naar een compleet nieuwe wereld gaat.

img_playworld_superheroes3
Deze wereld is volgepropt met vreemde beesten, aliens en vreemde vogels die jij dus moet verslaan. Als je voor het eerst deze wereld betreedt, leer je hoe je deze vijanden moet verslaan en hoe je eventuele aanvallen tegen kan houden. Dit gaat allemaal in waves. Dat houdt in dat als je een groep beesten hebt verslagen, er vrij snel een nieuwe groep volgt. Zo heb je een stuk of zeven waves om de eerste level door te komen. Het besturen is niet moeilijk, je sleept je superheld van links naar rechts met je vinger op het scherm. Je kan aanvallen door op de vijand te tikken met je vinger.

img_playworld_superheroes4
De ‘vijand’ kan vliegen, schieten en met je vechten en zien er een beetje uit als robotten, gek en boos. Als je ze hebt verslagen laten ze een soort diamanten vallen die je op moet pakken. Je hoeft ook alleen maar naar links en rechts te bewegen met je vinger om je superheld te bewegen. Het vechten gaat door te tikken op het beest dat in je scherm verschijnt. Een dingetje is wel dat ze steeds sneller je beeld vullen en het natuurlijk steeds pittiger wordt om ze te verslaan. Lekker uitdagend dus! Ik ben alleen niet zo heel ver gekomen, ik denk dat ik er gewoon niet goed in ben. Te oud en te langzaam? Je kan je kids vanaf vijf jaar met deze superhelden game laten spelen, wellicht dat ze sneller zijn dan ik ben met hun kleine vingertjes.

img_playworld_superheroes5
Natuurlijk zijn er diverse Superhelden-apps voor je Android en iPad maar om deze allemaal te vergelijken met de Playworld Superheroes is een hele grote uitdaging. Ik kan dus niet vergelijken of dit spel heel vernieuwend is, maar het lijkt mij al wel een nieuw origineel concept. Welk kind droomt er nu niet van een superhelden carrière? De mogelijkheden om de vijanden te verslaan en op een leuke manier je armor uit te breiden voor jouw superheld.

img_playworld_superheroes6
De app is voor 3,99 te downloaden via iTunes of Google Play. Het voordeel is dat je eenmaal de game hebt aangeschaft er geen extra in-game kosten bij zullen komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 − 98 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.