Fashion & Beauty,  Lifestyle,  Persoonlijk

Naar de kapper, haar doneren

Iedereen weet dat ik al jaren lange haren heb. Het werd steeds langer, zo nu en dan liet ik de puntjes eraf knippen bij de kapper en ging het verder laten groeien. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik het wilde laten groeien om het te doneren. Deze knipsessie heeft vandaag plaatsgevonden en nu ben ik een hele hoop haren kwijt, of het mijn wilde haren zijn, durf ik niet te zeggen, haha!


Eigenlijk zouden we naar Groningen gaan vandaag, maar vanwege het weer (veel regen en onweer voorspeld) ging dat toch niet door. Dus besloot ik gisterenavond om een afspraak bij de kapper te maken. In eerste instantie om de puntjes er weer af te laten knippen, maar toen ik er eenmaal zat zei ik dat ik het er eigenlijk wel af wilde knippen om het te doneren.


Toen moest er gemeten worden en bleek het toch al lang genoeg te zijn om te doneren. Dus, ging de kapster (Melissa van Best Hair) het in vier delen verdelen om er dan vier vlechten af te kunnen knippen. Het was even slikken, maar het moest toch ook echt een keer gebeuren. Liever nu, dan in de winter zeg maar (iets met een koude nek).


Toen het er eenmaal af was, kon ik niet meer terug. Ik wilde het wel tot over mijn schouders houden, maar liet het ook weer vrij aan de kapster en nu heb ik dus voor mijn doen heel kort haar!


Dit is wennen hoor!!


Gelukkig groeit het weer aan, haha! Het is zo kort (voor mijn doen) dat ik er bijna geen staart in kan doen en nu heb ik besloten dat ik een krultang nodig heb. Dus als je nog een tip hebt!


Vier vlechten die ik naar de Haarstichting ga sturen. Hier maken ze pruiken van voor vrouwen die borstkanker hebben en vanwege de behandeling geen haren meer hebben. Het sparen was voor mij een kleine moeite en geeft deze dames waarschijnlijk een mooie pruik. In het verleden heb ik mijn haren geverfd gehad, door middel van highlights, omdat ik vermoed dat dit er nog een beetje in zit doneer ik het niet aan Haarwensen. Zij nemen geen behandeld haar aan, terwijl de Haarstichting dit wel doet.

Op naar de brievenbus dus! En wennen aan mijn nieuwe korte haartjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 27 = 31

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.