Games & Tech

APPview: Ridiculous Thriathlon (iPad) @ Female-Gamers

Nog een review die ik heb mogen schrijven voor Female-Gamers.nl. Het is voor nu eerst mijn laatste geweest omdat de bevalling steeds dichterbij komt en ik natuurlijk niet weet wat de toekomst gaat brengen doe ik het wat rustiger aan.

Ik word er al moe van als ik er aan denk; meedoen aan een triatlon! Rennen, zwemmen en fietsen en dan ook nog eens zo snel mogelijk, mij niet gezien. Oh, het is voor de iPad? Dan wil ik nog wel even kijken!

img_ridiculous_thriathlon1
Ridiculous Triathlon is een game voor de tablet, waarbij het de bedoeling is om een triatlon te doen met drie verschillende personages. Hierbij betreed je een vrolijk gekleurde wereld en ga je van de ene triatlon door naar de andere, je blijft dus rennen, fietsen en zwemmen.

Het is niet alleen kijken op de iPad, ik word ook al meteen aan het werk gezet. Gelukkig heb ik eerst alleen mijn wijsvinger nodig en sleep ik wat personages heen en weer om obstakels te vermijden, munten te verzamelen en de finish te bereiken. En dan vergeet ik bijna nog te vertellen dat je ook je iPad soms moet bewegen van links en naar rechts.

img_ridiculous_thriathlon2
Het lijkt een oneindige race waarin ik dus drie personages tegelijk bestuur. Je kan ze naast elkaar laten rennen of op elkaar stapelen zodat je niet tegen een obstakel aanbotst. Ik heb bij een triatlon ook nog nooit een tandem voor drie personen gezien, maar het is hier allemaal mogelijk.

Je komt meteen al goed in de race te zitten door de muziek op de achtergrond. Deze is aan de ene kant fijn en snel, aan de andere kant ongelofelijk irritant door het terugkerende deuntje. Focus dus goed op de race. Je reist naar verschillende omgevingen, die er allemaal leuk, zeer gekleurd en vrolijk uitzien. Denk aan: Barcelona, Londen en Tokio.

img_ridiculous_thriathlon3
Je leert meteen alle basistechnieken in de tutorial als je de game start en kan uiteindelijk diverse power-ups aanschaffen om op hele andere manieren door het parcours te komen, vliegen anyone? Ook kan je jouw personages voorzien van nieuwe outfits. Hoewel je ze alleen vanaf de rug kan zien, is de mogelijkheid natuurlijk een leuk extraatje. Nog zo’n extraatje is de grijpautomaat waarin je diverse upgrades grijpt.

Ridiculous Triathlon is leuk, voor even. Tenzij je veel vrienden hebt die het ook spelen, dan is het een uitdaging om elkaars high-scores te verbeteren. Fijn is wel dat de game gratis is, dus kan je hem altijd even proberen. Download hem hier voor jouw iPad en/of hier voor jouw Android.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.