DIY,  Interieur &zo

Project: Toilet een likje verf gegeven

In de voorjaarsvakantie heb ik me gestort op de wc. Terwijl vele vooral in de wc rondhingen vanwege de bruikgriep, was ik er vrijwillig om te verven, te verven en te verven! Als je er eenmaal aan begint moet het ook af, vind ik dan. Zoals vele weten had ik de wc in ons vorige huis ook al eens onder handen genomen, Project: Toilet en was dit een opvallende creatie te noemen, al zeg ik het zelf. Deze keer is hij heel anders geworden!

Het mocht vooral niet te donker worden van manlief, dus in plaats van de tegels zwart te verven heb ik alles wit gemaakt! Ik heb de tegels eerst voorbehandeld met een goedje dat je eerst moet mengen, laten drogen en dan pas kan overschilderen. Ik kon ook meteen gaan voor tegelverf maar dat was veel duurder en dan kijk ik toch naar de portemonnee en zeg ik nee. Dan verf ik wel een keertje extra.

Zo was de situatie. Vol en een kleur die je kan omschrijven als perzik-ish?! Anyway tijd voor wat anders. De koof moest deels vervangen worden en dat had Bart mooi gedaan, dus werd het nu toch echt tijd dat ik er mee aan de slag mocht!

Bart had de koof al in de grondverf gezet, dus daar kon ik zo overheen schilderen. Maar de bende moest nog afgeplakt worden en de tegels voorbehandeld.

Aan de slag met lichtgrijs voor de bovenste helft van het toilet, de koof en uiteindelijk het kozijn. De tegels moesten toch een bepaalde tijd drogen voor deze geschilderd konden worden.

De tegels moesten wel in twee schilderbeurten gedaan worden. Dus uiteindelijk heb ik de tegels driemaal geverfd. Her en der moest nog weer even aangestipt worden omdat ik daar natuurlijk niet heel netjes had geschilderd.

Eenmaal alles weer bijgewerkt zag het er best aardig uit al zeg ik het zelf. Op de tegels zie je soms wel verfstrepen zitten, maar het stoort mij niet! Het is ineens heel helder, ook omdat er nog geen bol om de lamp heen zat. Om even terug te komen op de lamp, ik mag deze keer geen kroonluchter erin hangen.. Dus ik ben nog op zoek naar een alternatief! Maar voor nu is het okay, hoe vaak zit je nu naar het plafond te loeren?


Nog een beetje aankleding erbij! Het rekje komt van de Action (€2,49) en de posters ook, daar lees je snel meer over! Er zijn nog randjes gekit en nog wat plekjes die bij gestipt moeten worden maar dat staat op de planning!

Wij zijn er blij mee in elk geval!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

78 − 74 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.