Leestafel

KING-boekenreeks tijdelijk gratis via Kobo-plus

Het eerste deel van de KING – boekenreeks met de treffende titel King kan je al gratis downloaden via Kobo-plus. Maar nu kan je de hele serie bestaande uit in totaal 4 boeken ook tijdelijk gratis downloaden voor je e-reader (of zoals ik het doe, via mijn Kobo-app op mijn smartphone). Afgelopen week zag ik dat via de Facebook pagina van SVM Publishing dat de andere boeken uit de serie, Tyrant, Thia & Bear nu ook ‘gratis’ zijn*. Ik heb meteen mijn slag geslagen en ze gedownload en ook alle vier al gelezen!

Geschreven door T.M. Frazier, de KING-reeks, die vooralsnog uit vier delen bestaat. Het vijfde deel, Preppy, is onderweg en na het lezen van deze vier boeken ben ik wel erg benieuwd naar dit laatste deel! Ik zal meteen aangeven dat het lezen van deze boeken niet voor tere zieltjes is. Er komt best grof taalgebruik in voor en bepaalde scenes uit het boek kunnen best grof en zelfs als schokkend bestempeld worden. Daar lees ik persoonlijk aardig doorheen, al moet ik toegeven dat het soms best spannend was om te lezen. Van het tweede boek, de Tyrant, heb ik eerst het laatste hoofdstuk gelezen, zodat ik zou weten hoe het af zou gaan lopen. Daarna kon ik met een redelijk gerust hart verder lezen, al waren sommige stukjes alsnog best spannend en heftig hoor.

De eerste twee delen gaan over King & Doe/Ray, hoe ze elkaar leren kennen en de achtbaan die hun relatie neemt blijft door stuiteren. Doe, als in Jane Doe, weet dus niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt als ze King leert kennen. Meer over de achterflap kan je hieronder lezen. Het einde van het eerste boek is open dat je meteen door wilt lezen in het tweede deel! Ik wil geen spoilers geven, maar het boek krijgt een onverwachte wending, ik had het eigenlijk niet aan zien komen wie de echte tyrant is.

Het derde en vierde deel gaan over Thia & Bear. Bear, King’s broeder van een andere moeder leert de zeer jonge Thia kennen en doet haar een belofte. Als het jaren later op aan komt en ze deze belofte wil innen, is Bear verdwenen en overkomt haar van alles wat ze niet heeft aan zien komen of verdient. Het leven neemt een bijzondere wending en uiteindelijk komt ze met Bear in contact en kan zijn plan om wraak te nemen beginnen.

Het bijzondere of juist leuke is dat je in de eerste twee delen al kennis kan maken met Bear. In deel drie en vier komen King & Ray ook nog eens voorbij waardoor je niet eens echt afscheid hebt moeten nemen. Wat wel zo is bij hun geliefde vriend Preppy die ook in de verhaallijn blijft voorkomen en nu er zelfs een vijfde deel onderweg is, het enigszins open einde van deel vier, kan het alleen maar leuker gaan worden, denk ik!
Ik ben alleen achtergebleven met een aantal vragen, wat deed Jack met zijn vrouw bij Thia in het laatste boek bijvoorbeeld? Wat was het lot van de mensen in de bunker achter op het terrein?

Over de boeken met het stukje van de ‘achterflap’.

#1 KING
Dakloos. Hongerig. Wanhopig.

Doe herinnert zich niet meer wie ze is of waar ze vandaan komt.

King is een beruchte beroepscrimineel die net is vrijgekomen uit de gevangenis. Iemand bij wie je niet in het krijt wil staan, tenzij je bereid bent hem terug te betalen met bloed, met zweet, met seks, of een combinatie van deze drie.

Kings toekomst staat op het spel. Die van Doe ligt verankerd in het verleden. Wanneer hun levens met een knal samenkomen, moeten ze leren dat je soms, om vast te kunnen houden, eerst los moet laten.

#2 TYRANT

Ik. Herinner. Me. Alles.

Alleen nu wilde ik dat dat niet zo was. Als de mist die mijn herinneringen heeft beneveld, opklaart, komt de waarheid die maanden buiten mijn bereik lag, eindelijk naar voren. Maar de verlossing die ik verwacht had te voelen, blijft uit. Ik ben nu banger dan ik was toen ik geboeid aan Kings bed wakker werd. Want de waarheid brengt duistere geheimen aan het licht. Geheimen die ik nooit had mogen ontrafelen. Als ze erachter komen dat ik me alles herinner of als ik hulp zoek bij de getatoeëerde crimineel die me met lichaam en ziel bezit, breng ik degene van wie ik het meest hou, in gevaar.

Ik weet niet of ik sterk genoeg ben om de aantrekkingskracht tussen King en mij, die elke dag groter wordt, te weerstaan. Hij heeft me al eens gered, op meer dan één manier. Nu is het mijn beurt om te doen wat er nodig is om hem te redden. Zelfs als dat betekent, dat ik moet trouwen met iemand anders…

#3 THIA

Geruïneerd. Gebroken. Verloren.

Thia is alles kwijt. Haar laatste optie, is zich wenden tot de motorrijder die ze als kind ontmoet heeft. Ze wil de gunst verzilveren die hij haar al die jaren geleden maakte. Bear’s beste vriend is dood. Zijn vader wil hem totaal vernietigen.

Hij heeft belangrijkere dingen aan zijn hoofd dan het meisje met het roze haar van het tankstation, waarvan hij dacht haar nooit meer terug te zien. Totdat haar gehavende lichaam voor zijn deur wordt gedropt. Zijn belofte aan Thia nakomen betekent dat Bear bereid moet zijn om alles te riskeren, inclusief zijn leven… en wat er nog over is van zijn hart.

Thia is gekwetst en gehavend. Bear is ruig en gewetenloos. Het zou nooit kunnen werken tussen hen. Het is een leugen die ze BIJNA geloven.

#4 BEAR

Opoffering. Loyaliteit. Familie.

Bear wil de metalen staven van zijn gevangeniscel buigen met zijn blote handen en ontsnappen. Niet vanwege de mannen hierbinnen die hem dood willen, maar omdat Thia daarbuiten is, waar hij haar niet kan beschermen.

Thia is niet het type meisje dat wacht tot iemand haar komt redden, vooral als ze zelf nog wat te redden heeft.

Bear en Thia maken zich klaar voor een strijd, niet alleen voor hun leven, maar voor hun liefde.

#5 PREPPY
Het laatste deel van de reeks van de King-serie. Wat dit verhaal zal gaan brengen is nog niet bekend, maar volgens de foto van de uitgeverij SVM Publishing, ‘zal hij je verraden‘. Wat zal onze vlinderstrikjesvriend dan toch te vertellen hebben?


*Ik weet niet tot wanneer deze actie loopt! Wees er dus snel bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.