Opruimen &zo

66 spullen geminimaliseerd voor Stichting Jarige Job

Ik stuitte op Facebook op een actie van PostNL waarbij ze vroegen om (nog dichte) cadeautjes voor de Stichting Jarige Job. Ik ben door huis gegaan en heb maar liefst 66 speelgoedjes gedoneerd en de verzendkosten zijn ook nog eens gratis.

Ik heb altijd wel een speelgoedje op voorraad in huis en zelfs na deze donatie nog steeds wel wat. Gewoon voor je weet maar nooit. Van die ‘je weet maar nooitjes’ had ik dus een aardige collectie, oeps.. Daarnaast handel ik zo nu en dan in wat LEGO Friends en had ik diverse polybags (kleine zakjes LEGO) liggen waarvan ik een deel ook heb weggegeven. In het kader van ontspullen en minimaliseren past deze actie natuurlijk heel goed.

Maar dat is niet de enige reden om dit te doen! Onze kinderen komen niets tekort, misschien zijn ze wel overladen met spullen.. Er zijn duizenden kinderen die nooit een cadeau krijgen, ook niet als ze jarig zijn. Volgens de website van de Stichting Jarige Job zijn dit er 61.000, die hun verjaardag niet kunnen vieren en als moeder vind ik dat best heel veel. In principe neemt PostNL alle cadeautjes, die over zijn van de feestdagen, gratis mee en bezorgen ze deze cadeaus aan Stichting Jarige Job. Deze Stichting zorgt dat deze cadeautjes bij de kinderen terecht komen die het minder breed hebben. Deze cadeautjes gaan naar kinderen in de leeftijden 4 t/m 12 jaar. De verjaardagsbox, zal cadeautjes bevatten met een waarde van ongeveer €20,00.

Als je niet net zoals ik, een hele lading aan ‘je weet maar nooit’ cadeautjes in huis hebt liggen, kan je ook bij de Bruna cadeaus kopen en in een speciale inzamelbox doneren. Je kan natuurlijk ook gewoon geld doneren via de Stichting Jarige Job website. Hier kan je een willekeurig bedrag doneren, maar ook voor een cadeaupakketje. Denk aan een klein cadeau, versiering of wat lekkers. Je kan ook iets kopen en verzenden naar aanleiding van de cadeaulijst, let er wel op dat de cadeautjes nieuw zijn en in de originele verpakking zitten. Zo zijn ze erg blij met;

* Speelgoedauto’s en raceauto’s (bijvoorbeeld Cars, Hot Wheels)
* Bouwblokjes en poppen (bijvoorbeeld LEGO, Playmobil, Barbie)
* Knutselpakketjes (bijvoorbeeld Playdoh)
* Gezelschapsspelletjes (bijvoorbeeld JUMBO, Hasbro)

Aan de ene kant koop ik nu minder, maar aan de andere kant ben ik wel de spullen die ik nog had liggen op een mooie manier kwijt geraakt. Het pakket mag gratis verzonden worden via PostNL door even het verzendlabel uit te printen. Heb je nog iets liggen, nieuw in verpakking? Denk dan eens aan de kinderen van de Stichting Jarige Job!

Lees meer over de actie op PostNL en waar je het verzendbewijs kan downloaden. Meer over Stichting Jarige Job kan je op de website vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 − = 44

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.