DIY,  Kids,  Persoonlijk,  Speciale Dagen

DIY: Leuk knutselen voor Pasen

De Pasen staat weer om de hoek, dus voor vele de hoogste tijd om samen met de familie een ontbijt te plannen, het huis Paas-proof te maken en wellicht samen te gourmetten. Bij ons staat er het Paasweekend iets heel anders op de planning, wij worden als het goed is dat weekend weer oom & tante en we hebben twee verjaardagen, oh herstel eigenlijk drie en er moet ook nog creatief gedaan worden met de kinderen!

Ik heb op Facebook, in de verschillende blog-groepen waar ik lid van ben, een oproep geplaatst naar leuke knutsels voor de Pasen. Het leukste zou zijn als je dit dan ook nog eens met de kinderen kan doen. Ik heb er een aantal voor je uitgekozen, dus je kan in principe zo aan de slag!

Stoere Paaseieren van beton


Op de website van GoGracy staat een DIY te lezen hoe je zelf Paaseieren van beton kan maken! Dat is een keer iets anders dan die zoete paaseitjes die je normaal ziet natuurlijk. Ze heeft er ook een superleuk filmpje van gemaakt waarin ze stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Daarnaast heeft ze een verzameloverzicht van een paar DIY’s voor Pasen die je hier
kan lezen en ook nog eens een gratis e-book kan ontvangen als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief.

Paas ei vlechten

Deze leuke DIY kan je in het groot maken, maar ook iets kleiner en versturen als een kaartje om iemand een vrolijk Pasen te wensen. Hoe dan ook een leuk knutselwerkje om met de kinderen te doen. Deze vrolijke DIY komt van de website van Thuisleven en vertelt wat je nodig hebt en wat je moet doen. Voor je aan de slag gaat geef ik als tip mee dat je even goed de uitleg leest en zorgt dat je goed uitkomt zodat je gevlochten ei er enigszins symmetrisch uit ziet. Ook kan je een hele leuke DIY vinden om je paastafel aan te kleden, ik vind vooral de bloembakjes erg leuk gedaan!

Paasslinger maken d.m.v. aardappel stempels

Het klinkt misschien iets ingewikkelder dan het is, maar op de website van mamasmetthee zijn ze gaan stempelen meet aardappelen en hebben de stempels die ze op papier hebben gemaakt uitgeknipt om er een slinger van te maken. Dat is gewoon dubbel zoveel plezier! Eerst zoek je een aardappel uit die het meest de vorm van een ei heeft als je hem doorsnijdt. Je gebruikt vrolijke kleuren verf en het resultaat is een heel vrolijke Paasslinger, zelf gemaakt!

Paas decoratie die je kan printen

Ben je niet zo creatief? Dan kan je aan de slag met een tweetal printables van Minimixtape, waarbij je alleen wat hoeft te printen en te plakken. De eitjes van de foto, met teksten, kan je zelf printen, uitknippen en op elkaar plakken met een touwtje ertussen. Ook kan je de Paas bakjes er vinden die je ook kan printen en plakken. Dat is nog best te doen toch? En je hebt een leuk resultaat!

Paas worteltjes maken met karton en wol


Een website die webkonijn heet kan natuurlijk Pasen niet links laten liggen! Deze leuke worteltjes zijn dan ook erg leuk om te maken en op de website staat uitgelegd hoe je deze moet maken en wat je natuurlijk nodig hebt. Het ziet er simpel uit, maar verkijk je er niet op natuurlijk!

Konijnenslinger met fluffy pom pom staartjes


Het bericht op ps. Cheryl begint met leuke hangers voor in je paastakken. Als je ietsjes verder scrolt kom je bij de konijnenslinger! Voor de mal kan je even een email sturen zodat je aan de slag kunt gaan, misschien kan je bij de woonwinkel of bouwmarkt stukjes behang halen en gebruiken. De pom pom staartjes maak je natuurlijk met een vork en een leuke kleur wol.

Paashazen van klei

Een leuke DIY van paas konijnen om samen met de kinderen te maken. Op Een goed verhaal staat wat je nodig hebt en wat je moet doen om deze leukerds te maken! Zie hem zitten in de bloempot! Ik denk dat we deze hier ook wel kunnen maken, gauw even een bezoekje brengen aan de Action!

Papieren Hyacinten


Leuk om je tafel aan te kleden met deze leuke Hyacinten van Papier! Als je de handleiding op Lieve Lyne goed volgt heb jij straks een mooie vaas met bloemen. Sommige mensen kunnen niet zo goed tegen de geur van de hyacint, dus dan heb je deze vrolijke bloemen toch op tafel staan.

Vaasje voor paaseitjes


Met Pasen hoort er eigenlijk altijd wel een schaaltje met paaseitjes op tafel te staan, toch?! Je kan kant en klare schaaltjes of potjes kopen, maar LifestyleMommys deelt een DIY waarbij je ook zelf je eigen schaaltje, of in dit geval een vaasje kan maken om de paaseitjes in te doen. Het is weer zo simpel maar het eindresultaat is natuurlijk erg leuk.

Konijn van een sok, kipjes van een washand, zwart witte eitjes en paasbakjes

Dat is een hele mond vol maar op de website van Batboy staan er meerdere leuke DIY’s die ik graag even wil delen. Zo begin ik met de best wel simpele, je moet het maar zelf bedenken, kuikens van een washandje stap voor stap is uitgelegd wat je moet doen. Je kan hem ook op de paastafel zetten.
Kijk die snuutjes op de foto van deze eischalen. In de handleiding staat hoe je deze paasbakjes kan maken, leuk om er bolletjes in te doen en er kleine narcissen uit te laten komen. Ze verteld ook hoe je een ei uit kan blazen, dat heb ik ook eens op de basisschool mogen doen, daarna versieren en een luciferstokje met draadje erin wurmen en je kon hem ophangen in de paastakken.
Zwart/wit in je huis is natuurlijk hip! Hoewel ze momenteel in verschillende winkels gewoon te koop zijn, is het ook erg leuk om samen een aantal zwart wit eitjes zelf te maken.
Als laatste de konijntjes van sokken! Soms vraag je je af wat je met oude sokken kan doen, nou daar heeft de volgende DIY een leuke tip voor. De uitleg, van deze konijntjes van sokken, is ook weer makkelijk en kan je vrijwel meteen mee aan de slag.

Zit er nog een leuke DIY voor jou tussen? Of heb je zelf nog een hele leuke die niet zou mogen missen in dit overzicht? Deel hem dan vooral in de reacties onder dit bericht.

De foto’s zijn bezit van de websites en heb ik met toestemming mogen gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

75 + = 80

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.