DIY

DIY: Verjaardagskaartjes maken met strijkkralen

Vorig jaar hebben we voor Lieke haar verjaardagsfeestje ook zelf uitnodigingen gemaakt, hier terug te lezen DIY: Uitnodigingen maken voor een feestje. Ook dit jaar zijn we weer aan de knutsel gegaan en hebben we taarten gemaakt van strijkkralen!


Alles wat je nodig zou kunnen hebben om dit zelf te maken, kan je een kijkje nemen in het eerdere bericht over het maken van eigen uitnodigingen. Via de Website Pinterest hebben we gezocht naar leuke patronen voor een feestelijk item. We kwamen al snel op het idee om een taartje te gaan maken. Om het patroon duidelijk na te gaan maken hebben we de bolletjes (strijkkralen) op deze wijze uitgetekend. De kleuren werden van tevoren door dochterlief gekozen.


Per legplaatje konden er vier taarten op. Helaas is er een hoekje krom getrokken, bij het strijken. Natuurlijk doen we er wel even een stukje bakpapier tussen voor we gingen strijken op de losse kralen (slecht idee!)


Het ging deze keer dus niet heel erg soepeltjes met de legbordjes. Zeker nadat er eentje deels is krom getrokken. Ik had nog een aantal kaartjes liggen en werd er gekozen voor de roze variant. Met ‘glue dots’ hebben we de taartjes op de kaarten geplakt.


Tijd voor een stempel feestje! Of het stempelen van feestje.. Deze stempeltjes heb ik eens bij de HEMA of Kruidvat gekocht en ze worden regelmatig gebruikt. Inmiddels hebben we ook de cijfer variant met een aantal symbooltjes in huis.


Hoewel het geblokte misschien niet zo heel fraai is, is het wel een leuk kaartje geworden. Aan de binnenkant had ik een stukje tekst op een wit papier geprint en erin geplakt. Op het kaartje stond waar en wanneer het feestje zou zijn.

Simpel, toch leuk om op deze manier alvast voorbereidingen te treffen op het kinderfeestje. Ik heb een heel bord met leuke (al zeg ik het zelf) voorbeelden om te maken, die kan je hier vinden: Pinterest / Strijkkralen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.